Reklama

Reklama

VOD (1)

Chlapec z Brooklynu se stane svědkem brutální vraždy své matky a čím je starší, tím je posedlejší nalezením vraha. Přes den je tichým premiantem ve škole, v noci samozvaným hrdinou. Jenže, co to vlastně znamená být skutečný hrdina? Sean Donovan byl jen školák, když se jeho rodina stala obětí přepadení, které ho připravilo o matku a z jeho otce učinilo trosku. O mnoho let později si na hrůznou událost sedmnáctiletý Sean stále pamatuje a nehodlá se s ní smiřovat. Pravidelně navštěvuje místní oddělení policie a prohlíží fotky zločinců v naději, že najde tvář muže, který vzal jeho matce život. Zatímco jeho otec propadá alkoholismu, tráví Sean noci obcházením těch nejtemnějších zákoutí města a plánuje pomstu. Když se Sean málem stane obětí drogového dealera, poslechne premiant své pudové instinkty a konečně ze sebe vypustí vztek, který se v něm už od dětství hromadil. Detektiv Teresa Ames z oddělení vražd se dozvídá o řádění a chce tomu učinit přítrž. Je možné, že ten tichý mladík, kterého vídá přes den, je onen samozvaný bojovník, kterého se snaží dostat v noci? (HBO Europe)

(více)

Recenze (75)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Dramatický, téměř psychologický thriller o studentovi nesoucí v sobě posttraumatické břímě, které se mění v touhu po pomstě. Potenciál příběhu je vysoký, a i přes nemastné neslané zpracování, mě dokázal zaujmout a v závěru i jemně překvapit svou promyšleností. Herecké obsazení je i přes svou nižší zvučnost celkem dobré. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Lepší, než jsem očekával. Silný zážitek, dobrý příběh a perfektní rozuzlení včetně promyšleného závěru. Tenhle film určitě neurazí, nuda nehrozí a po psychologické stránce bravurní. Nevím, co bych vytknul. Film nabízí i pár povedených akčních okamžiků. Já jsem nadmíru spokojen a času, kterého jsem u Hrdiny ulice proseděl, vůbec nelituji. Výběr hlavního protagonisty si myslím též vyšel na jedničku. Jeho výraz v obličeji mi přišel dost autentický na někoho, kdo plánuje pomstu. 75% ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Sean neměl rozhodně jednoduchý život. Mládí a s tím spojená traumata začal kompenzovat o něco později ne zrovna tím nejlepším způsobem. Ale co já vím o tom, co a kde se to v člověku blokne při takových situacích, která prožil jako malý kluk. Film, který si na nic nehraje, ale podává ho syrově a diváku suď sám. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Kluk co má mindrák z dětství, má mindrák i v pubertě.. dělá píčoviny a člověk čeká co ztoho nakonec vyleze, ale vlastně nic nečekanýho. Rozhovory se synem a jeho otcem (kterých bylo kurva málo) neměli chybu - pocitoval jsem jaký je mezi nima napětí, ale zbytek (policejní scény např.) mě prostě neoslovil natolik abych z toho byl nějakej vedle a ten týpek v hlavní roli nevonil zrovna sympatiema, abych mu nějak fandil nebo ho dokonce i začal litovat chudinky. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

X-tá variácia psychoanalytickou školou propagovaného námetu o vyformovaní osobnosti traumou z detstva. Akoby nič iné na charakter jednotlivca nevplývalo. S rovnakým predpokladom pracuje aj nekonečný seriál Dexter. S ním má Hrdina ulice viac spoločných čŕt. Hlavný hrdina je osamelý sociopat s veľkými znalosťami. Nie je detektívom, no má voľný prístup do policajnej stanice. Kriminalistické databázy využíva k svojsky poňatej spravodlivosti. Veľký vplyv na hrdinov život má postava otca. Matka zahynula násilnou smrťou, pričom dieťa bolo prítomné. Túžba polapiť vraha matky sa vinie hrdinovým životom. A aby bolo podobenstvo dokonalé z hľadiska dobrého príbehu a zamedzeniu poskytovania vzoru pre prípadných nasledovníkov, primiešajú sa do cesty pomstiteľa nevinné obete. Tie dokazujú, že subjektívna spravodlivosť síce často efektívne stopne násilných sadistov a vrahov, ktorých nepružný systém súdno-policajnej mašinérie nedokáže potrestať, ale pri vzatí spravodlivosti do vlastných rúk dochádza k nezvratným tragickým pochybeniam. Výsledkom je remeselne slušný produkt vychádzajúci zo zabehaných príbehových schém, ovplyvnený freudistickým výkladom a nenápadne pritakávajúci policajnej práci. Slúžia jej oddane všetky rasy, pohlavia i váhové kategórie, pričom dokážu mať pochopenie aj pre traumatizovaných jedincov. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama