Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí je uvězněna v neznámém domě. To pravé napětí se však rozpoutá až ve chvíli, kdy se spustí video a informuje všechny přítomné o tom, že jim bude umožněno uniknout, zapojí-li se do sadistických a masochistických her... Skupinka přátel se rozhodne zastavit stopařce. Ukáže se však, že to nebyl zrovna nejlepší nápad, neboť tato žena posléze všechny zúčastněné omámí plynem. Ti po následném procitnutí zjistí, že jim byly na lebky implantovány nádobky, které se samozřejmě nedají odstranit bez fatálních následků. Usměvavá a profesionálně vyhlížející žena jim poté z televizní obrazovky oznámí, že mají dvaadvacet hodin na to, aby naplnili lahvičky určeným množstvím mozkové tekutiny, kterou tělo produkuje pouze v případě extrémní bolesti. Čas kvapí a oni se společně s další skupinou nešťastníků podrobených stejnému testu rozhodnou spolupracovat a sdílet tak břemeno onoho bolestivého cíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dva mladé páry na romantickom výlete, spiace pod holým nebom. Cestou domov sa zastavia na pumpe aby doplnili palivo. Po pár minútach sa pri nich zastaví sympatická štyridsiatnička, ktorá žiada o pomoc. Pár km od pumpy jej taktiež došiel benzín a potrebuje odvoz aby sa v noci netúlala sama. Ochota mladíka vyjsť žene v strednom veku v ústrety bolo veľkou chybou. Po prebratí z omámenia sa ocitnú v skupinke ľudí, ktorí sú uväznený v starom opustenom dome, patriacemu "doktorovi" špecialistovi zaoberajúcemu sa výskumom vplyvu mozgu na strach. "Hra", ktorú všetci musia podstúpiť, aby tak zachránili svoje životy sa rozhodne nebude nikomu páčiť. Ďalší s pokusov napodobniť Saw sériu sa vydaril pomerne slušne. Na svoje si príde nejeden fanúšik gore či zvrátenosti. Negatíva v podobe prešpekulovanej pointy, či nelogické správanie postáv z diváka síce robia "polo-hlupáka", ale tak, je to horor, logika tu nemá veľký priestor. Záver potešil takže z môjho pohľadu spokojnosť - 65%. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe krvavá kvalitka s úplne jednoduchým dejom. Tentokrát je partička ľudí zatvorená v neznámom domčeku a jedinou možnosťou na únik je... bolesť. Takže sa celú dobu navzájom mučia, príp. sa mučia samostatne - prídu na rad popáleniny, vytrhávanie nechtov, vybíjanie zubov, brúsenie pokožky, vŕtanie do kolien a podobné srandičky. Ja som si to celkom vychutnal, najmä keď to schytávala jedna protivná bruneta, dobre jej tak :-) Trochu to ťahajú nadol vlastne len herci, pretože ich umučeným výrazom som neveril ani slovo. Ako jednohubka bez väčších ambícií na spríjemnenie večera (po dlhej dobe) mi však táto novinka postačila dostatočne. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Probrat se v baráku s osmi dalšíma osůbkama a zjistit, že pokud si vzájemně neublížíte (aby vaše mozečky mohly vesele kapat tekutinu do nádobky co vám záhadně vyrostla za krkem) tak se nedostanete ven živí to asi člověku zkazí večer. Našim hrdinům to taky večer pravdu pokazí, každopádně v duchu hesla "RADŠI ZMRZAČENEJ NEŽ TUHEJ" se dají všichni do díla. Poctivě se střídají a diváka čeká třebas trhání nehtů, žehlení břicha, opařování se, mydlení do sebe kladivem či hasákem, vymlacování zubů atd atd...Překvapivě každej radši mučí než by byl mučenej a tak se tomu na kom je řada většinou moc nechce. Osobně jsem se modlil ať tu japonku, kterou jsem začal ze srdce nenávidět, prostě spoutaj a mučej za všechny. Jestli jsem se dočkal neprozradím, ale přál jsem si to fakt hodně. Kdo je jakej člověk to divák zjistí a určitě si každej najde oblíbence. Chtěl jsem horor u kterého se odreaguji a užiji si násilí a to jsem dostal. PS : Chválím konec, dluhy se mají splácet. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nejsem pravidelným divákem hororů, ale čas od času mě nějaký koncept zaujme natolik, že se na ten horor podívám. A to je právě i případ tohoto filmu. Psychologická hra, slibující bolet, násilí a utrpení, to je přesně to, co mě přilákalo k tomuto filmu. Ve výsledku jsem nebyl zklamán, což je určitě pozitivní zjištění, ale nejednalo se ani o nic mimořádného, co by mi mělo zavdat důvod k tomu, abych byl nadšený víc než průměrně. Jasně, dalo se na to kouknout, bylo to i celkem napínavé, krutosti, bolesti a krve zde bylo taky dost, konec z mého pohledu docela nečekaný a překvapivý, napětí během filmu gradovalo, takže nevidím důvod, proč film kritizovat. Na jedno skouknutí je film ucházející a ačkoliv asi nenabízí nic originálního, co již nebylo vymyšleno, jednohubka je to báječná a já jsem rád, že jsem zase jednou o další filmový hororový zážitek bohatší. Film tedy ode mne získává průměrné tři hvězdy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vile rozděluje diváky na dva tábory. Jedni jsou schopni se spokojit s ohranou zápletkou, která nám mnoho zajímavého nenabídne a to hlavně pro svou zálibu ve filmech kde se „naoko“ mučí lidé a lidské utrpění tu hraje hlavní prim, no a ti druzí tomuto kousku vyčítají velkou míru neoriginality, nudné pasáže, logiku - jenž je tu na štíru a fakt, že se vlastně většina zajímavého děje jak už bývá zvykem, se odehraje mimo záběr kamery, nebo je to v nejlepším přerušeno střihem. Já se přidávám spíše k těm druhým, protože ani já nebyl moc spokojený s tím, co se odehrálo na obrazovce. Odporná hra (jak zní český název) se sice snaží jít ve šlépějích SAW, Hostelu a jim podobných kouskům, jenomže Taylor Sheridan měl raději zůstat u herectví, protože coby režisér se má ještě hodně co učit. Podobně laděné filmy už mají pomalu odzvoněno, protože nám prostě už nejsou schopny nabídnout něco oku lahodícího, co jsme ještě neměli šanci vidět jinde a většina těch novodobých nedokáže upoutat ani potřebnou mírou napětí a (ne)chutě. Při brutálních či mučících scénách je potřeba především vytvořit poutavou atmosféru, která začne diváka dostávat do potřebného varu, jenomže tady spíš převládala nuda. Já potřebuju vidět, jak postavy trpí, pošramocená psychika začne vyvolávat depresivní opar, který ve mně vyvolá alespoň trochu lítosti a já tak začnu uvězněným fandit a uvěřím jim jejich bezmocnost a utrpění, ale tady jsem si kromě „děvky“ co se jí mučení líbilo (Maya Hazen) neoblíbil vůbec nikoho. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Hormony, které se skupina snaží nasbírat, andrenalin, dopamin a oxytocin, mozek vylučuje, když je tělo ve velké bolesti, ale jak Sam navrhoval, také při sexu. Takže místo mučení se, mohli mít sex, aby ampulky naplnily. (Arrinka)

Reklama

Reklama