Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobrá atmosferická žánrovka,která sice nejde nijak extra do hloubky,ale těch 103 minut uteče jako nic.Filmy a nájemných zabijácích a masových vrazích jsou a vždy budou vděčné téma.Michael Shannon je navíc ďábel a už jen díky němu si tenhle kousek ty čtyři hvězdy zaslouží.Winona Ryder pak s přibývajícím věkem nabírá na kráse...75% ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Šokující, morbidní námět vykleštěný do podoby rekreační kriminálky pro masy. Vedlejší prvky Icemanovy biografie tady hrají první housle, kdežto klíčové události s velkým dramatickým potenciálem byly trestuhodně opomenuty. Je mi líto hlavně Michaela Shannona, jehož talent a ksicht byl tady doslova promrhán - místo psychologicky košaté postavy psychicky narušeného asociála si zahrál taťku, který vraždí víceméně proto, aby zabezpečil rodinu. Icemanova postava je tady až nechutně romantizovaná, film se nezmiňuje o tom, že Kuklinski svou rodinu pravidelně mlátil, že v dětství krutě mučil zvířata a hlavně o tom, že hromadně vraždil dlouho předtím, než si ho začala najímat mafie. Pokud chcete opravdové vzrůšo, podívejte se na dokument "The Iceman Tapes - Inside The Mind Of A Mafia Hitman" The Iceman Tapes - Inside The Mind Of A Mafia Hitman, budete mít trochu představu o tom, o co všechno vás filmaři ochudili ... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ta slabá třetí hvězda jde pouze za Shannonem, který ovšem své skutečné předloze (Kuklinskému) není vůbec fyzicky podobný. A hlavně (jak se můžete dočíst na netu i vy) bylo všechno ve skutečnosti úplně nebo aspoň trochu jinak než ve filmu, který je natočený "volně podle knihy..." atd., takže jde o pouhý scénáristický výcuc a nikoliv o biografii skutečné osoby. Atmosféra je sice sem tam docela příjemně temná a paranoidní, ale jelikož je scénář dost roztříštěný a kostrbatý, tedy nešikovně vystavěný, děj je málo záživný a nebudete do něj asi příliš vtaženi. Už jsem viděl mnohem lepší, záživnější i zajímavější gangsterky. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Iceman Shannonovi padl jak prdel na hrnec. On má charisma na rozdávání a výraz zabijáka, jako málokdo. Škoda ale, že je příběh tak suše vyprávěný, bez emočně, kostrbatě, místy nesourodě a bez šťávy, tak aby se obsáhlo hodně okolostí a drobností. Což z toho dělá lehce monotónní celek, kterému chybí tempo. Je to škoda, protože námětově to má dle mého velmi silnou základnu postavenou na skutečném příběhu a samotná plejáda herců, od brilantního tahouna Shannona přes miniroličku Franca až po chladnokrevného Chrise, Liottu, nebo dlouho neviděného Schwimmera, skýtala opravdu zajímavou podívanou. Takže obsazení mě hodně potěšilo. Výsledek samotný, i když je to poctivá práce s parádním obsazením, už taková odrovnávačka bohužel není, a je to škoda. Scénář by zasloužil secsakramensky vytunit! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, který šel dlouho let mimo mě a sám jsem se divil, proč tomu tak bylo. Příběh o notorickém nájemném vrahovi, vskutku vyvážené herecké obsazení......Mělo to dost atributů, z kterých mohl vzniknout nadprůměrný snímek, jenž by dokázal čelit své nejvytříbenější konkurenci. Ale samozřejmě se to neobešlo bez pár zaváhání. Což o to, obsazení Michaela Shannona do role Richarda Kuklinského osobně považuji za mistrovský tah, ten jeho bezchybně uhrančivý pohled, prostě a jednoduše třešnička na dortu (prokázal to tady a i v jiných filmech, brilantní herec). Ale další herecký ansámbl mě zklamal. Ryder zbytečně ve vypjatých dialozích přehrávala, Liotta dostal dost prostoru, ale jeho příběhovou linku nedotáhli do nějakého smysluplného konce a zničehonic to utli. Pokud se Liotta na obrazovce pohyboval docela často, tak u Evanse zase nastal opak, zajímavá postava trestuhodně nevyužitá. Brutálních chvilek se divák dočká, ale i tak mi u Icemana chyběl větší drive, tah na bránu. V druhé polovině se to dost vleklo a najednou přišlo závěrečné zatčení. A přitom si to tvůrci tak dobře rozehráli, ale v druhé hodině jako kdyby se něco přeplo a dostal jsem o třídu horší film. Škoda. Za mě dávám 63 % ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • Natáčalo sa od 14. decembra 2011 do 31. januára 2012 v New Yorku a Louisiane. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama