Reklama

Reklama

Rock of Ages

  • USA Rock of Ages (více)
Trailer 2
USA, 2012, 123 min (Director's Cut: 136 min)

Režie:

Adam Shankman

Kamera:

Bojan Bazelli

Hrají:

Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise, Russell Brand, Mary J. Blige, Eli Roth, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Bryan Cranston, Malin Åkerman (více)
(další profese)

Sherrie se rozhodla odejít do Los Angeles a chce se stát zpěvačkou. Netrvá dlouho a ulice drsného velkoměsta jí ukáže pravou tvář - na Sunset Trip ji okradou o sbírku elpíček. Potká ale barmana Drewa, který jí pomůže a u majitele podniku, v němž pracuje, jí domluví místo servírky. Klub ale prochází finanční krizí a jeho majitel musí vymyslet, jak podnik zachránit. Rozhodne se proto pozvat na koncert slavnou rockovou hvězdu Jaxxe, který nemá jen příznivce, ale i odpůrce. Tím největším jsou starostova žena a její muž Mike Whitmore. Oba organizují protesty před klubem s úmyslem ho uzavřít a tak vymítit "Sex, drogy a Rock 'n' Roll" z Los Angeles. Drew a Sherrie se do sebe zamilují a on začne skládat píseň, ve které jí vyznává lásku. Jaxx v den koncertu není v takové kondici, aby mohl vystoupit. Sherrie ho ale přesvědčí, aby poslal na jeviště Drewa a jeho skupinu Wolfgang von Colt. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (361)

teutates 

všechny recenze uživatele

Když už Cruise navlekl na sebe ty kožené rokokové kaťata ve stylu naprcaný kačer, něco je hold špatně. Tolik známých ksichtu mohl uvrhnout v zapomnění jedině ďábel. Bezesporu nové psychotronické taktiky bíjcu za lepší svět, kde rock radost a mír přináší. Parodie na RockNroll v úchylnem vizuálním pyžamu. 1/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Filmově muzikálový teror, který má sice geniální obsazení a u dobré poloviny osazenstva i skvělé výkony, ale nemá jakoukoliv soudržnost, pokud jde o náladu a atmosféru. Na divadle asi šlo (legendární muzikál, remember?) nějak sesadit vtipně přepálené ožralecké zhýralé kecy karikaturně okostýmovaného Cruise s prudérní ligou na ochranu morálky, příběhem důležitosti vlastního stylu (a samozřejmě lásky), a kdo ví čeho ještě, tak, aby to po vzoru Blues Brothers vedlo k záchraně jednoho klubu v L.A. - anebo někdo do filmového scénáře dal jiné věci jinak;) Výsledkem v každém případě je něco, co by asi mělo být vtipné, ale krom občasného uchechtnutí nad extrémně přehnanou karikaturou jaksi není. A pokud nedáte starým známým písním zcela nový kabát a nečekané kulisy, jako to třeba udělalo Moulin Rouge, máte docela problém, i když se "Zí Gajíz" a jejich úlisný manažer můžou přetrhnout. A jestli měl Adam Shankman nějaké sofistikované režijní záměry, třeba ten s totálně prkenným tancem Catherine Zety-Jones a jejího spolku ctnostných snobek (což nedokážete nijak pochopit, zvlášť pokud jste viděli Chicago), tak se fatálně nevydařily. O gay story Aleca Baldwina (který je tu za nechutného rockového santusáka) s Russellem Brandem raději ani nemluvě. Naprostá ztráta času a mozkových buněk. 50% aspoň za školní uniformu Malin Åkerman;) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZTIŠTE SE PROSÍM, VY ŽHAVÁ PLODNÁ POLÉVKO ESTROGENU A TESTOSTERONU. OVLÁDNĚTE SVÁ OČEKÁVÁNÍ A PROSÍM PŘIVÍTEJTE NA PÓDIU BOURBON ROOMU BRILANTNÍ....“ /// Slaďouši jak z muzikálů pro parchanty maj vyvolat emoce ve starým rockovým houmelesákovi, kterej tu dobu zažil? (Hovno Los Angeles, totalita! V ní by ty americký sračky nevydržely ani tejden!) Příběh plnej songů – ty demente, není to ani vtipný ani …. ani nic. Ses nedíval na ABBU nebo aspoň na Travoltu? Tohle mohly bejt rockový orgie, kdyby kokot co měl na starost casting použil tu vrchní hlavu, kdyby chorea u songů měly šmrnc a ftip, kdyby scénárista napsal příběh pro rockery a kdyby režisér v pauzách nemasturboval nad filmy s Miley Cyrus. Moje sympatie má jen Catrin Zeta, páč na ní se na rozdíl od ostatních známejch jmen, kteří vypadaj spíš jak publikum z Woodstocku, dá čumět. A proto POJĎME ROZBÍT TĚM ČURÁKŮM DRŽKY! (A pak můžem dát u mě špeka a mrknout třeba na Almost Famous). Co taky s filmem, kdy nejvtipnější herci jsou vopičáci. PS:Soráč za tenhle možná nekorektní pohled na něco, vod čeho jsem čekal film o rocku a (hlavně) s rockem. Místo toho jsem dostal další díl High School Musical s tunou teploušskejch naondulovanejch rokerskejch atrap. Na druhou stranu pro ty, kteří toužej právě po tomhle, je to dobrá zpráva! Ale u mě to má blíž k odpadu! než ke druhý ,,*"! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na stejnojmennej muzikál, kterej měl premiéru v roce 2005 a dotáhl to až na Broadway se nechystám. 2.) Páč moje rocková hvězda má trvalou, dlouhý řasy, BDSM doplňky a na péru náušnici. 3.) Jsem autorem songu ,,Rozbalím ti to v puse“. 4.) Thx za titule ,,Brousitch“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodně nevyrovnaná podívaná. Je strašná škoda, jak disharmonický celek tvoří jednotlivé části tohoto nesourodého filmu. Mizerní herci (Russell Brand, Diego Boneta) se střídají s výbornými (Catherine Zeta-Jones), našlapané hudební výstupy střídají ty rozpačité, vtip kráčí v doprovodu s nechtěnou směšností. Trailer mě navnadil k domněnce, že by toto mohla být podobná pecka jako Piráti na vlnách, ale to teda ani omylem. Hlavní předností tohoto filmu je záplava skvělé muziky, které člověka doslova nabije pozitivní energií. Celé to ale bohužel zabíjí obsazení některých rolí: Julianne Hough - kromě toho, že neumí zpívat - vypadá jak sibiřský husky, Alec Baldwin v té směšné paruce a džínové bundičce působí jak nechtěná parodie sebe samého a pro zcela hrůzný výkon toho pošahanýho scientologa Cruise nenacházím jiné slovo než trapas. Škoda přeškoda, místy jsem se vážně skvěle bavil, ale jako celek je to slabší průměr. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je hrozná milka, to se fakt nedá. Soubor tak tupejch lidí, že spíš než do filmu se hodí do letadla z názvem Tupolev. Vrcholem toho je ten hlavní smeták, trapnej, necharismatickej netalnetovanej heterosexuální teplouš mě tam tak sral, že jsem po skončení filmu musle jít flusat na holuby, abych si ulevil. Jediný na čem ten film stojí je Tomík, ten si roli rockový hvězdy evidentně užíval, sklátil tam každou holku co mu vešla do pokoje a báječným způsobem otevíral láhev chlastu, to se musím naučit. Kdyby to nebylo tak sladký a nebo si alespoň tvůrci filmu víc vyhráli s choreografií určitě bych si ten film nějak dokázal adoptovat, ale takhle...tamhle jsou dveře.....nashledanou. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (21)

  • Postava Stacee Jaxxe (Tom Cruise) je inspirovaná čtyřmi zpěváky. Jsou jimi Bret Michaels z kapely Poison, jejichž píseň "Nothin' But A Good Time" se ve filmu objevuje, nejikoničtější zpěvák z 80. let Axl Rose z Guns N' Roses, jejichž "Paradise City" otevírá celý film, Jim Morrison z The Doors, který sice spadá do staršího období, ale je braný jako "otec" rockových zpěváků 80. let, kteří vzhlíželi k jeho excesům a bravurnímu zpěvu, a Keith Richards z Rolling Stones, o kterém kolují téměř mýtické příběhy související s jeho užíváním drog. (Miro_CZ)
  • V scéne, počas ktorej hrá skladba “We Built This City/We're Not Going To Take It“ sa v dave objaví aj Nuno Bettencourt, gitarista kapely Extreme, ktorých skladba "More Than Words" taktiež zaznie vo filme. (ČSFD)

Související novinky

Blíží se návrat Lese Grossmana?

Blíží se návrat Lese Grossmana?

09.08.2022

Zatímco Top Gun: Maverick nedávno překonal hranici 1,3 miliardy dolarů a vyšplhal se na 13. místo na celosvětovém žebříčku historických tržeb, hlavní hvězda filmu Tom Cruise a producent a režisér… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Pátá Nemožná mise možná

Pátá Nemožná mise možná

27.12.2011

Čtvrté misi Ethana Hunta se daří. Kritici ji chválí a dolary se sypou. Minulý týden měla premiéru ve čtyřech stovkách amerických IMAXů a nasbírala z nich krásných 13 milionů dolarů (třeba třetí Alvin… (více)

Reklama

Reklama