Reklama

Reklama

VOD (1)

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (449)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Najväčší problém tohoto filmu je, že sa neustále hrá na niečo, čím nie je. Zo začiatku nevinné logické faily neskôr prerastú v stupiditu toho najhrubšieho zrna, aby nakoniec vygradovali až v útoky na divákovú inteligenciu. Jediný zámer Muža na hrane je totiž byť za každú cenu cool. Tým, že Worthington s Burnsom súťažia o titul najnesympatickejšieho herca súčasnosti sa radšej ani nebudem zaoberať, ale načo bola v tomto filme dobrá napríklad postava Angie? Jedinou jej úlohou bolo predvádzať kozy a zadok a aj keď ich má pekné, dej zrovna dopredu neposúvajú. A keď potom odrazu začne v každej druhej scéne využívať svoj latinoamerický potenciál, už iba nechápavo krútite hlavou s vedomím faktu, že jediné španielské slová, ktoré scenárista poznal, sú puta a mierda. Scenár vôbec je asi najhorším atribútom celého snímku a podľa mňa aj prvým tohtoročným horúcim kandidátom na zlatú malinu. Rovnako ako Worthington a Rodriguezová. Ale aby som iba nekritizoval, má to celkom tempo. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Summit Entertainment // Počet premietajúcich kín v USA: 2,998 // Otvárací Víkend USA: $8,001,932 // Už pekne dlho som nevidel film podobného žánru, ktorý by ma až takto zaujal. Trochu ma zaráža všeobecné hodnotenie, pretože film vôbec nieje zlý, práve naopak. Je napínavý, svižný, slušne spracovaný a mne ako obyčajnému filmovému divákovi spríjemnil večer. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou si opravdu říkám, co se tu s těmi uživateli stalo, co za intelektuály tu hodnotí a kolik s nich natočilo nějaký film, že mají tak odvážné a hluboce profesionální názory. Opět jsem velmi zklamán z nesmyslného hodnocení. Včera skvělý Safe House a dnes o nic horší, pouze jinak žánrově položený, ale přesto adrenalinově napínaví thriller Man on a Ledge. Pár náhod tu je, ale já prostě NEMÁM vítku, která by stála za zmíňku! Je to úderné, od začátku to diktuje skvělé tempo, napínavost roste geometrickou řadou a ke konci výtečně vrcholí. V mém případě mravenčením po těle :) Skvělé a parádně obsazené! 75%. PS: Samův Dluh je o minimálně třídu až dvě slabší film, ale přesto má nepochopitelně vyšší hodnocení. To jsem z toho jelen :) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Aj napriek slzičke ktorá mi vypadla z mojeho pravého zeleného očka na samom konci nemôžem dať viac ako dve hviezdičky, lebo to proste bola rozprávková blbosť so šťastným koncom, ktorá neponúkla nie len že nič nové - ale staré "dobré" americké klišé o tvrdom "boji" pre dosiahnutie spravodlivosti, takým neskutočným spôsobom, že ešte aj hašlerka by pri pozeraní tohoto filmu chutila ako vaječný likér ... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Námět a příběh sice láká ale na mě to bylo dost natažený a mistama i nudný...napínavost mají jen scén když vykradají trezor. Celý film stojí nějaký chlap na římse zatím co jeho bratr se snaží s trezoru ukrást dyamant za jehož "fake" krádež měl hlavní hrdina Sam Worthington sedět. Na Phone Booth to nemá. Průměr. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Než snímek skončil u Summit Entertainment, toulal se po Paramountu, jeho dceřické společnosti Paramount Vantage i MGM. Producent filmu di Bonaventura snímek raději převedl do Summitu, se kterým úspěšně spolupracoval i na filmu Red (2010) (272827)
  • Film získal všeobecne negatívne recenzie a len tesne zarobil nad svoje náklady. (Arsenal83)
  • Všetky široké zábery hercov na rímse sú skutočné. Zadržiavacie ochranné káble boli buď skryté pred pohľadom kamery alebo upravené v postprodukcii. (Arsenal83)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno