Reklama

Reklama

The Last Voyage of the Demeter

  • Velká Británie The Last Voyage of the Demeter (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již několikátá variace Stokerova "Drákuly", tentokrát zaměřená na onen neprobádaný úsek cesty přes moře do Anglie. Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. (akisha)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

verbal 

všechny recenze uživatele

Zábavní plavba do Anglie je dle mého ješitného mínění jedna z nejlepších a nejpůsobivějších částí Doktorova varlete, kterou měl Bram pořádně nafouknout například na úkor sáhodlouhých anemických mindráků Míny Hárkrové, a ne ji nechat na okraji v podobě několika kapitol lodního deníku vysávaného kapitána. Když se o filmu, který by pořádně a temně rozmazal krev po palubě lodi Mižigar v dokonalé atmosféře na moři bezradného škuneru ve spárech krvesaje, začalo zhruba před pěti lety mluvit, nakoupil jsem masturbační ubrousky a těšil se víc než Drákula na krkavici. Inu, a dočkal jsem se. Satanžel jsem však ubrousky akorát tak posmrkal, plačíc nad promr(d/h)aným potenciálem, protože jsem se místo brutálního, děsivého a mrazivého gotiku dočkal sice řemeslně poměrně solidního, lepšího než drátem do oka a s docela sympatickým Vláďou Opíchavačem, ovšem skoro nestrašidelného, klišovitého, bezatmosférického a sterilního instadigitálního driftování z Rumunska, opět pilně doplněného o nucenou demagogickou neomarxistickou negrofikaci. Pan Stoker se prokazatelně nesnažil ve svém dobovém románu o Blejda, a ač to má dle manipulativního zkreslovacího manuálu vypadat, že pro ně nebylo díky odvěké dokonalé asimilaci už od 13. stolení na evropských univerzitách kam plivnout, do roku 1900 promovalo na Kenbrydži i přes všeobecný rasistický odpor přesně 5 mouřenínů, vesměs koloniálních prominentů, a notabene ani jeden medik, který by se s takto prestižním titulem mohl úspěšně ucházet i o tak lukrativní pozici, jakou bezesporu je pytlonoš na zaplivané ruské lodi, a yntelechtuálně se tam povyšovat nad bandou bílých dezolátských lopat! Tudíž toho filantropického čokogénia a dozajista budoucího Negrohama van Helsinga považují za velké, hnědé a nestoudné bolševicko revizionistické hovno na Bramův hrob a ty tři dávám jen proto, že to mohlo dopadnout ještě daleko hůř, kdyby nemrtvý středověký valašský kníže vyhnil do ebenova a střihnul si jej třeba Jonatán Majer, Valach jako poleno. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Popravde určité sklamanie, pretože som čakal extra krvavý temný príbeh, ale naplnilo sa mi to len sčasti. Temné to možno bolo, ale najmä kvôli tomu, že väčšina sa odohrávala samozrejme v noci. Drsné to bolo málo, pretože žiadne ultra gore scény sa tam nenatlačili. Ľakačky sme nedostali žiadne, po technickej stránke to však bolo vysoko nadpriemerné. Casting celkom ušiel, ale v podstate ani jedna z postáv nebola vyslovene tak sympatická, že by jej človek riadne nadŕžal. Dracula bol spracovaný viac ako len slušne, ale absolútne sa nevyužil jeho potenciál. Na druhú stranu si viem predstaviť prípadné pokračovanie, ktorému by otvorený koniec napovedal. Kde sú časy upírskych filmov ála 30 dní dlhá noc? To bol luxus vtedy a bol by aj dnes, kedy by nielen obstál v súčasnej konkurencii, ale aj by ju deklasoval na plnej čiare. Popravde aj pôvodný Dracula s Hopkinsom, Reevesom a Oldmanom mal viac čo do seba, ako toto. Nebolo to márne, ale určite som mal vyššie očakávania. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Kdyz mate upira na palube, je velka pravdepodobnost, ze bude mizet jeden clen posadky za druhym. Tento goticky klaustrofobicky horor ma pekne efekty z nalicenych postav, zvireciho Drakulu. Je naladovy , vystylizovany a celkem zajimavy. Postupne se mi ale zdalo, ze se cela produkce ztraci v morim. Par peknych scen je odmena za trpelivost. Ve vsech adaptacich Drakuly jeste nebylo zamereni na lodni plavbu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Bram Stoker a jedna z najlepšícch kníh aká kedy bola napísaná(pochopiteľne vec názoru, ale u mňa určite) dostal na frak tento rok už druhýkrát, tak ale aký film priradiť k hodnoteniu s číslom 16.666??? Omen či Antichrist by boli možno vhodnejšie, ale tie som hodnotil už veľmi dávno  a tak som sa vybral na plavbu loďou Demeter ktorej posádku korektne doplnil prvý študent prestížneho Cambridgu z čierneho kontinentu (môže ho tak človek vlastne ešte označiť?). Cestovala s ním aj mladá, pochopiteľne sebavedomá žena ktorej starejšinovia v rodnom valale spravili zo života patriarchálne peklo, nehovoriac o tom že doktor Who si nevedel nájsť ako vyštudovaný medik prácu. Škoda že nepočul o Slovensku, tu lekári akosi chýbajú a aj keď osady v Sečovciach či Žehre produkuje jedného medika za druhým chudáci nedostanú džob, lebo im pred nosom zabuchnú dvere. Presne tieto bludy zabránili tomu aby som s prižmúreným okom tomuto ponurému spracovaniu nadelil aj 5*, nakoľko odhliadnuc od spomínaných (arte)fucktov film nebol vôbec sklamaním, najmä vďaka atmosfére ktorú navodil. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Nórsky autor sa rozhodol zmapovať časť knihy o Draculovi, ktorá zatiaľ nemala na filmovom plátne priestor – plavbu lode Demeter z Rumunska do Londýna. Síce si André vybral zaujímavú tému, no tá sa mu stala klietkou. Od začiatku sme vedeli o čom príbeh bude, ako film musí skončiť a kto je za všetkým. Karty musel staviť na postavy, monštrum a atmosféru. Atmosféra mu nadmieru vyšla! Osamelá loď na mori v noci počas búrok a s hmlou. Tam sa nedalo nič pokaziť. Väčšina scén funguje skvelo. Dizajn grófa Draculu mal bližšie k príšere ako k človeku. Pripomenul obrovského, krvilačného netopiera. Jednoducho dal najznámejšiemu upírovi hororovú tvár a ja som spokojný. Vyzeral temne a zlovestne. Dokonca musím pochváliť, že nebral ohľad na deti a ženy. Neostali voči nemu imúnne. Škoda ale, že nám monštrum neukázal v drsnejšom poňatí. Mal k tomu viackrát nakročené, no vždy sa stiahol. Po remeselnej stránke bolo všetko zvládnuté na jednotku. Herecky vymakané, prostredie lode vyzeralo autenticky. Postavy mali rozlíšiteľné charaktery a niektoré aj dosť výrazné na zapamätanie. Na konci si režisér sám podkopol nohy. Trochu prekrútil (doplnil?) udalosti a zanechal priestor na pokračovanie. Ale načo? Však príbeh ďalej predsa poznáme. Vôbec som nepochopil tento ťah. Draculova plavba loďou je na jednu stranu remeselne skvelo zvládnutá, so super atmosférou, postavami a strašidelným Draculom, no na druhú stranu jej chýba hororová brutalita a celkový dojem kazí spackaný záver. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Při rozpočtu 45 milionů amerických dolarů se filmu podařilo z kin „vysosat“ pouze necelých 22 milionů dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Draculov vzhľad ja založený na grófovi Orlokovi z neautorizovaného spracovania Nosferatu (1922). (Arsenal83)
  • Najpredávanejší hororový scenárista Stephen King napriek počiatočnej skepse film pochválil. Film označil za dobre strávený čas s napätím a prirovnal ho k starším filmom: "Pripomenulo mi to najlepšie filmy od Hammer (Hammer Film Productions) zo šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov." (Arsenal83)

Související novinky

Plavba s Drákulou našla režiséra

Plavba s Drákulou našla režiséra

02.10.2019

Po takřka dvou dekádách příprav to vypadá, že se Drákula konečně vyplaví směr Londýn. Hororový snímek The Last Voyage of Demeter totiž nejspíš našel režiséra. Tím by měl být André Øvredal (Noční můry… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

Reklama

Reklama