Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (536)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Geniální francouzská klasika a ohňostroj zábavy plný neotřelých hlášek, gagů a kaskadérských kousků hlavního hrdiny. Dodnes jeden z vrcholů Belmondovy komediální tvorby. Tohle je přesně ten typ filmu, který nestárne a svou příjemnou atmosférou či kouzlem všech zúčastněných herců (v čele s nedostižným Belmondem), vás dokáže pobavit a rozesmát, ať už máte jakkoli špatnou náladu. Jasná volba, když si chcete zpříjemnit nějaký všední večer po namáhavém dni či si ještě vylepšit lenošivé nedělní odpoledne. Ve zkratce - skvělá dvojrole pro velkého Jean-Paula, v bravurní režii Claudea Zidiho. Netřeba dalších slov. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jako retard nebo gay je Belmondo k popukání, jeho handrkování s Welchovou mi ale nepřišlo vtipné vůbec. Scenáristicky šikovně postavená a nápaditá lidová zábava, která příkladně vytěžuje téma kaskadéřiny, kdy se hrdina fyzicky angažuje nejen před filmovými kamerami, ale neustále i v civilním životě (třeba když si zaběhne z hospody zatelefonovat). Výborná je scéna, kde Belmondo musí do zemdlení opakovat pád ze schodů kvůli hloupým chybám režiséra a hlavní hvězdy. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Dříve mě, myslím, napadala myšlenka, čím to je, že se mi tyto profláklé francouzské komedie s Belmondem, Funèsem, Richardem nelíbí až tak moc, jako ostatním lidem v našich zeměpisných šířkách. Nyní však vím, že jejich pohled na tyto většinou těžce průměrné filmy je značně ovlivněn nostalgií z doby minulého režimu, který jsem já naštěstí nezažil. 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Belmondo bol skvelý kaskadér, z čoho si tu robí poriadnu srandu, ale nikto sme pred zhliadnutím Zvieraťa nevedeli, že dokáže presvedčivo stvárniť gaya. I keď ja si vážne neviem predstaviť, že by nejaký gay dokázal pri dotykoch Raquel hovoriť: fuj, ženská!. Musím sa nejakého opýtať, či je taký odpor aj u opačne orientovaných ľuďoch pri tak krásnom tele možný. Niekoľko skvelých gagov ako z grotesky, niekoľko skvostných dialógov a poriadny kaskadérsky "odvaz" na záver. Logiku asi pri hodnotení bláznivej komédie opominieme, nebudeme predsa rozmýšlať nad postavou Welchky, ktorá si chce raz zobrať jedného, na druhý deň (resp. za dve minúty) druhého a im jej vypočítavosť neprekáža. Takže zhrnuté: Belmondo bol aj skvelým komikom a vedel robiť parádne ksichty. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nejen, že Belmondo je Pan herec, zde navíc hraje s takovým gustem a s takovou živočišnou radostí, že místo oslavných ód se zmůžu jen na lakonické:   JE TO ZVÍŘE!   Ovšem taky mizerný otrapa.   „Okamžitě odvolej, co jsi řekla!“ - „Co? Toho mizeru?“ - „Otrapu! Mizeru dokážu spolknout, ale OTRAPA... Michel Gaucher! To tedy ne. To je urážka! Za tohle musíš dostat pár... “    ...    ...     A žbluňk! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (33)

  • Kaskadérské auto, které spadne z mostu do vody, je Rolls-Royce Silver Dawn. Auto bylo vyráběno v letech 1949–1955. (sator)
  • Jane Gardner (Raquel Welch) v závěrečné scéně pilotuje letoun Fieseler Fi 156 Storch, který sloužil ve 2. světové válce na německé straně jako průzkumné letadlo. (Lucas87)
  • Nějakou dobu zamýšlel Claude Zidi malý šprým navíc. A to angažovat dvojníka Jeana-Paula Belmonda (Mike Gaucher / Bruno Ferrari), který by se ve filmu objevil v jedné malé sekvenci. Pár týdnů před natáčením byla v tisku zveřejněna výzva. Zidi ale nakonec musel od nápadu upustit kvůli nedostatečné podobnosti dvojníků. (Pierre)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama