Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Šokující, morbidní námět vykleštěný do podoby rekreační kriminálky pro masy. Vedlejší prvky Icemanovy biografie tady hrají první housle, kdežto klíčové události s velkým dramatickým potenciálem byly trestuhodně opomenuty. Je mi líto hlavně Michaela Shannona, jehož talent a ksicht byl tady doslova promrhán - místo psychologicky košaté postavy psychicky narušeného asociála si zahrál taťku, který vraždí víceméně proto, aby zabezpečil rodinu. Icemanova postava je tady až nechutně romantizovaná, film se nezmiňuje o tom, že Kuklinski svou rodinu pravidelně mlátil, že v dětství krutě mučil zvířata a hlavně o tom, že hromadně vraždil dlouho předtím, než si ho začala najímat mafie. Pokud chcete opravdové vzrůšo, podívejte se na dokument "The Iceman Tapes - Inside The Mind Of A Mafia Hitman" The Iceman Tapes - Inside The Mind Of A Mafia Hitman, budete mít trochu představu o tom, o co všechno vás filmaři ochudili ... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jo, Jo, Jo !!! Tímto filmem se Michael Shannon nadobro zařadil mezi moje top herce, jeho filmová dvojrole (zabiják bez svědomí vs. milující otec rodiny) je naprosto famózně sehraná, na tento film jsem koukal s otevřenou pusou až do závěrečných titulků - další z řady pro mě totálně nepochopitelného ratingu !................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ta slabá třetí hvězda jde pouze za Shannonem, který ovšem své skutečné předloze (Kuklinskému) není vůbec fyzicky podobný. A hlavně (jak se můžete dočíst na netu i vy) bylo všechno ve skutečnosti úplně nebo aspoň trochu jinak než ve filmu, který je natočený "volně podle knihy..." atd., takže jde o pouhý scénáristický výcuc a nikoliv o biografii skutečné osoby. Atmosféra je sice sem tam docela příjemně temná a paranoidní, ale jelikož je scénář dost roztříštěný a kostrbatý, tedy nešikovně vystavěný, děj je málo záživný a nebudete do něj asi příliš vtaženi. Už jsem viděl mnohem lepší, záživnější i zajímavější gangsterky. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky i stylisticky poměrně dobře odvedená práce s výborným Michaelem Shannonem i sladkým nevědomím opojenou Winonou Ryder. Bohužel jen je škoda, že příběh natočený podle skutečné postavy mnohonásobného nájemného vraha, důsledně si hajícího své rodinné zázemí, má díky své zkratkovitosti jen omezenou vypovídací hodnotu a tvůrci v něm nedokázali zažehnout ten správný náboj, protože místy balancuje až na hranici nudnosti. Je to veliká škoda, protože jinak nemám co vytknout. 70% ()

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Dalsia fajnotka z mafianskych kruhov a navyse skutocny pribeh, takze pre vsetkych fandov tohto zanru povinna zalezitost. Richard Kuklinski je chlap, ktory toho na rande ako aj v zivote vela nenahovori, no ma krasnu zenu a dve dcery, ktore su v jeho zivote uplne vsetkym. Cely zivot jeho manzelka zije vo viere, ze jej milujuci muz je podnikatel a obchodnik s akciami, nic netusiaca, ze zije s muzom ktory zavrazdil v USA vyse 100 ludi. Nechapem ako sa tento film vyhol nasim kinam, ked uz len filmove osadenstvo je viac nez natrieskane hviezdami. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • Vo väzení Richard Kuklinski tvrdil, že je zodpovedný za únos a vraždu bývalého šéfa odborov Jimmyho Hoffu 30. júla 1975 na parkovisku reštaurácie v Detroite. Kuklinski tvrdil, že Hoffu zložil vreckom naplneným olovom, ktorým ho udrel po hlave a následne mu vrazil lovecký nôž do zadnej časti hlavy. Naložil ho do kufra, telo nechal rozdrviť a predal ho zmiešané s kovovým šrotom japonským automobilkám. Z vraždu mal inkasovať 40 000 dolárov. Tvrdenia sa objavili až po Kuklinského smrti v marci 2006 v knihe od autora Philipa Carla a pravdepodobne nebudú už nikdy doložené. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno