Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (204)

blackJag 

všechny recenze uživatele

"JSEM NAŽHAVENEJ JAK RILEYIN PESAR." Nadávat na Nica je teď v módě, ale já na to seru. Vidět tuto srandu v kině, asi se to na průměr nedostane, ale v pohodlí domova je to v klidu. Hrozně mě pobavil Lucasův záporák - béčkově ujetý, náležitě přehrávaný a v závěru skoro nesmrtelný (v té umělé haksně musel mít hasičák, jinak nevím jak se tomu cipovi podařilo ukočírovat svou živou pochodeň). A vůbec, ujetě béčkové je to celé, i když asi hlavně nechtěně :-) 50% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

simon west sa po mechanikovy opat vracia do svojho oblubeneho new orleans a tento raz si na pomoc zavolal akcnu ex-ikonu nica cage-a s ktorym stretol vo svojej prvotine con air. spolu vsak vyprodukovali tak slaby film, ze musel byt po dvoch tyzdnoch stiahnuty z kin lebo nedokazal nic utrzit, co ma pri jeho kvalite vobec neprekvapuje. cage hraje ako namesacny uz niekolko poslednych rokov a nik iny nie je o nic lepsi, ihsanova swingova hudba tepa pocas filmu non stop, ale dosahuje tak maximalne len totalnej otravnosti. skoda ze west sa rezisersky uz nikdy nepriblizil k remeselnej kvalite ktoru ukazal u svojich prvych dvoch filmoch a v stolen dokaze i 35 milionovy rozpocet nechat vyzerat ako seagalovske cecko urcene priamo na video a nie ako film do kin... ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pořádný koule v tomhle městě měl akorát hurikán !!" ;) Unesená platí přes veškeré negativní ohlasy za infantilně zábavný, až hloupoučký, místy příběhově jednoduchý a naivní, joo, David Guggenheim tady tlačil hodně na pilu, leč svěží a přímočarý biják, jak už ostatně žánrově čistá akční béčka bývají !! Nicolas "psí oči" Cage jako zlatokop, špatný otec, geniální zloděj a zdatný znalec švédštiny si odehraje svůj typický standard a hlavně si to rozdá s Joshem Lucasem, který tu prostě dává jasně najevo, co si tvůrci myslí o Oscaru Pistoriovi ..;) Westův rukopis je zřetelný, má to spád, hrozně mě to bavilo.. A mám zkrátka slabost pro krásnou Malin Akerman, u které tu švédštinu naopak docela chápu..;) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kde se fláká Muž zákona Steven Seagal, když New Orleans sužuje zločin? Na liposukční klinice? Zatýká Katrinu? No prostě tam není a Cage, fekální vozidlo vymetající kdejakou žumpu, se zase mohlo realizovat. Tentokráte představuje ohleduplného, citlivého, milujícího otce, jenž tak trochu krade a kterému zhrzený komplic unese dceru, co vypadá jak syn. Skoro jako Komando, chtělo by se říct, jenom s tím rozdílem, že Nicolas neunese kládu a celé je to suchopárný blábol, který mírně osvěží maximálně hlášky Dannyho Hustona. Zkrátka ideální film k nedělnímu podvečernímu žehlení utěrek na nádobí. Jen dejte pozor, až budete rozhořčeně volat Nickovi do Kalifornie, do jaké ohavnosti se to zase namočil, abyste si nespálili žehličkou ucho.. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

I když sem před samotnou produkcí nevěřil vašemu hodnocení,tak musim přiznat,ač nerad,Westa mám totiž docela rád,že je to jen slabší průměr.Klišé,klišé,klišé.V rozumný míře mi klišé nevadí,ale tady to přetejká ven.Obsazení taky nic moc,hlavně Lucas hraje jak dement.Tomu filmu prostě chybí spousta věcí,trochu si vzpomínám na Westův film Na lince je vrah,to byla taky docela hloupost.Neva,snad to bude přístě lepší,50%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, čo príde Will (Nicolas Cage) za Hoytom (M.C. Gainey), mu rozbije nos, posadí ho na stoličku a vedie s ním rozhovor, na konci ktorého ho kopne do brucha, pričom spadne na zem aj so stoličkou. V nasledujúcom zábere je však stolička na nohách. (Johnny.ARN)
  • Se Simonem Westem spolupracoval na snímku Con Air (1997), na který je ve filmu několik odkazů, kromě Nicolase Cagea (Will Montgomery) i M.C. Gainey (Reginald Hoyt). Zmíněné odkazy jsou následující: Will stráví ve vězení stejně jako Cageova postava v Con Air 8 let, přičemž se po propuštění z vězení snaží dostat ke své dceři a kupuje jí modrého plyšového medvídka. Reginald se navíc do vysílačky ohlašuje jako Diamantovej Pes, což byla jedna z hlavních postav ve filmu Con Air. (korbitch22)

Reklama

Reklama