Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (593)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[78%] Viděno v kině. Upřímně jsem překvapen, že mě to bavilo. Na velké plátno jsem přišel vcelku neplánovaně s úmyslem se odreagovat a to se naštěstí stalo. Poslední dobou mě tyto obdobné dobrodružné záležitosti moc nebaví, viz poslední snímky s Rockem. Co se týče znalostí ohledně ságy UNCHARTED, tak jsem nehrál žádnou hru, takže můžu tento počin hodnotit zcela nezaujatě. Tom Holland je zde skvělý jako vždy. Kdo ho má rád v jeho Spidermanech, tak bude s touto jeho rolí plnou hlášek a komických scén nadšen (to jsem naštěstí i já). Vedle něj ho výtečně doplňoval Mark Wahlberg. Ale takový Banderas mě zde vůbec nebavil. Zkraje mě potěšilo ho vidět, ale poté už moc ne. Jeho role byla zbytečná i včetně nudného zvratu, který mě vůbec nerozházel. Tati Gabrielle mě zde zaujala svým zákeřným vizuálem mrchy, který měla i v seriálové Sabrině. Hudba byla taková na tento žánr optimální. Příběh o hledání pokladu a celkové vyústění ve finále mě moc nebavilo, ale naštěstí měl film jiné klady. Akce byla natočena dobře, stále se tu něco dělo, třeba ta vyhlášená scénka s padajícím nákladem z letadla byla opravdu dobře natočena. Finále už bylo až moc překačnělé, takže vidět jak dvě speciální helikoptéry tahají dvě staré lodě, bylo trochu moc, ale v rámci žánru to odpouštím. Když už jsem zvládl a přijal takové Fast and furious filmy, tak proč ne tohle. Nicméně, víc to okecávat už nebudu, bylo to celé syté dobrou akcí, výbornými hlášky s ústřední dvojící Holland a Wahlberg atd. Rozhodně bych uvítal i pokračování. Potenciál to má. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nečekáte-li od něčeho vůbec nic, tak jste ve výsledku většinou příjemně překvapeni. Výjimku z pravidla tvoří snad pouze sebedestruktivní chování Fialovy debilní vlády, která chce Česko cíleně uvést do chudoby, jinak si jejich kroky neumím vysvětlit. Kdyby nedělali vůbec nic, tak dosud napáchali mnohem méně škody. Uncharted bylo na rozdíl od od Fialovy vlády docela milé překvapení. Jakožto člověk, který prošel herní sérií, jsem si chvíli zvykal na nové a méně sympatické tváře. Toma Hollanda vyloženě nemám rád, ale tady mi překvapivě zásadně nevadil. Ve výsledku tedy docela slušná a velmi přiblblá akční jednohubka, které by rozhodně více prospěla kratší stopáž. Akční scény byly dotaženy do přestřelených výšin jako v herní sérii. Zatímco ve hře to člověka příjemně pobavila, ve filmu to působila malinko nezvykle a až bych řekl na obtíž. [69 %] ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z průměrných zpracování úspěšné videoherní série. Uncharted je ideální materiál pro film, jelikož už jeho videoherní předloha byla takovým interaktivním filmem. Stačilo, tak relativně málo k tomu, aby vznikl opravdu dobrý film. To se bohužel nestalo a přestože se nejedná o průser, vzhledem k tomu co předloha nabízí, je to velká slabota s nesympatickými hrdiny a jednou slušnou akční scénou. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zábavné a akční dobrodrůžo na jedno podívání. Není dobré to brát moc vážně, protože film se očividně nesnaží o realistické vyznění. A podle toho to vypadá - místy to postrádá smysl, místy je to lehce trapné klišé. Wahlberg mi moc sympatický nebyl, ale Tom Holland to táhl dobře, přestože i jeho role je dost předvídatelná a typově přesně taková, v jaké si Hollanda představíme. Škoda, že ta "bratrská" linka (o hledání jeho ztraceného bratra) nebyla trochu zajímavější a třeba i mysterióznější. Zpětně si říkám, že to všechno nějak vyšumělo do ztracena. Ale jak říkám, jako akční jednorázovka ve stylu Indiana Jonese to funguje. Nic víc od toho nečekejte. ~(3,2)~ ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Akční / Dobrodružný....? No pardón, spíše Sci-fi / Šíleně nevkusné.  Dlouho jsem neviděl film, který měl solidní potenciál ale v podstatě na všech důležitých místech naprosto selhal. Nebudu se tu rozepisovat, protože tohle je na román. Přesto zmíním tři věci. Režie, příšerné. Scénář, průser, zjevně kluci nedělali společně, ale každý psal 1/4 filmu a pak se to natočilo aniž by někoho zajímal výsledek.... Casting záporáků, vlastně byli záporáci všichni, takže Casting na hovno. ZA mě 18% a 1*. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Film slouží jako prequel ke hrám. (LUKICKK)
  • Ve filmu lze zaslechnout původní hudební motiv Craiga Fergusona z herní série „Uncharted“. Skladatel Ramin Djawadi tak stejně jako v případě Warcraftu (2016) dodržel motivy z předlohy, které jsou hráčům důvěrně známé. (radik92)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno