Reklama

Reklama

Godzilla

  • USA Godzilla (více)
Trailer 3
USA / Japonsko, 2014, 123 min

Nejznámější impozantní monstrum na světě se ve filmu postaví proti zlým nestvůrám ohrožujícím samou existenci lidstva, kterým vdechla život vědecká arogance lidí. (Warner Bros. CZ)

Diskuze

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

E=mc2

Až na to, že Spielberg už je tak trochu za zenitom... Videl si vôbec predchádzajúci Edwardsov film? Ten sa s nijakým Emmerichovým nemôže merať, ale pravdaže, hltačom maistreamu to nebude po chuti, a ostatní sa zľaknú tej kritiky americkej politiky a spoločnosti... Áno, Emmerich má zábavne filmy, to nepopieram, ale stále je to len tupý popcorn, ktorý hýri miestami dosť otravným humorom. Hviezdnu bráu napr. milujem, ale stále to nie je nič viac. A tento film má na trochu viac než je klasická blockbusterová produkcia - alebo bude aspoň lepší ako Zilla. Pokiaľ si tých scenáristov a režisérov myslel čisto pre spomínanú trojicu filmov, je to absolútne off-topic a vôbec to do tejto diskusie nepatrí, takže to pokladám za bezpredmetné.

na příspěvěk reagoval E=mc2

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

GigaPudding , Madsbender , tomas.malo

ach jo..počuj Puding :) tento film nemá vôbec nič z Emmerichovej Godzilly ibaže je tak isto o Godzille - to je taký malý rozdiel takže by si mal začať k rozmýšľaniu používať už tu správnu časť tela konečne! v traileri sú ukázané prakticky totožné scény a celé to prebieha v podobnom duchu, že ty si tú Emmerichovú Godzillu nepamätáš? Madsbender : to že lepší scénaristi a režiséri patrilo pre trojicu filmov Votrelec, Votrelci, Čeluste..nečítaj zadkom ale hlavou prosím..Emmerich je priemerný režisér, ale určite lepší než tuna Edwards...Emmerich natočil Hviezdnu bránu, Deň nezávislosti (myslím že tento film patrí do top 5 o stretnutí ľudí s mimozemšťanmi) a tiež nie zlý 2012.  CGI efekty odmieta vo veľkom aj Chris Nolan ktorý používa tiež miniatúry...treba si pozrieť dokumenty z natáčania a hneď pochopíte, tak isto Nolan nikdy v živote nenatočil a nenatočí film na digitál, vždy točí na 35 mm..spolu s Tarantinom a Spielbergom sú posledný mohykáni filmu.

na příspěvěk reagoval Madsbender, GigaPudding

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

tomas.malo

Tak s tým samozrejme súhlasím, ale s tým zvyškom nie. Hlavne nie s časťami filmová sračka, ktorá Emmerichovu neprekoná, otrasného traileru (vyjma niektorých nedorobených efektov sú všetky ukážky luxusné, film nerobia modely alebo efekty, ale on samotný) a tou časťou o scenáristoch a režiséroch - sorry, ale Emmerich na Edwardsa, nech je akokoľvek dobrý, nemá. Edwards už vo svojom predchádzajúcom filme ponúkol niečo iné než tupú mainstreamovú zábavu kaziacu tradíciu série. A hlavne Emmerichov samozhadzovací parodický štýl mi ku Godzille ani trochu nesedí (nehovoriac o tupom príbehu a slabých hercoch).

na příspěvěk reagoval E=mc2

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

E=mc2

Keď sa ti nelúbi, obíď film, ale hlavne pre dobro sveta, obíď aj túto diskusiu ;-)

Na druhú stranu, musím s tebou súhlasiť - síce si vychutnávam CGI efekty a čím viac, tým lepšie... ALE, animatronika(Votrelec), alebo miniatúrne modely(Deň Nezávislosti), tomu sa proste nič nevyrovná. Proste si to človek viac vychutná, teda aspoň ja, keď sa vie, že Votrelec bol "skutočný" v mierke 1:1 a votrelci z AvP pôsobia skôr úsmevne ako hrôzubudiac. To isté aj Deň Nezávislosti - kto videl dokumenty z natáčania(vyhadzovanie modelov do vzduchu), ten pochopí.

V tomto je proste Emmerich macher - miesto toho, aby použil CGI efekty, tak on si radšej postaví prak na autá a vystreluje ich po scéne(film 2012). A takých príkladov je mnoho.

na příspěvěk reagoval Madsbender, E=mc2

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

E=mc2

Godzilla z 98. lepší scenár a režisérov? ... A to všetko si teda usúdil z toho, citujem "otrasného traileru a CGI efektov". Teda ty si s Jolandou nezadáš.

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

E=mc2

V tom prípade by si mal z Emmerichovej hnusnej Godzilly dostávať žalúdočné kŕče, a nie ju adorovať. V porovnaní s Emmerichovou, aj všetkými ostatnými Godzillami, nedáva to čo hovoríš zmysel. 

na příspěvěk reagoval E=mc2

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

E=mc2

radši bys neměl brát drogy :)

 

inými slovami tenhle film nemá nic společného s emmerichovým filmem a zajdi si na oční :)

na příspěvěk reagoval E=mc2

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

inými slovami, načo robiť remake filmu z 1998 (nie pôvodnej myšlienky z 54) načo sa dívať na totožné udalosti len kvôli prepracovanejším CGI? :) možno to prosťáčkom stačí, ale ja chodím do kina na filmy.

na příspěvěk reagoval misterz

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

schválne prikladám trailer ku Godzille od Emmericha
http://www.youtube.com/watch?v=F2ATmBoSjxM
Všimnite si aj koľko scén je "skutočných" že sa nejedná hneď o CGI efekty ale modely - miniatúry alebo obrovské kulisy (s výnimkou animovanej Godzilly ,lietajúcich predmetov a pod..). to je aj dôvod prečo filmy ako Čeluste, Votrelec, Votrelci, fungujú aj v roku 2014 (okrem toho že majú lepší scenár a režisérov). 

na příspěvěk reagoval Madsbender, tomas.malo

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig , ywo666 , GigaPudding , Akira777

Usudzujem z otrasného traileru a CGI efektov ktoré som v tom traileri videl. Ak máš naozaj napozerané a videl si tisíce trailerov dokážeš z nich veštiť :) takže tento film s radosťou obídem :) Nejde o to že natočili Godzillu v 54 ide o to porovnanie tohto filmu a toho z 98 a kontextu tej istej kinematografie - USA. Pekne si zakúpte lístky a potom mi nezabudnite napísať do pošty že som mal pravdu :)

na příspěvěk reagoval GigaPudding, Madsbender

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

E=mc2

Víš hov... Emmerichová Zilla byť nebyla špatná, zdaleka nepřekonala ty japonský, i když divím se, že se najdou pořád lidé co si myslí, že umí věštit.

na příspěvěk reagoval E=mc2

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

E=mc2

? :)

a načo vznikl emmerichův film, když natočili godzilu v roce 1954 nebo kdy ktorú to určite neprekoná? :)

na příspěvěk reagoval E=mc2

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

E=mc2

Ja mám rád aj Emmericha aj jeho Gojiru, ale to čo si napísal je doneba volajúca pičovina.

na příspěvěk reagoval E=mc2

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

E=mc2

vznikla filmová sračka, usuzujíc z čeho? Z geniálně provedených trailerů? Emmerichova Godzilla nepřekonatelná? Ty seš dobrej vtipálek

na příspěvěk reagoval E=mc2

Uživatel Ouwen smazal svůj příspěvek.

HellFireFery

HellFireFery (hodnocení, recenze)

Také ten trailer sjíždíte pořád dokola? Z toho závěru mi vždy naskočí husí kůže. ...pořád koukám na ten záběr té obrovské ?nohy? a pořád dumám nad tím, co to může být. S těmi atomovými bombami je to skvěle promyšlené a věřím, že i když X-Meni, Spider-Man 2 a Captain America mají být hodně slušné trháky, tak toto bude nářez letošního roku a dlouho se bude držet. ...dokud se příští léto nevrátí Avengers.  

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Pod

Ja som od toho čakal niečo temnejšie a prepracovanejšie. Postavy mohli byť hlbšie. Namiesto toho prišla relatívne ľahká robo mlátička, so sympatickými hercami. Aj tak dobre. Iné, ale stále zábavné. Bol by som ale rád keby už dvojka mala väčšiu pridanú hodnotu.

na příspěvěk reagoval Pod

Související novinky

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

21.02.2024

Kolem dinosauří série začíná opět být čím dál víc rušno. Není tomu ani tolik dnů od chvíle, co jste se zde mohli dočíst, že ohledně natočení nového dílu Jurského světa z pera scenáristy prvních dvou… (více)

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

07.12.2020

Před pár dny jste se zde mohli dočíst, že studio Warner Bros. zveřejnilo své plány pro zavedení bezprecedentního modelu distribuce na rok 2021, v jehož rámci by mohlo uvést veškeré své nové snímky v… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se nejspíš posune

Godzilla vs. Kong se nejspíš posune

26.05.2020

Nadcházející snímek Godzilla vs. Kong režiséra Adama Wingarda, jenž má zakončit čtyřdílnou filmovou sérii odstartovanou filmem Godzilla z roku 2014, měl původně dorazit už tento měsíc. Později byl… (více)

Reklama

Reklama