Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

easaque 

všechny recenze uživatele

film má v sobě určitě napětí, hlavně díky tématu, které si režisér vybral. Bohužel mi úplně nesedl styl, kterým byl natočen a myslím že by mohl být líp natočen i scénáři by se hodilo větší oživení, aby film nebyl chvilkami tak utahaný - jako debut je to však dobré. Rozhodně nápad to mělo, který však nebyl plně využit, abych byl víc spokojen a hodnotil líp. Naštěstí posledních cca. 30 minut mělo větší gradaci, tak se na 3 hvězdičky dostal, jinak bych tolik nedal. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda Mika Cahilla a toho, oč se ve svých filmech pokouší (a čehož zde dosahuje částečně a v "I Origins" zcela), ale stejně si neodpustím stupidní poznámku: Proč se tak vytrvale snaží dostat na druhou Zemi, když druhá Země zcela očividně cestuje k nim? (A proč nikdo neřve, že všichni umřou - ale to tam možná bylo a jenom jsem to nepostřehla.) ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Taková směsice dramatu se sci-fi, přičemž mi připadá, že autor nějak nevěděl, čemu chce dát přednost. První dějová linka se týká Rhondy a její nehody, druhá objevení Země 2 .. Nejsilnější byl asi ten dvouvteřinový konec, i když je škoda, že tu záležitost se zrcadlovou planetou nějak víc nerozvinuli, na druhou stranu je to tak možná schválně a o to je to zajímavější. Celkově jsem se místy dost nudila, není tu žádná akce, nic se v podstatě celou dobu neděje. Ale určitě je to originální a teorie rozbitého zrcadla mě zaujala. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Je to v podstatě dojemný a poutavý příběh s netradičním pozadím. Kdyby u toho zůstalo, je to nepřekonatelné. Netradiční doprovodná zápletka dodává všemu pěkný šmrnc a já byla skoro celou stopáž unešena. Po závěru jsem si ale říkala WTF .... žádné odpovědi na otázky a ještě takový závěr? Zvláštní. Vše se dá vysvětlit různě a občas je dobré nechat se unášet vlastní fantazií, nevadí mi, že se nedozvím úplně vše a není nutné rozsáhlé rozebírání důvodů a fungování tohoto dalšího světa. A chápu, že výsledný záběr je jakousi odměnou pro hlavní hrdinku, ona nejspíš své odpovědi dostane, diváci ne. A to má zvědavá povaha prostě nedokáže jen tak přejít.... to je ale můj problém. Jinak film je to rozhodně zajímavý. O skvělých hereckých výkonech ani nemluvě. PS: Srovnání s Moon je zajímavé, ale v porovnání s tím, tohle není sci-fi. ..EDIT: Film, na který myslím ještě druhý den, si zvýšení hodnocení zaslouží. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mám zvláštne a zmiešané pocity. V prvom rade - Brit Marling bola úžasná!! Aj môj obľúbený William Mapother (bratranec Toma Cruisea). Ale ten rozpočet je smiešny !! A tak to aj vyzerá. Lacno. Neskutočne lacno. Nápad je však na Oscara. Milujem snímky, v ktorých vidno na oblohe viac planét. A v tomto vidíme na oblohe dokonca kópiu Zeme. Scenár je kvalitný, je tam aj sexuálny náboj medzi oveľa mladšou dievčinou. Zaujímavosťou je a práve to na snímke najviac baví, že naša hrdinka neúmyselne zabila ženu a dieťa jej budúcemu milencovi. Je to dosť zamotané ale dobre sa na to díva. Brit je nádherná. O hviezdičku menej len za to, že to vyzerá tak neskutočne odpudivo kvôli malému rozpočtu a že to končí v tom najlepšom. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Na Rhodinom stole leží sci-fi trilógia Isaaca Asimova „The Foundation“ („Základňa“) popisujúca svet, v ktorom ľudia osídlili celú Galaxiu. (ČSFD)
  • Snímek byl v roce 2011 oceněn Zvláštní cenou poroty na filmovém festivalu Sundance. (Caminzind)
  • Snímek byl natočen v rodišti režiséra Mika Cahilla v New Haven v Connecticutu a jeho okolí. Dům jeho matky, ve kterém vyrůstal, byl během natáčení použit jako dům Rhody (Brit Marling) a její rodiny. (Marek#33)

Reklama

Reklama