Reklama

Reklama

VOD (1)

Chytré a intimní drama představuje Chrise Pinea coby ukecaného prodavače Sama, kterému je něco přes dvacet a jehož svět se zhroutil ve chvíli, kdy se dozvěděl, že jeho otec náhle zemřel. Proti své vůli se musí vypravit domů, dát do pořádku otcův majetek a znovu navázat kontakt se svou odcizenou rodinou. V procesu plnění otcovy poslední vůle odhalí Sam šokující tajemství, které obrátí jeho svět vzhůru nohama: má třicetiletou sestru, o které nikdy neslyšel (Elizabeth Banksová). Jak se vyvíjí jejich vztah, je Sam nucen přehodnotit vše, co si myslel, že ví o své rodině - včetně svých vlastních životních rozhodnutí. (HBO Europe)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (142)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poutavé, lidské drama, které staví především na přesvědčivosti a uvěřitelnosti, a to jak díky civilním hereckým výkonům všech zúčastněných, tak skutečně reálnému příběhu, který může zažít každý z nás a nejspíš by se i každý z nás s danou situací pral stejně neohrabaně a vyplašeně, jako přítomné postavy. Velkou roli zde pak samozřejmě hrají emoce, které působili velmi příjemně a nenásilně, tvůrci tentokrát totiž zbytečně příliš netlačili na pilu, nevnucovali a nepodsouvali je za každou cenu do každé scény a díky tomu fungují velice osvěžujícím dojmem. Co se týče samotné zápletky, není sice nikterak originální, nicméně i tak je poutavá, i přes vlažnější tempo zábavná, postupná gradace dokáže vyvolat i jisté napětí, jak se to celé nakonec vyvine a závěr mě i přes jistou kýčovitost poměrně dost oslovil a i tu kapičku z oka jsem přeci jen upustil. Důvod, proč jsem ale vůbec chtěl tento snímek vidět, bylo obsazení, a to nezklamalo. Všichni herci se svých postav chopili na výbornou, charismatický Pine, neskutečně sexy Banks, nestárnoucí kočka Pfeiffer, a nakonec jsem vzal na milost i toho otravného a nevychovaného spratka D´Addaria, který mě strašně štval, ovšem tím vlastně tu svou roli zvládl též skvěle a přesvědčivě. Zkrátka Lidé jako my není určitě klenotem mezi dramaty, ovšem jeho zpracování je natolik fungující a dopad na diváka má natolik efektní, že minout ho by byla jistě škoda. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Alex Kurtzman a Roberto Orci bývali takové opičky, které začínali psaním skvělých dílů pro seriál Hercules (Surprise, ...And Fancy Free, Men in Pink, Yes, Virginia, There Is a Hercules, For Those of You Just Joining Us... nebo We'll Always Have Cyprus, abych jmenovala ty nejzdařilejší) a podívejme se, kde jsou dnes. Díky dalším seriálům jako Xena, Jack of All Trades nebo Alias to Alex dopracoval až k samostatné režii Michelle Pfeiffer a společně s Robertem makají na nejzábavnějších blockbusterech současnosti. People Like Us je oproti tomu skvělý civilní snímek, který potěší svou vyvážeností, promyšleností a silnými hereckými výkony. Hezky jeho fungování popsal Eodeon. Ještě jednou si musím projít znovu všechny ty Michelliny scény, protože ona není jen skvělá a životná, ona je prostě dokonalá. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tohle mi sedlo. Je to film tak obyčejný, až je v jeho obyčejnosti neuvěřitelná krása, která mě opravdu uchvátila, stejně tak příběh Sama a Frankie, u kterého mi vůbec nevadilo, že se celý dvouhodinový film motá kolem neschopnosti Sama říct Frankie pravdu. Což mě překvapuje, ale nevadilo mi to, vše jsem si užíval a stejně tak výtečné obsazení. Elizabeth Banks jsem přišel na chuť už dávno a Chris Pine mě poprvé přesvědčil o svých hereckých kvalitách. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si zvolil především díky elitní holčíčí sestavě Elizabeth Banks, Michelle Pfeiffer, Olivia Wilde, protože na všechny tři se mé oko velmi rádo kouká a dámy opět nezklamaly, jsou krásný. Elizabeth je snad ještě hezčí než před deseti lety. Aby toho nebylo málo, tak jsem ještě dostal opravdu příjemný film, plný lidského citu a lásky a to v neohraném slova smyslu. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Příjemné drama, které staví hlavně na hereckých výkonech, uvěřitelném scénáři ("podle skutečných událostí") a dobré režii. Elizabeth Banks a Chris Pine podávají v hlavních rolích velmi slušné výkony a film stojí převážně na jejich hereckém umu. Michelle Pfeiffer a Olivia Wilde mají jen malé party. Alex Kurtzman naznačil, že jako režisér má co nabídnout, tak jsem zvědavý s čím se ukáže příště:)). Citový film pro citlivé lidi...77 %...dobré 4 hvězdy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla na filmovém festivalu v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

Další Star Trek míří do vesmíru

Další Star Trek míří do vesmíru

30.06.2014

Scenáristické duo Alex Kurtzman a Roberto Orci, které sepsalo třeba Transformers, Abramsův Star Trek nebo Amazing Spider-Mana 2, se vydává na režijní dráhu. Ne však pohromadě, každý z pánů dostal… (více)

Reklama

Reklama