Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé poklidného amerického městečka u zátoky Chesapeake jsou zvyklí na zdejší vodu, která je samozřejmě důležitá pro chod společnosti. Dva biologičtí výzkumníci z Francie právě v této vodě objeví vysokou úroveň toxicity, a snaží se varovat starostu. Ten ovšem odmítá cokoliv prozradit lidu, jelikož chce zabránit vytvoření paniky a strachu. V důsledku tohoto kroku ale vzniká smrtící epidemie, při které zmutovaný druh parazita začíná napadat stále více a více lidí, u kterých přebírá kontrolu nad jejich myslí. (cardinals)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (92)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Jediný, kto to vystihol úplne až do DNA je užívateľ fugazi. Snímok sa nehodnotí, ako kdejaký gore splašok / sympatické postavy, s ktorými som cítil(a) tú bolesť pri podrezávaní / lesná vyvražďovačka / mizerná réžia / nablblý scenár / nelogické jednanie postáv...čo sa týka toho velebeného gore, tak toho je tu viac ako v " reťazovom TX " a celej sérii piatkov..blah blah. Ak si ťa odchytí niečo podobné, tak ľahko zistíš,ˇ čo je logické jednanie a čo je gore. Príroda si ťa odchytí a budeš sa s tým musieť vysporiadať. Barry nikdy nebol na gore a vedel do čoho ide. Tento dokument má byť totiž vykrićníkom. A to mu aj vyšlo. Ak si niekto myslí...to je už ale na diskuziu. Každopádne radšej takáto kamerovka, ako zelenkavé pátranie po VHSkách. P.S. (bacha na to , z ktorého kohútika ti nabehne origi voda cez hrdzavú rúrku - para H20 capich ? )). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedna velká reportáž o parazitických "hajzlech z moře vytažených". Tuny rybiny, metráky korýšoviny, kýble slizu...no vyloženě ta rybina z toho filmu smrdí. Spousta nakažených, opuchlých lidí, zvratky, mrtvoly. Bohužel to je na tom asi tak to nejstrašnější. Žádné napětí, žádně znepokojení, prostě (slabší) průměr. Mnohem víc mě zaujalo nízkorozpočtový švédský grilovaný kolínko, měsíční kamení nebo třeba tyhle stylový bodlinky. 55% ()

Reklama

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Velice netradičně pojatý found footage, v němž dopředu víme, že hlavní postava neumře - protože komentuje události, jež vedly k velkému zátokovému masakru. Oceňuji sice velmi pomale, ale také velmi pečlivě budovanou hustou atmosféru, která zejména v poslední třetině působí extrémně mrazivě. Zabíjení jsou nekompromisní, bodycount velký a takové nechutností, až jsem si říkal, že si režisér dal za cíl vytvořit maximální horror bez jakýchkoliv ústupků. Viděl bych to mezi osmi a devíti body. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

To fakt netočil Levinson, že ne? TEN Levinson, který natočil vynikající Pyramidu hrůzy, Dobré ráno, Vietname, Rain Mana nebo docela slušné Bandity? Tohle vypadá, jako když si vezme do ruky mobil můj nejmladší syn a natočí video s Lego panáčky, kterými posunuje po stole sem a tam a do toho říká nějaké strašně důležité věci, které nakonec nedávají smysl, ale vypadá to akčně. Ze sestřihu všech těch kamer mne brzy bolely oči, reportérka mi lezla na nervy (a nejen proto, že nevypadá moc sexy), nedrží to nějakou vnitřní logiku (jednou je voda zlo, podruhé do ní v poklidu lezou se koupat), takže myslím, že spíš někdo nahodile sesbíral nějaké nahodilé a nijak nesouvisející záběry, a protože pak nevěděl, co s tím, zašel do domova pro lidi s Alzheimerem, kde nejspíše Barry přebývá, a poprosil ho, jestli by tomu nedal nějakou štábní kulturu. Btw, jestli to mělo děsit nebo být hororové, nevím, jakoukoliv možnost takového pocitu přebilo znechucení ze všech těch šmírovacích kamer. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Proč mě to nepřekvapuje? Oscarový tvůrce Levinson už dlouho neměl úspěch, a tak Orenu Pelimu nedalo moc práce, aby ho ukecal k projektu, díky němuž by si i on mohl přihřát svou polívčičku, která by zvláčnila jeho skomírající účet. Vždyť ty "found footage" horory dneska tak frčí...! The Bay tak přesně pokračuje v jejich trendu, jen duchy a zombíky nahrazuje za parazity, kteří si z obětí dělají spižírny bohaté na proteiny. Pseudodokumentární formu zde navíc tvoří nalezené záznamy z osobních i policejních kamer, mobilů nebo dokonce internetu. Efekty a masky poměrně slušné, chvílemi až nepříjemné (hlavně kožní puchýře, brouci a červi), ale postrádal jsem jakoukoliv sympatickou osobou, navíc hlavní hrdinové tu vlastně úplně chybí. Výsledek je tak rozpačitější, než bych po znepokojujícím traileru čekal. Velká škoda. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Tvůrci se nechali inspirovat parazitem Cymothoa exigua. Tento parazitický korýš se dostává do ryb žábrami, samice se přichytí k jazyku, zatímco samec se přichytí k žaberním obloukům. Parazit přeruší krevní cévy v jazyku ryby a způsobí, že jazyk odpadne. Poté se přichytí na zbývající pahýl jazyka a samotný parazit účinně slouží jako nový „jazyk“ ryby. (Homerking)
  • Film se natáčel v Georgetown (Jižní Karolína, USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama