Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 059)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snad přes rozporuplné komentáře mne film potěšil. Pravda, extrémně strašidelný příběh se nekoná, ale dobře se na něj dívá. Hlavním motivem je cesta, měnící se v jakousi zkoušku odvahy, na jejímž konci se nachází tajemství nijak originální, ale trochu očekávané. Potěšilo mě: kamera, exteriéry, hory, nádherný temný les Pelyněk plný pokroucených stromů vynořujících se z mlhy, napínavý přechod rozpadajícího se mostu, vlci, klášter a potvrzení mého přání, zda dívka bude čarodějnicí či nikoliv. Odpudivost dávných věků představovali umírající na mor, špína měst a vesnic i jáma s mrtvými... Nepotěšilo mě nasnímání úvodních bitev . Je stejné, jako např. u Scottova Gladiátora - trhané záběry sestřihané v chaotickém sledu působí jako rachejtle hozená do obličeje. Jo, zlaté časy bojových scén ze Statečného srdce! Když se Cage a Perlman špičkují, kdo sejme více neznabohů, vzpomněl jsem si okamžitě na podobné soutěžení Legolase a Gimmliho z LOTRa. Celkově se ale film líbil. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nepovedená záležitost, s úhlednými upravenými blond i černovlasými čarodějnicemi, vinnými či nevinnými a pohádkovým scénářem. Naprosto nepřesvědčivý Cage, si zde se známou držkou Perlmanem, po desítkách let vraždění ve jménu boha uvědomí, že zabíjet ženy a děti je trošku moc a vydávají se do neznáma napříč osudu. Díky nesmyslnému scénáři, se v prvním městě kam dorazí, zaplete do výpravy někam do Severákova a pohádka má jasný cíl. Spasit, tehdy asi jen Evropu, před morovou ránou a přitom si trošku pohrát s vlastními morálními hodnotami. Ještě méně jak tuctovej scénář má vše, směšné dialogy z 21.století, na poslední chvíli padající lanový most, od začátku do konce stejné herecké výrazy a hrdinské pohřbívání. 2 za dobré prostředí, to ale z peněz vynaložených na tuto komickou snahu je povinnost. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám umění - napsat scénář, ve kterým mají postavy mluvit, ale přitom z nich vychází jen teplej vzduch. Tolik velkohubých keců se jen tak nevidí. Když připočtu, jak se to celé tváří smrtelně vážně, je mi z toho do breku. Navíc ty rádoby šokézní scény jsou k popukání trapné, asi měly jen snížit věkový rating filmu, jinak nevím...a k tomu ty debilní souboje, Cage nožíkem odvrací střely z kuší, pak holou hlavou dá ránu zbrojnoši do jeho makovice, na který má přilbu, jojoj takových seků tam bylo požehnaně....škoda, že snížili ten věkový rating, protože tohle je de facto film pro děti.....a jedeme dále, filmaři si myslí, jak skvělé exteriéry mají ve filmu, no to je další hrůza - kýčovitej mostek přes strž hlubší jak rybníček Brčálník, k tomu les s mlhou jako vystřižený z nějaké béčkové fantasy knížky, holt je to, jakoby Troška natočil Hamleta. Moc, moc špatný. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Film začíná poměrně povedeným hororovým prologem, který třebaže nijak neoslní, slibuje aspoň slušně zvládnuté hororové řemeslo. Probuzení z téhle utěšené iluze přichází však hned v další scéně, ve které se nestárnoucí (sic!) křižák Cage s Ronem Perlmanem před bitvou hádají o to, kdo z nich zabije víc nevěřících. Legolas-Gimli style. "Já si beru těch 300 napravo..." aneb křižácká morálka a la Hollywood. Cage samotný je spolu s obzvláště nemastným scénářem největším problémem filmu. Nejde o to, že by byl nějak zvlášť dřevěný nebo necharizmatický, můj problém s ním byl zkrátka v tom, že jsem v něm neviděl křižáka, ale zase jenom Cage navlečeného do středověkých hadrů. Naopak nejpříjemněji se mi tady dívalo na dosud relativně neznámou Claire Foy, která je nejenom opravdu rozkošná na pohled, ale taky udělala ze své čarodějnice suverénně nejzajímavější a nejživotnější postavu filmu. Digitální orgie na konci raději komentovat nebudu...Jen na vlastní nebezpečí - 40% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zvláštní že Swordfish a 60 sekund se mi ve své době docela líbily. Zato Bílá smrt byla ubohá a Season of the Witch taky není žádný zázrak. Sena se zase tolik na režisérské stoličce nesnaží, už od prvních okamžiků mi bylo zřejmé, že se bude jednat o takový ten výplach, který se odehrává od místa A do místa B. V místě B finále, konec a titulky. Asi se budu opakovat, ale Cage opět nedal kadeřníkům pokoj a ti mu tentokráte posadila na hlavu slušnou hřívu. Trošku škoda že Ron Perlman se držel více vzadu, pokaždé jsem s napětím očekával každý jeho okamžik na scéně. Nebylo jich mnoho. Velkou porci si pro sebe urval již zmiňovaný Vlasáč Cage. U něj stále nic nového, prostě točí jeden film za druhým. 60% s odřenýma kloubama. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 26. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Palina, názov lesa, kde sa prelieva krv, je v Biblii aj názov ničivej entity, ktorá otrávi všetko živé. Podľa Zjavenia 8:10-11: "Zatrúbil tretí anjel. A z neba spadla veľká hviezda, horiaca ako fakľa, a padla na tretinu riek a na pramene vôd. 11 Tá hviezda sa volá Palina. Tretina vôd sa zmenila na palinu a mnoho ľudí zomrelo od tých vôd, lebo zhorkli." (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama