Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 1

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (862)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce telegraficky - stop - jedna pichovina - stop - druha pichovina - stop - mnoho pichovin - stop - pichovina zprava - stop - pichovina zleva - stop - at tady nestopuji pul roku - stop - nadpozemska pichovina v beztiznem stavu - STROP. U Kristovo falu, abych zase jen nehaněl. Vždyť co máme my telegrafičtí nevzdělanci radši než psychopatického vraždícího mešuge? No jasně, když jsou dva...a co teprve rovný pětikilo na orbitu. Ne že by si frčeli na žvejkách, tak vostrý zase nebyli a nepáchli po mentolu, ale mejdan si díky jednomu černýmu bourákovi udělali celkem slušnej. Král téhle technopárty a vítěz Kokotí hlavy byl jistojistě pošahanej Gilgun, který mě bavil jak Piťták ve Dvanácti opicích, nebo Ledger v Netopejrovi. Pearce měl zkraje slušný vejšplechty a i mě, seriózního suchara, několikrát roztlemil, pak už to byla jen (ve spojení s prezidentovo harantem) povinná křeč. Triky žádná velká hitparáda, příběh zmíněn v telegramu, ovšem svižná bezva nelogická jízda, která drápe po čtyřech hvězdách, nicméně, jak praví jedno moudré latinské přísloví "ruti ruti, naseru ti", takže za 3, bejci a bejkyně. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Přímočará a čistokrevná zábava, která jako by vypadla z let osmdesátých. Suché hlášky Guye Pearce mi sedly jako poslední dobou máloco a zabíjení muklů se stává vtipnou legrací ve chvíli, kdy díky hlasem se spouštěným bombám odchází ze světa s nějákým tím fuckem na jazyku. Maggie Grace to tu sluší hodně a celkově je tu hodně sympatická. Ze záporáků tu stojí za největší zmínku hlavní magor, brácha hlavního kápa, kterého naprosto skvěle hraje Joseph Gilgun. Příběh je pak variací na staré Carpenterovky střihlý Smrtonosnou pastí, s koncem u kterého budete valit oči. Pohodová odpočinková jízda. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Guy Pearce mě v tomhle filmu brutálně překvapil! Celou tu dobu jsem věděl, že tenhle film existuje, ale celou tu dobu mě štvaly komentáře, kde se psalo, jak se kamera klepe a celé je to vlastně k hovnu. Nakonec jsem si ale udělal čas a na film se podíval. No a musím říct, že kamera se v tomhle filmu dá vcelku snadno přehlídnout. Co se už přehlídnout nedá, tak naprosto perfektně napsaná postava, kterou naprosto dokonale zahrál právě Guy Pearce. Hned jak jsem jeho postavu viděl, vzpomněl jsem si na ty nejlepší akční role 80. Let. John McClane a tak dále. Guy tady hlásí o sto šest, všechno ho sere, všechno ho rozčiluje. No prostě klaďas, na kterých jsem vyrůstal. No a taky proto jsem z tohoto filmu ve výsledku byl neuvěřitelně nadšený. Takové postavy už se ve filmech moc nevídají. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Po scénáristické stránce béčkový film z 80. let, který se někdo nepochopitelně rozhodl natočit v 21. století. (Podobnost s Útěkem z New Yorku v tomto případně není čistě náhodná.) Drsné slovní obraty půbobí v Pearcové podání nechtěně směšně, na čemž má asi stejný podíl viny Guy Pearce jako fakt, že už dnes skutečně není rok 1981. Kdyby to režisér pojal méně vážně a do hlavní role obsadil Roberta Downeyho Jr. mohl se člověk v kině zasmát. I když... takhle se nejspíš zasmějete také. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

ako vysvetliť plné hodnotenie tohto filmu? niekedy dosť subjektívne nadhodnotím filmy, ktoré inak "objektívne" stoja za maximálne tri silné hviezdičky, keď ma film osloví, pobaví, nenudí, očarí a keď vidím, ako zjavne je podhodnocovaný, nepochopený či prehliadaný - áno, je to prípad aj lockoutu, ktorým si besson u mňa trochu vylepšil skóre po pár predošlých prešľapoch europy corp. - je veľmi potešujúce, že aj dnes niekto dokáže natočiť poctivé, oldschoolové akčné sci-fi béčko ako vystrihnuté zo zlatých čias tohto subžánru: podobnosť z útekom z new yorku, prepadnutím z pacifiku, dokonca možno skalou alebo con airom tu je, scenár v takomto type filmu si nenárokuje prvenstvo v originalite či dokonca nejakej základnej logike pri dodržiavaní fyzikálnych a iných zákonov - i napriek tomu je scenár oveľa vydarenejší, než mnoho iných filmov europy, ktoré sa neodohrávajú na vesmírnej stanici plnej najnebezpečnejších väzňov; film samozrejme ťahá guy pearce, jeho hlášky a "ksichty", a skvelo fungujúca skupinka väzňov, ktorá je výborne nacastovaná, namaskovaná a vystavaná. chémia medzi týmito dvoma zložkami, peripetie ako vystrihnté z príručky "ako napísať dobré akčné sci-fi béčko" (revidované vydanie z roku 1984) veľmi šikovne zamaskovaný nižší rozpočet, pár vydarených akčných scén, to v mojom prípade (človeka, ktorý išiel do kina a ani nevedel na čo) zafungovalo a som ochotný si priznať, že nadhodnocujem, no rovnako som ochotný si to hodnotenie ustáť; kiež by sa v tomto prípade amíci od bessona poučili - nemuseli by sme sa dožívať takých trapasov ako bol g.i. joe, van helsing... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • V závěru filmu je odhaleno křestní jméno hlavního hrdiny Snowa (Guy Pearce) Marion, což Snow komentuje slovy, že byl jeho otec fanouškem Johna Wayna. Waynovo rodné jméno je totiž Marion Robert Morrison. (JayZak)
  • Společnost CanalPlus, která vlastní s Johnem Carpenterem práva na film Útěk z New Yorku (1981), žalovala scenáristu Luca Bessona o 3 milióny eur za přílišnou podobu scénáře se zmíněným filmem. Se žalobou uspěli, ale mimosoudní vyrovnání bylo nakonec nižší. (BoredSeal)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama