Reklama

Reklama

VOD (1)

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (449)

POMO 

všechny recenze uživatele

Spojenec Spika Leeho bez mozgu. Naivný thriller, ktorý chce stavať na premyslenosti a držaní kroku pred divákom, ale dosahuje opačný efekt - od prvotných náznakov nelogiky, cez kadenciu klišé až po nechcene smiešne finále, ktoré robí z diváka blba. Pričom nie je myslené ako paródia a tvári sa byť naopak vychytralo cool. Technicky profesionálna práca, ale scenár je mimo v náväznosti scén, a režisér aj vo vedení hercov (obzvlášť Elizabeth Banks, ktorej akoby ani nikto nepovedal, čo má v ktorej scéne hrať). ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou si opravdu říkám, co se tu s těmi uživateli stalo, co za intelektuály tu hodnotí a kolik s nich natočilo nějaký film, že mají tak odvážné a hluboce profesionální názory. Opět jsem velmi zklamán z nesmyslného hodnocení. Včera skvělý Safe House a dnes o nic horší, pouze jinak žánrově položený, ale přesto adrenalinově napínaví thriller Man on a Ledge. Pár náhod tu je, ale já prostě NEMÁM vítku, která by stála za zmíňku! Je to úderné, od začátku to diktuje skvělé tempo, napínavost roste geometrickou řadou a ke konci výtečně vrcholí. V mém případě mravenčením po těle :) Skvělé a parádně obsazené! 75%. PS: Samův Dluh je o minimálně třídu až dvě slabší film, ale přesto má nepochopitelně vyšší hodnocení. To jsem z toho jelen :) ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Sam Worthington přibral a nasadil look taťky od vedle. A docela mu to vychází. Tentokrát i vypadá, že zřejmě umí hrát, a dokáže v divákovi vzbudit jakési sympatie. Jeho brácha Jamie Bell ho ovšem přehrál, a to nemusel znovu baletit (nebo snad…?). Muž na hraně by byl výborný film, který sám sebe nebere úplně vážně, pokud by mu to vydrželo až do konce. Jenže jakmile někde použijete scénu "já jsem tvůj otec" a dotyčný nemá černou helmu, pohybujete se na tenkém ledě, který velice pravděpodobně praskne. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Já debilní policajt vemu štěstí za pačesí a jeb se mnou na stěnu. Budu dělat bu bu bu, bo vo věznici nebudu. Nick Cassidy je jak jinak správný chlap s náběhem na demenci. Nejenom, že všem dokáže, kolik má kuráže no i probudí v bývalém parťákovi svědomí, najde s přízněnou duši a na závěr všechno vyřeší… úžasné. Tady u Nás za prve žádná římsa tak vysoko není, za druhé 4.patro tak velkému ptákovi s tolik štěstím určo nestačí a za třetí už i kdyby se povedlo se na jakousi římsu pověsit, dole by se nafoukla vanička a kdosi by tě už do ní vhodil, i bez vaničky, tak! Po tolika dnech to ve mně pořád vře, óoch. 1/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napätie založené na niečom, čo neexistuje. Diváci vedia, hlavné postavy to vedia, všetci to vedia, že Worthington proste z tej rímsy neskočí, hoci sme mu to všetci priali. Tak ale z čoho má teda pochádzať celé to vzrušenie? Snáď nie z tvrďáckych žien, ktoré tu feministicky dostávajú mužov na úroveň Homo habilis, hoci priznávam, že niektorí fyzicky tento rod pripomínali. Vrcholom je americké publikum, ktoré dolu tlieska a smeje sa na mužovi, ktorý sa chystá skočiť. Ale toto asi bolo na filme jediné realistické. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Hlavný predstaviteľ Sam Worthington počas rozhovorov priznal, že mal strach z výšok, s ktorým sa musel popasovať počas nahrávania filmu. Čiastočne vraj prijal túto úlohu práve preto, aby tento strach prekonal. (Arsenal83)
  • Než snímek skončil u Summit Entertainment, toulal se po Paramountu, jeho dceřické společnosti Paramount Vantage i MGM. Producent filmu di Bonaventura snímek raději převedl do Summitu, se kterým úspěšně spolupracoval i na filmu Red (2010) (272827)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno