Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Relativně atmosférický, byť viditelně levný postapo horor, který těží především ze sympatických herců, kteří většinou ustojí ty klacky až klády, které jim scénáristé vytrvale háží pod nohy. Ve výsledku to ale neurazí a leckoho potěší příjemnou a místy i svěží nekompromisností. Jako půl hodinový kraťas by to ale fungovalo víc. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, na které se dívám proto, že mě na nich něco zaujme (plakát, tu a tam trailer). Jsou filmy, o kterých nevím vůbec nic a divám se na ně prostě jen proto, že zrovna přišli na řadu. A jsou filmy, na které se dívám jen proto, že v nich hraje má oblíbená herečka. The Day je zrovna ten případ. Nenarazit na něj ve filmografii božské Shannyn, vůbec bych o něm nevěděl. A to by byla zřejmě škoda. Protože The Day je sice všední a stereotypní jako každý běžný den, ale každý den, a to i ten průměrný, je přece fajn. Sice neoriginální a tuctový mix postapokalyptického home invasion, ale ve slušném tempu, atmosféře a s promyšlenými mordy. Cítil jsem z toho ducha podobně laděných starších filmů, může za to pravděpodobně ta jednoduchost a levnost, a to je fajn. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

The Day je stejně pochmurným, barevně laděným i obsahově podobným filmem jako Cesta. Na hororovém žánru je flexibilní to to, jak se stále dokáže vyvíjet a rozvíjet své subžánry. Nedávno jsme tu měli teenagerské vyvražďovačky o partě mladých lidí jedoucích někam, kde se seknou v zapadlém městečku, které neobývá snad nikdo až na pár podivných lidí a sadistických vidláků či zmutovaných kreatur, které je začnou likvidovat. O několik let později tu máme partičky mladých lidí putujících pošmournou postapokalyptickou krajinou a bojujících o přežití. Já osobně mám tyto filmy ráda a v tomto se sešlo hned několik známých tváří. Máme tu Smíška, Icemana, tu posedlou dívčinu z Last Exorcism a tu kočku, která s Joshem Hartnettem trávila 40 dnů a 40 nocí. Docela mě naštvalo, když Dominic Monaghan "vypadl ze hry" v podstatě hned na začátku a hned jako ten první. Ale co, ostatní se herecky nečinili špatně a ačkoliv děsivého není na The Day v podstatě nic, i tak nabízí slušnou podívanou, která však zůstává pevně zaseklá v žánrovém průměru. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně špatnej den čeká pětici vyvolených v postapokalyptickym světě. Když narazí na opuštěnou barabiznu, celkem pozdě zjistí, že se ocitli v prdeli. Pardon, chci říct v pasti. K místu se navíc začnou stahovat podivná individua, která by ráda něco snědla... cokoliv. The Day mile překvapil. I přes ten jednoduchý příběh nemá kupodivu moc hluchých míst, obsazení je na nízkorozpočtové béčko hodně slušný, a skrz všechny ty šedé filtry celý působí dost chladným, až černobílým dojmem. Divácky nejvíc vděčná je závěrečná třetina, kde dojde na lámání chleba: hrdinové v domě odolávají útokům těch hladových zmrdů a celé to finišuje nekorektním soubojem, v němž si to na férovku vyřídí obě strany. I když násilí je tu poměrně dost digitální, tentokrát nevadí. Je ho dost a má patřičnou šťávu. Tohle teda jooo, bavil jsem se. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Rozbehnutie a prvá polovica filmu u mňa bodovali ponúknutým, prehľadným snímaním kamery a aj tmavým prevedením farieb, ktoré sa dobre uplatnili v desivom prostredí. Zábery a vznikajúce napätie naznačili dobrú atmosféru v ktorej príde čo skoro k zaujímavému zvratu a naplneniu hrôzostrašných predstáv. Všetky tieto úvodné aspekty dostali červenú, keď prišla noc a uväznená menšina zaujala obranné pozície. V tu chvíľu akoby došlo k výmene režiséra a nezvládnutý nočný konflikt oslabil krvi prelievanie. To, že dej neodhalil bližšie skutočnosť prečo skupina ľudí prahne po krvi, mi až tak nevadilo, keďže u týchto filmoch pre mňa dejová náročnosť nie je až taká podstatná, ale za to, že sa hanbili ukázať viac a odkryť krvavé scény ma nepotešilo. Aj keď v závere sa ešte niečo prikmotrilo film už ostal len na 60 %. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Všech pět hlavních protagonistů několika vlastními nápady pomohlo s návrhy oděvů. Například s nápadem kolenních a loketních chráničů filmové Mary nepřišli filmaři, nýbrž samotná herečka Ashley Bell. (Conspi)
  • Základna filmové pětice byla filmaři zbudována na místě starých koňských stájí. (Conspi)

Reklama

Reklama