Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ta sychravá atmosféra postapokalyptického světa sice nebyla nijak originální, ale mě se hodně líbila. A líbilo se mi i obsazení, přičemž prim hrála asi nejméně známá ze všech herců Ashley Bell. Všechno tak nějak šlapalo do očekávaného finále, které mě ovšem docela vytočilo. Já chápu, že občas tvůrci nemají dostatek financí a tak se některé zásadní scény musí odehrávat ve tmě. Ale to, už vzhledem k obsazení a tomu, co se dělo předtím, nebyl tenhle případ. Tak sakra proč? Jestliže se tenhle film chce zaškatulkovat, mimojiné, do kolonky hororů, tak bych ocenil detailnější jatka. V tu chvíli film přešel do podprůměru, ale pak se rozednilo a přišla závěrečná scéna, která pomyslnou laťku zase trošku zvedla. To jsem nečekal. 55% ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Relativně atmosférický, byť viditelně levný postapo horor, který těží především ze sympatických herců, kteří většinou ustojí ty klacky až klády, které jim scénáristé vytrvale háží pod nohy. Ve výsledku to ale neurazí a leckoho potěší příjemnou a místy i svěží nekompromisností. Jako půl hodinový kraťas by to ale fungovalo víc. ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(144/2012, DVDRip) / Takto to má vyzerať, žiadne zbytočné kecy okolo, síce jednoduchý, ale rozumne a skromne postavený príbeh, slušné mordy, prvotriedne napätie. Čo na tom, že netušíte čo spôsobilo daný stav sveta, netreba ani do nekonečna rozpitvávať psychológiu tých chudákov. Ide tu len o jeden deň a prežitie. Nakoniec, why not :)? (8/10) ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Atmosféra The Day je dobrá, herci slabší a scénář podprůměrný. A přitom začátek vypadá tak slibně! Ten "náčelník " kmene "špatňáků" ví o taktice zhruba tolik, co jeho vyvedené ratolesti, páč to dobývání "hradu" v ruském stylu "nas mnogo" je prostě otřesné. A zhruba v těch chvílích celý film (do té doby slušně našlápnutý) upadá. 5/10. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Černobílé britské post-apo, kde jeden z hobitů opět jde špinavou krajinou. No někdo u toho bude hýkat radostí, ale mě tam chybělo více než by se zdálo. Atmosféru mi pár záběru špinavého lesa a baráku nepřineslo. Postavy se chovaly tupě a bylo mi fuk, kdo je kdo a proč je kdo. Ve výsledku si člověk začne vážit filmu jako The Road. Prostě z tohoto nízkorozpočtového bijáku není cítit atmosféra, emoce a větší chuť udělat dobrý post-apo. Takto se tu dostaví jen banda sprostých a špinavých anglánů, kteří jdou lesem a pak se vymlátí navzájem. Ani zábavnost béčka to nemá. Hodnocení OST: Hudby jsem si ani nevšiml. 1/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Základna filmové pětice byla filmaři zbudována na místě starých koňských stájí. (Conspi)
  • Déšť v úvodních záběrech je skutečný. (Conspi)
  • Filmové postavy Ricka (Dominic Monaghan) s Adamem (Shawn Ashmore) byly scenáristou Lukem Passmorem koncipovány na základě skutečných přátel. (Conspi)

Reklama

Reklama