Reklama

Reklama

VOD (1)

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (449)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Muž na hraně mi připomíná stylově Telefonní budku. Je to prostě chlápek, kterej chce, oficiálně, skoncovat se životem a tak si vleze na římsu domu, kde pod ním je bůhví kolik set metrová propast a dělá tím velký poprask až na dvacátou Avenue v New Yorku. Ne všechno je ale tak jednoduchý, jak se zdá být a ani tenhle film nebude jenom o té jedné pitomé hraně. Každopádně i tak musím říct, že tvůrci mě s tímhle filmem neskutečně bavili. Většina času běžela právě na římse vokna, před kterým stál Sam Worthington a mělo to napětí jako blázen. Nechápu, proč se na tenhle film od zdejších odborníků snáší všemožná kritika. Já od filmu nečekal kdovíjaký ultimátní příběh, ale svým napětím a herci, kteří mě svými projevy bavili, mě film dokázal zaujmout. To nicméně dokázala i Genesis Rodriguez. Ale pochybuju, že by tu byl nějakej chlap, kterýho by právě tahle herečka nezaujala. I když, tady na té databázi se najde všelicos. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Herecká první liga si dala dostaveníčko na římse a odříkává dialogy s naprostou vážností a strnulým výrazem, že to bylo až uvěřitelné. Jelikož podobně ubohý scénář, jinak než s kamenou tváří ani odříkat nejde. Jediný extraligista, charismatický Eda Harris opět dokázal, že sem tam umí při výběru role šlápnout do řádného lejna. A divák, který se nespokojí jen s pohleden na umělecké dílo matky přírody slečnu Genesis a slaboduchou zápletkou ve které á tři minuty padnete do logické díry ve které se div nezadusíte popcornem, si musí tento divák, ANO Verbale, připadat zhruba od čtvrté do poslední minuty jako absolutní čůrák. Dvě hvězdy za technické zpracování a kozy Genesis. Zbytek výsměch. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TENTO SVĚT OPUSTÍM TAKOVÝ, JAKÝ JSEM NA NĚJ PŘIŠEL - NEVINNÝ“..... /// Tak nám Nick vylezl z okna. Na hranu (řekl bych na římsu, ale mohl bych být obviněn z fabulace…). Je to dost vysoko, takže ti dole by si měli začít dávat bacha. //STŘIH// Jak si se Nicku kurva dostal do toho lapáku? (su od přirody zvědavej a tak se logicky(!) ptám…) //STŘIH// Vězeň na útěku! //STŘIH// Jmenuju se Jack. Jak vám mohu pomoct? ,,Zavolej Eližbětu!“ (..starýho Bankse dceru – jen pro upřesnění…) Prostě samej otazník – a to já můžu! //STŘIH// Jak moc uvěřitelný? Nevím, ale celkem zábava. //STŘIH// Tak znova! Jak moc uvěřitelný? Spíš trochu ne, ale furt je to zábava! //STŘIH// Klenotník Ed s tím má něco společnýho! (poznal jsem to hned, a poznáš to taky, páč zařve ,,co ten chlap dělá na mojí budově!) Všechno je prohnilý. Věci Veřejný i Amerika. Uvěřitelný? - Jo tomu bych věřil! //STŘIH// Akrobatický čísla a plán ukradenej třeba starýmu Dannymu. Nickovi parťáci jedou na 120% a uvěřitelný to moc není. Ale stejně bych mohl tuhle poudačku na jedno použití klidně doporučit. Dyť to dobře odsejpá a do konce chybí už jen 20 minut. //STŘIH// Perfektní a NEUVĚŘITELNEJ závěr! To musíte vidět! (nebo radši né?...) Kdybych se nesmál, tak bych blil…3* nebo 2*? //STŘIH// 2a1/2*. //STŘIH// Takže 2*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Už dlouho jsem si u žádného filmu s chutí nezařval: ,,JE TO SÍŤ, HOĎTE NA NĚJ BLÁZNA!“. 2.) Souhlasím, že Angie je umělecký dílo. 3.) Thx za titule ,,Ferry“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Já debilní policajt vemu štěstí za pačesí a jeb se mnou na stěnu. Budu dělat bu bu bu, bo vo věznici nebudu. Nick Cassidy je jak jinak správný chlap s náběhem na demenci. Nejenom, že všem dokáže, kolik má kuráže no i probudí v bývalém parťákovi svědomí, najde s přízněnou duši a na závěr všechno vyřeší… úžasné. Tady u Nás za prve žádná římsa tak vysoko není, za druhé 4.patro tak velkému ptákovi s tolik štěstím určo nestačí a za třetí už i kdyby se povedlo se na jakousi římsu pověsit, dole by se nafoukla vanička a kdosi by tě už do ní vhodil, i bez vaničky, tak! Po tolika dnech to ve mně pořád vře, óoch. 1/10 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// +zajímavý námět, má to napětí, v závěru spád, Sam Worthington tu má dostatek prostoru na herecký projev, potěší bohaté obsazení ve vedlejších rolích, a celé to je chytře promyšlené -představování postav a celkově charaktery jsou velmi předvídatelné, stejně tak i příběh nepřináší mnoho nového/// Kvůli hercům a atmosféře to stojí za to vidět. Mírně mi to dokonce připomnělo Telefonní budku, což je kompliment ze všech největší. Trochu jsem se obával jak se jim podaří vytvořit děj o rozsahu sta minut, když je základní myšlenka muže stojícího na římse tak minimalistická. Přesto se to povedlo (i díky velkému množství postav) aniž by měl divák pocit nudy, prázdnoty a nejistoty že jestli udělám ještě jeden krok, tak spadnu./// Celkem 70%/// ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Film získal všeobecne negatívne recenzie a len tesne zarobil nad svoje náklady. (Arsenal83)
  • Všetky široké zábery hercov na rímse sú skutočné. Zadržiavacie ochranné káble boli buď skryté pred pohľadom kamery alebo upravené v postprodukcii. (Arsenal83)
  • Nickův bratr (Jamie Bell) naznačuje na začátku filmu Angele (Genesis Rodriguez), že má poslední možnost, aby odešla. To ale postrádá logiku, když je později jasné, že je Angela nepostradatelná. (necisty)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama