Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je to hezká jednohubka, výborný nápad je sledovat celý rok za pomoci jednotlivých dat z kalendáře. Fanoušci Jamese Gordona budou na větvi, já mám poněkud problém s touhle verzí Catwoman (není sexy a zatím je příliš hloupá). Nicméně pokud ještě pořád máte chuť na Batmanův origin, tak si určitě vyberte tenhle. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Pribeh Franka Millera a Davida Mazzucchelliho o navratu Bruce Wayna do Gothamu. Pribeh jeho prvniho roku jako Batmana. Prevaznou cast tvori dejova linka policisty Gordona, ktery nastupuje jako porucik ve meste plnem korupce a bezpravi. A jak se snazi prezit a ustat nastrahy, ktere mu pripravuji nepratelsti kolegove nebo mafiani, zjistuje ze "novy zlocinec" Batman neni ten, koho by mel stihat, ale ze v nem nakonec najde sveho jedineho spojence. Vsechny DC animaky zhruba po roce 2008 uz maji moderni uhlazenou animaci, stylovou Drakeovu hudbu, takze po formalni strance jsou srovnatelne kvalitni. Pribeh je akorat temny a akorat drsnacky, holt Miller ani spatne psat neumi. Objevi si tu i par dalsich znamych postav, jako Harvey Dent (pozdejsi Two-Face), Selina (Catwoman), mafiansky boss Falcone. Nektere motivy z tohoto komiksu pouzil i Nolan pri svem netopyrim debutu s podobnym tematem - "Batman Begins" (2005). Oboje doporucuji. ()

Reklama

Liznic 

všechny recenze uživatele

Millerův komiks jsem bohužel ještě nečetl, takže nemohu soudit jak přesná je to adaptace. Film funguje jako výborný prequel k celému Batmanovu universu, tento fakt je jak klad (původ vedlejších postav - zejména příběh Gordona), tak zápor. Film totiž příliš negraduje. Pořád má ale velmi příjemnou atmosféru, více než dobrý příběh a zajímavé postavy. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bruce Wayne se vrací na známá místa, Jim Gordon nastupuje do nového zaměstnání a oba už tuší, že příští rok jejich života bude všechno, jen ne snadný. Předloha ukázala Gotham jako město špíny, korupce a mafie a oproti pozdějším dobrodružství Netopýřího muže se obešla zcela bez nadpřirozena, nadlidsky silných nepřátel nebo znetvořených zlosynů. Rok jedna funguje čistě v kriminálně-dramatické rovině a jeho animovaná adaptace svou předlohu dokonce překonává. V komiksu se totiž děj i přes jindy famózního vypravěče Millera mezi jednotlivými dialogy a monology občas ztrácel, zatímco hodinový film funguje mnohem ucelenějším dojmem a dovolí nepřívětivému městu, aby se hrdinům pořádně zažralo do kůže. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Temné, drsné, neuvěřitelně dospělé. Ale plytké, bez emocí a náboje. Jak se tohle mohlo stát? Mílový krok kupředu v možných "R" animácích a zároveň zmatený krůček zpátky, zapříčiněný neodpustitelným vypravěčským failem. Když už nic, přidává to k "looking forward" efektu očekávaného The Dark Knight Rises. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama