Reklama

Reklama

Žluté moře

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gu-nam dře jako taxikář v Yanbian (korejská autonomní prefektura severovýchodní části Číny), aby mohl splatit půjčku, kterou si vzal, aby mohl poslal manželku za prací do Jižní Koreje. Situace se ještě zhorší, když Gu-nam ztratí práci. Navíc se stále častěji věnuje hazardu a o manželce už neví šest měsíců. Jednoho dne je mu šéfem podsvětí nabídnuta "práce" v Jižní Koreji, může tak hledat svou maželku a vymazat své dluhy. (-Rastaman-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kórejský Rambo v boji s viac hlavou mafiou vo veľkomeste so sekerou v ruke. Neviem no. Skoro tri hodiny čumieť na akčný film, ktorý len z polovice zahreje, toto mi na skvost tvorby ani z ďaleka nepríde. Je pravdou že záverečné dve kapitoly ponúkajú niekoľko výborných akčných scén s množstvom krvi, no taktiež treba jedným dychom dodať, že boli pomerne solídne "prepálené". Nenudil som sa, ale otvorenú hubu určite nemám. To sa mi stalo doposiaľ len pri jednom jedinom akčňáku, a to bol indonézsky - ZÁŤAH. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem zase jednou dostal, obrazně řečeno, po čuni. Pomalejší, hodinu trvající rozjezd vystřídá makabrózní akce, při které lítají nože, sekyry, prasečí kosti a další věci, kterými lze ublížit člověku. Ani se vám nechce věřit, že hlavní hrdina, taková sušinka, tolik vydrží. Jak přibývají další aktéři, tak se tempo zvyšuje. Dokonce se dočkáme i efektní honičky v autech. Prostě akčňák se vším všudy, ideální na odreagování (já vim, až na těch 157 minut). Jen to zobrazení neschopnosti jihokorejské policie bylo dost přehnaný, ale co už, aspoň to byla trošičku vtipná vsuvka do toho marastu a zmaru kolem. Podtrženo, sečteno, čtyři hvězdy, jen to fikne. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Topovéj Korejskéj thriller,který patří do TOP 5 drsných thrillerů! Na Hwangae vnímám jediný zápor a to velmi dlouhá stopáž, ale kdo se přesto dokáže přenést, tak ho očekává velmi chladná, drsná, syrová a bezútěšná jízda! Závěrečná půl hodina s noži a sekery je takovéj masakr, že i náročný divák musí být uspokojen. Solidní záležitost. 80% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jako bylo to suprově natočené. Bitky a honičky intenzivní, hlavní hrdina správnej drsňák. Schytával fakt hodně ran, ale to ho nezastavilo. Navíc mě hodně zajímala chudá oblast, ze které pocházel. Jenže jsem moc nepochopil, o co tam vlastně šlo. Nenudil jsem se ani chviličku, ale nebylo mi moc jasné, co kdo dělá a proč. Nejlepší postava byl ale rozhodně gangsterkej boss s vizáží mírumilovného médi, ale všechny tam strašně porcoval sekyrkou, nožem či jakousi vepřovou kýtou :D ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jsem tak otrávený a znechucený, že budu stručný. Zápory: Pekelná ruční kamera mi ze sledování téhle potenciálně pětihvězdné sekernické řežby učinila podívanou plnou utrpení; chvílemi mi ze skákajícího obrazu bylo opravdu na blití. A taky jsem se v ději občas špatně orientoval, nejen díky specifické asijské filmové řeči, ale i díky špatným amatérským titulkům. Ovšem v porovnání s kamerou šlo už pouze o drobnou kosmetickou vadu. Klady: Film mě přiměl nastudovat si něco informací o korejské populaci v Číně a následně i pár kapitol z korejské historie. A dál už nenapíšu nic, protože jsem opravdu otrávený a znechucený. Umlátit kameramana po korejsku sekyrou nebo prasečí kostí, zatraceně. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama