Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (591)

castor 

všechny recenze uživatele

S Rubenem Fleischeirem je to jak na houpačce. Jednou si to s ním totálně užijeme (první Zombieland), podruhé nedokáže prakticky ničím překvapit. Prostě nemastná neslaná rutina. Přesně to platí i o téhle látce, na kterou fanoušci konzolí nedají dopustit. Duo Tom Holland a (krapet otrávený) Mark Wahlberg je na stopě bájného pokladu, má předhazovat vtipy, tvářit se zadumaně, prchat před smrtí v poslední vteřině a vypadat u toho cool, zatímco tvůrci si v průběhu toho všeho horko těžko hlídají tempo a správnou atmosféru, místy se točí v kruhu a kradou nápady z mnoha minulých dobrodružných žánrovek. Je to přesně ten typ divně přepálených kousků, na které bych do kina nikdy nešel. Místy jsem si vzpomněl na nedávnou podobnou „zábavu“ z továrního pásu Red Notice, u které platilo to samé: k blockbusterům z 90. let, které nestály ani polovinu, se jednou za čas velmi rád vracím. Tady platí jednou a dost. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Akční / Dobrodružný....? No pardón, spíše Sci-fi / Šíleně nevkusné.  Dlouho jsem neviděl film, který měl solidní potenciál ale v podstatě na všech důležitých místech naprosto selhal. Nebudu se tu rozepisovat, protože tohle je na román. Přesto zmíním tři věci. Režie, příšerné. Scénář, průser, zjevně kluci nedělali společně, ale každý psal 1/4 filmu a pak se to natočilo aniž by někoho zajímal výsledek.... Casting záporáků, vlastně byli záporáci všichni, takže Casting na hovno. ZA mě 18% a 1*. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

No, žádný zázrak, alespoň to však nebylo vyloženě špatné. Čehož jsem se vcelku oprávněně obával. Cesta ke ztraceném pokladu byla vydlážděna vcelku poutavým způsobem a akční i humorné scény byly na výši. Největší slabinou filmu jsou tedy nebetyčné nelogičnosti a chatrný příběh. Přímočarý děj, se kterým si tedy nikdo příliš hlavu nelámal. Přestože jsem si první polovinu parádně užíval, finále mne tedy docela dost znudilo. Ačkoli jsem to v závěr opět viděl pouze na dvě hvězdy, hodnocení ponechám o něco vyšší. Neodolám totiž srovnání s nejnovějšími filmy podobného typu jako například Ztracené město (*). Budiž filmu poklonou, že pokud zde zrovna nelétají prastaré lodě vzduchem (přesněji se to asi týká veškerých scén s létáním😅) , Uncharted dávalo alespoň nějaký smysl. 48% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tom Holland je podle mě nejsympatičtější, nejschopnější mladý herec ze Západu za poslední dekády. Navíc je velmi talentovaný pro akci, tak uvidíme, co vznikne ze slibu Jackieho Chana, že spolu něco udělají. Uncharted je dobrodružný film, který spoléhá na nespoutanou akci, charisma svého hlavního hrdiny, Mark Wahlberg slušný výkon, zastínil ho ovšem Antonio Banderas jako bad guy, Sophia Ali zapadá do partičky také dobře. Trio má mezi sebou slušnou chemii, trocha srandy se daří, akce odbržděná, byť celkově si můžeme postěžovat, že film prostě není dostatečně originální a nemá vyloženě svojské nápady (když pomineme závěrečnou honičku). Nezlobil bych se za dvojku, ale chce to přidat na scénáři, OST co složil Ramin Djawadi se mi rovněž líbilo, takže za mě nadprůměr. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jako rozjezd případné filmové série je to... ucházející. S představiteli hlavních rolí nemám sebemenší problém, ač postava Sullyho je v této verzi napsaná o dosti víc nesympaticky než v herní předloze, za což ovšem Wahlberg nemůže. Peněz na to očividně padlo dostatek, rychlé přeskakování atraktivních lokací se videohrám vyrovnalo a samotné dvě zásadní akční scény byly ve výsledku (očekávaným) highlightem filmu. Největším problémem Uncharted tak je rozhodně sterilní scénář a režie. Pokud diváci dají Uncharted šanci a filmu se podaří vydělat slušné peníze, na dvojku se budu těšit hodně, protože potitulkovka slibuje (aspoň podle her) o poznání zajímavější dobrodružství bez zbytečných představovaček. Pokud možno tedy s někým jiným na režisérské židličce. Obávám se však, že rekordy v návštěvnosti Uncharted bořit nebude. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Snímek je filmovou adaptací stejnojmenné videohry z roku 2007 od vývojářského studia Naughty Dog, která se dočkala obrovského úspěchu a několika pokračování. (-OverLord-)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • V roce 2018 byl natočen fanouškovský krátkometrážní snímek Uncharted (2018) s Nathanem Fillionem v hlavní roli. Většina fanoušků přijala tento snímek s nadšením a byli tak zklamáni, když zjistili, že nebude v roli obsazen. (jimik13)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama