Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pätica ľudí putuje naprieč spustošenou krajinou. Nakoľko je jeden z nich chorý a vonku sa schyľuje k búrke, rozhodnú sa prečkať v jednom z opustených domov. Neubehne dlhá doba kým si všetci uvedomia, že toto miesto, nebolo najlepšou voľbou na úkryt. Post-apokalyptické scifi s prvkami hororu, ktoré je obohatené o niekoľko gore scén. Páčila sa mi myšlienka prežitia, ktorá rozdelila ľudí na dva tábory (toto mi prišlo celkom reálne). Veškeré pudy idú totiž v prípade záchrany života stranou. Sme zver a myslím, že podaktorí by sa takto (či už nútene, alebo vedome) určite správali. Bohužiaľ, snímok sa tak či onak, stupídnemu správaniu postáv nevyhol (uprostred boja, šak sa hádajme medzi sebou). Napriek tomu, že "The Day" nie je špatným hororom, serie ma, že sa takmer všetky scény odohrávali v tme. Chvála za záverečnú 10 minútovku. S Ashley Bell som mal dočinenia v dvoch prípadoch, ale myslím, že táto úloha jej sedela rozhodne najlepšie - 55%. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Mohl z toho být slušný 30 minutový 'kraťas'. Ale takto ne... už i jen jedna scéna z The Road, která měla podobný námět jako celý tento film a měla jen několik pár minut, byla akčně a celkově zábavnější, s lepší atmosférou než tohle střílení do nesmyslně nabíhajících kanibalů do baráku. Ale mělo to koule (jo s brutalitou se docela nešetřilo, i když už jsem na ty digitální zářezy, krev apod. dost háklivý), uvěřitelnou výpravu a výbornou až bizarně úsměvnou závěrečnou scénku. Jestli někomu stačí tak málo... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, ale až moc rutinní provedení. Příběh bych v tomto filmu nehledal, jde hlavně o skupinku přeživších, která se v tomto žánru již tradičně brání proti přesile těch zlých. Prostředí je skvěle depresivní, bojové scény náležitě brutální a herecké výkony též nejsou špatné. Za překvapivý konec přihazuji hvězdu navíc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POHLÉDNĚTE NA TENTO DEN, V NĚMŽ VČEREJŠEK JE JEN SEN A ZÍTŘEK POUHÁ VIZE, A CELÁ BUDOUCNOST JE JEN VIZÍ NADĚJE.“..... /// Bylo jich pět. Vostatní (jako zbytek lidstva) prej vytuhli. Po vobloze se valej (digitální) černý mraky, drsná holka vycapuje (naštěstí) kozy pravý a všichni jsou špinavý jak prasata. Všechno je šedý, a tak si toho možná ani nevšimnete (na rozdíl vod toho, že nejsou sami….). Tož ta apokalypsa, no. Nebo taky jen zajímavější (to jako fakt!) úvod k vyvražďovačce, kde hrajou zlí proti hodnejm (překvapivě!). ,,NAKONEC STEJNĚ VŠICHNI UMŘETE!“ - ale na to si musíme počkat, páč teď sou nasáčkovaný v baráku na samotě u lesa a snažej se hrát nějakou psychologickou hru, na drsnou a spravedlivou strunu, s tím, že každej chce přežít (hmm, což to je fakt). Nízkorozpočťák s hrubou mluvou, s drsnejma holkama a brutální (?) bitvou. Aspoň něco by mohlo uspokojit krvežíznivou náturu, páč mě celkem sere fakt, že ani po deseti letech ještě nemaj vytříbenej vkus a charakter. Vlastně na tom je znát ta lacinost nejvíc. A taky na řezničině ukrytý pod rouškou noci – která tak ani není řezničinou... ,,DOUFÁM, ŽE VÁM ZE MĚ BUDE ZLE!“…,(ho ho hó) naštěstí pár kousků zbylo i na denní světlo! Takovej horor, ve kterým místo filozofování vo tom, jestli není lepší bejt večeří než dál zdrhat, jde rovnou vo to ,,hosty“ sejmout. Snad – vlastně díky tomu – se dá i pobavit. ,,CHCÍPNĚTE ZMRDI!“ Nic jinýho nečekejte! (jak horor, říkali sci-fi? ... idiote!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju ženský vod bláta. 2.) Miluju ženský, kterejm teče krev po stehně. 3.) Miluju ženský, co za to uměj vzít! 4.) Thx za titule ,,playboxquest“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Rozbehnutie a prvá polovica filmu u mňa bodovali ponúknutým, prehľadným snímaním kamery a aj tmavým prevedením farieb, ktoré sa dobre uplatnili v desivom prostredí. Zábery a vznikajúce napätie naznačili dobrú atmosféru v ktorej príde čo skoro k zaujímavému zvratu a naplneniu hrôzostrašných predstáv. Všetky tieto úvodné aspekty dostali červenú, keď prišla noc a uväznená menšina zaujala obranné pozície. V tu chvíľu akoby došlo k výmene režiséra a nezvládnutý nočný konflikt oslabil krvi prelievanie. To, že dej neodhalil bližšie skutočnosť prečo skupina ľudí prahne po krvi, mi až tak nevadilo, keďže u týchto filmoch pre mňa dejová náročnosť nie je až taká podstatná, ale za to, že sa hanbili ukázať viac a odkryť krvavé scény ma nepotešilo. Aj keď v závere sa ešte niečo prikmotrilo film už ostal len na 60 %. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Déšť v úvodních záběrech je skutečný. (Conspi)
  • Všech pět hlavních protagonistů několika vlastními nápady pomohlo s návrhy oděvů. Například s nápadem kolenních a loketních chráničů filmové Mary nepřišli filmaři, nýbrž samotná herečka Ashley Bell. (Conspi)

Reklama

Reklama