Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (944)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Takové pozdvižení by na palubě nezpůsobil ani Pan Tau s bednou plnou hadů. Krom toho, že ten bílý Wesley Snipes s prsty tlustými jak liberecké párky nezvykle rychle píše na mobilu, tak neustálé máchá před cestujícími pistolí, šikanuje je obstrukcemi, vodí muže arabského vzevření do kokpitu a až příliš často vyslovuje slovo „bomba“. S tímto leteckým šerifem zkrátka nelze nepropadnout panice.. Neesonovi alkoholem nasáklí tvrďáci už sice vykazují jisté známky repetitivnosti, ale proč volat Mayday či Svatodušní svátky, když divák o překot dumá, kdo má v tom komplotu namočené prsty (prsy) a chvílemi je to napínavější, než Připoutejte se, prosím! Jen škoda, že klišoidním závěrem zapnul Serra režim autopilota a vrátil se na dobře známé letiště.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hitchcock s hranolkama. První půlka funguje výtečně, ale postupně začne nabývat lapsů a finále už jede v kolejích leteckých pecek let devadesátých jako byl Boeing 747 v ohrožení nebo Air Force One. Náběh je ale atmosférický, herci skvělí, Liam Neeson dál buduje auru svého husťákovství. Collet-Serra umí točit, ale nikdo mu nechce dát pořádný scénář, tak se zatím kamarádí s bouchačkama a Neesonem. Buďme rádi aspoň za to. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

a mne sa just najviac pacila Julinka. hrala akoby ani nehrala, ako keby sa na placi ocitla nahodou: cau, reziser, mam chut si dnes zahrat, nemas pre mna par stekov? a to myslim v dobrom :) inak film stal za prd. alebo aj za dva. ps: videne v jeden den po Walking among tombstones. a to je, vazeni priatelia, veru uplne ine kafe, ako tento takmer nonstop pruser. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nýson v letadle aneb poté, co nesmrtelný traumatizovaný dedy vyhladil v Evropě veškerou východní mafii, proplížil se na palubu džamboudžetu, aby si zařádil s tenoristy na tvítru. S šedesátiletým maršálem jsou všichni v naprostém bezpečí, protože svými artritickými prsty tvítuje rychleji než třináctka na assbook Džastýna Bíbra. A tak si hoši fajn početují, nevyrovnaný Lájem ztříská pár pasažérů a všecičko se nakonec v dobré obrátí. S politováním však musím jít s hodnocením dolů, protože je scénárista cynická svině a nenechal na závěr obživnout jeho dcerušku, co v pěti letech pošla na leukémyjy, a dokonce se ani neobjevil čokoládový prezident, aby našeho hrdinu se slzami v očích poplácal po zádech a udělil mu Řád milkšejkového gerontozabijáka. Naprosto mi to narušilo dokonalý hevyend. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Že udělali z Liama Neesona na stará kolena akčního hrdinu a že je Julianne Moore stále atraktivní, je sice chvályhodné, jenomže díky (navzdory zajímavému námětu) vstříc závěru enormně houstnoucímu počtu žánrových klišé si z toho už po krátké době moc nepamatuji. 60%. 96 hodin sice rovněž neoplývá ničím převratným, je však drsnější a zábavnější. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Bill Marks (Liam Neeson) kouří cigarety značky Bilson, které ve skutečnosti neexistují. Objevily se ale také např. ve filmu May (2002). Spekuluje se, že značka je pojmenována podle Gregga Bilsona, šéfa společnosti ISS dodávající filmové rekvizity. (rakovnik)
  • Pre detailné zábery ruky Liama Neesona (Bill Marks), ktorá píše na mobile a je opretá o sedadlo, bola použitá ruka dubléra (Thaarm)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama