Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé poklidného amerického městečka u zátoky Chesapeake jsou zvyklí na zdejší vodu, která je samozřejmě důležitá pro chod společnosti. Dva biologičtí výzkumníci z Francie právě v této vodě objeví vysokou úroveň toxicity, a snaží se varovat starostu. Ten ovšem odmítá cokoliv prozradit lidu, jelikož chce zabránit vytvoření paniky a strachu. V důsledku tohoto kroku ale vzniká smrtící epidemie, při které zmutovaný druh parazita začíná napadat stále více a více lidí, u kterých přebírá kontrolu nad jejich myslí. (cardinals)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (92)

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu natočil Levinson? To se dal na starý kolena na drogy nebo začal nezřízeně chlastat? Bylo evidentně vidět, že o rozpočtu to nebylo, takže proč? Proč vyrábět rádoby dokumentární záběry, když se to dá natočit normálně? Kdyby šlo o nějakýho začátečnickýho matlu, tak dejme tomu, ale u takovýho režisérskýho esa to prostě nechápu. I jako dokument je to zfušovaný. Děs! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozumově můžu ocenit zajímavý koncept a jeho kvalitní, přesvědčivou realizaci ... ale bavit mě kvůli tomu The Bay nezačne. Hororově film kvůli svému reportážnímu charakteru nefunguje - ani se o to nijak nesnaží, je to spíš takové rádoby znepokojivé. Nevím, mně to nic moc nedalo. Radši skutečnej dokument o skutečném problému, nebo normální horor o parazitech. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nelze tomu upřít snahu. Jenomže se toho ve filmu děje trestuhodně málo a ve chvíli kdy by měl vrcholit vám zasadí ránu v podobě závěrečných titulků. Momenty kde lidi zoufale prosí o pomoc, řvou a brouci jim žerou vnitřnosti jsou sice působivý a spolehlivě vám navodí mrazení v zádech, ale nezanechají ve vás žádnej hlubší pocit, kterej by ve váš zůstal i po skončení filmu. Ona vůbec atmosféra tady moc nefunguje, a to i navzdory dobrýmu soundtracku a depresivnímu pojetí. Rozhodně to není něco, co by vás donutilo bát se vody, potažmo těch parazitů, jako vás jiný found footage horrory donutí bát se duchů, nebo zombíků. V rámci tohohle žánru je to prostě slušně odvedená rutina hodná shlédnutí, která se vám ale do druhýho dne vypaří z hlavy. Jenom mi neni jasný, proč měl Barry potřebu něco takovýho natočit. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Být tohle podle skutečné události, tak jako dokument dobrý a necekl bych. Jenže The Bay se snaží nahodit hororovou atmosféru FF a bohužel marně. V jednu chvíli jsem se radoval, ale o minutu déle jsem zase nevěřícně kroutil hlavou a začal se nudit. V jednu chvíli je divák spokojený, ale v druhou má chuť jít spát. Ze začátku, když jsem nevěděl o co jde a postupně se vše rozvíjelo, byl jsem pozorný a bavil se. Postupně vše ztrácí a už se nic nespraví. Jednoduchý FF, který neurazí, ale také výrazně nepřevýší.. 5/10 = 59% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přímořské městečko Claridge v Marylandu zažilo v roce 2009 při datu Dne nezávislosti opravdu krušné časy. Přímořskou oblast zasáhl zákeřný a velmi agresivní smrtící organismus, který se doslova prožíral tělem napadeného jedince, až dokud ho neskolil. Začalo to masivním úhynem ryb a plazivý parazit se velmi rychle přizpůsobil a zmutoval. Následkem toho přesídlil na lidský organismus. Místní obyvatelé pak po desítkách umírali strašlivou smrtí. Média nikdy neinformovala veřejnost, co se zde za peklo na zemi odehrálo. Mladá reportérka s odstupem tří let vzpomíná na tehdejší děsivé události a k dispozici je také celá řada dochovaných záznamů a nahrávek z té doby. Při bližším diváckém ohledání jsou však tyto záznamy sice na oko autentické, ale zkušeného diváka nezaskočí. Stačí se jen podívat, kdo že to film zaštítil z hlediska produkce, a najdeme zde paranormálního aktivistu Orina Peliho. Tímto vyzrazením je sice divák částečně připraven o dokonalou iluzi skutečného příběhu, ale až tak zlé to rozhodně není. Divák už je po řadě filmů z hororového subžánru found footage mnohem lépe připraven a neskočí už tak lehce na každou báchorku, i když je sebe lépe vypiplanější, a to tahle tedy je. Zkušený režisér Barry Levinson tak možná přišel s křížkem po funuse, ale jako jeden z mála se v tomhle specifickém subžánru pohyboval opravdu zdatně. Nechyběly realisticky zohavené mrtvoly, panika, realisticky vyvedený parazit a opravdu precizní režie. A vlastně se tomu uvěřit i dalo. 100% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Georgetown (Jižní Karolína, USA). (ČSFD)
  • Tvůrci se nechali inspirovat parazitem Cymothoa exigua. Tento parazitický korýš se dostává do ryb žábrami, samice se přichytí k jazyku, zatímco samec se přichytí k žaberním obloukům. Parazit přeruší krevní cévy v jazyku ryby a způsobí, že jazyk odpadne. Poté se přichytí na zbývající pahýl jazyka a samotný parazit účinně slouží jako nový „jazyk“ ryby. (Homerking)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno