Reklama

Reklama

The Last Voyage of the Demeter

  • Velká Británie The Last Voyage of the Demeter (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již několikátá variace Stokerova "Drákuly", tentokrát zaměřená na onen neprobádaný úsek cesty přes moře do Anglie. Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. (akisha)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (158)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Nejhorší bylo zjištění, že Demeter není vůbec děsivý. Atmoška asi uplavala spolu s krysami na volné moře. Přitom ten potenciál tu byl obrovský: rozbouřené moře, loď s drsnou posádkou, v podpalubí hladové monstrum a na obzoru žádná pomoc ani pevnina. Co je tedy špatně? Největší problém bych viděl v rozpočtu, poněvadž i přesto, že film produkovala Spielbergova společnost Amblin, která do něj strčila 45 milionů, výsledek stále dost zaostává za takovým tím hollywoodským standardem (možná to chtělo těch milionů 80, aby to vypadalo). Většinu peněz štáb vrazil do lodi, takže pak paběrkoval na céčkových hercích a horších VFX. Mimochodem, překvapilo mě, jak hnusný a levně vypadající vizuál to má. Strčit Demetera do televize mezi Xenu a Herkula, krásně by tam zapadl, beze srandy. Scénář, jakoby vytáhnutý ze šuplíku z 90. let, tak háže všem postavám klacky pod nohy, aby celá mužská posádka mohla dělat nesmysly. Není divu, že jim milosrdný scénárista přidělí ženskou, aby námořníky naučila, jak otevřít kapitánovu kajutu - brokovnicí, jak jinak! V podstatě ani nevím, za co ty tři hvězdy, nedokážu je uhájit. Tak možná za gore, nějaké masky, zabité děcko, nebo za ten sympa námět? Nebo možná už jen za to, že Demeter není další tuctovka s kupou zombies nebo duchů. 5/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na palubě lodi Nostromo, pardon Demeter, je vetřelec. Její útroby tepou hrůznými zvuky, na širém moři nikdo neslyší váš řev a členové posádky si na záda připínají čísla, v jakém pořadí se setkají s Bohem, který je opustil. Podstatný rozdíl je, že zatímco kocour Jones to kdysi dal, tady jdou mazlíčci na řadu jako první.. Vyjma Cunninghama jsem ani jedné postavě nevěřil, že je z té éry, minimálně deset minut navíc zaberou bezcílné konverzace ředící atmosféru a ten okřídlený transylvánský ork se až moc topí v hlíně digitálu. Očekávání ohledně mořeplavby z Varny do Whitby tak vystřídalo zklamání. Ty závěrečné náznaky s kongoidním doktorem Abrahamem už raději nijak dále nerozvíjet. Počkejme, co na poli Nosferatu předvede Eggers.. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mne sa film výnimočne páčil. Presne na taký som mal náladu, mal výbornú atmosféru a znázornené prostredie, hercov takisto lepšie vybrať ani nešlo. Nečítal som, len som si nenáročne užil. Ale pokiaľ mám dobré informácie, tak v knihe posádka lode zahŕňala iba Rusov a Rumunov. Našťastie ale filmári neboli spiatočnícki a aby ich nedolapili lovci rasistov, pridali sem aj čierneho doktora z Cambridge. Aké dômyselné! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na to. A nápad, že se někdo nešťastné plavbě lodi Deméter pověnoval natolik, že jí věnoval celý film, jsem uvítal opravdu s nadšením. Bohužel jsem ale ve vzduchu cítil průšvih, an ani zdaleka za to nemohly jen mizerné recenze. Vizuál má tenhle film naprosto luxusní, a kdyby měl stejně takovou atmosféru, byl by to naprosto dokonalý horor. Bohužel, atmosféra je mizerná a film je docela nuda. Upír vypadá skvěle, vizuál, jak už jsem řekl taky, několik málo dobrých momentů tam je, ale jinak je to teda sakra zklamání. Asi úplně všichni jsme čekali něco úplně jiného a hlavně mnohem lepšího, zvlášť, když je výchozí materiál tak skvělý. Výsledek je ale jenom skrznaskrz průměrný. Strašidelné to není ani za mák, ani napínavé, ani dramatické a vlastně ano herci tím pádem nemají co hrát. Tři hvězdy tomu sluší. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Zábavní plavba do Anglie je dle mého ješitného mínění jedna z nejlepších a nejpůsobivějších částí Doktorova varlete, kterou měl Bram pořádně nafouknout například na úkor sáhodlouhých anemických mindráků Míny Hárkrové, a ne ji nechat na okraji v podobě několika kapitol lodního deníku vysávaného kapitána. Když se o filmu, který by pořádně a temně rozmazal krev po palubě lodi Mižigar v dokonalé atmosféře na moři bezradného škuneru ve spárech krvesaje, začalo zhruba před pěti lety mluvit, nakoupil jsem masturbační ubrousky a těšil se víc než Drákula na krkavici. Inu, a dočkal jsem se. Satanžel jsem však ubrousky akorát tak posmrkal, plačíc nad promr(d/h)aným potenciálem, protože jsem se místo brutálního, děsivého a mrazivého gotiku dočkal sice řemeslně poměrně solidního, lepšího než drátem do oka a s docela sympatickým Vláďou Opíchavačem, ovšem skoro nestrašidelného, klišovitého, bezatmosférického a sterilního instadigitálního driftování z Rumunska, opět pilně doplněného o nucenou demagogickou neomarxistickou negrofikaci. Pan Stoker se prokazatelně nesnažil ve svém dobovém románu o Blejda, a ač to má dle manipulativního zkreslovacího manuálu vypadat, že pro ně nebylo díky odvěké dokonalé asimilaci už od 13. stolení na evropských univerzitách kam plivnout, do roku 1900 promovalo na Kenbrydži i přes všeobecný rasistický odpor přesně 5 mouřenínů, vesměs koloniálních prominentů, a notabene ani jeden medik, který by se s takto prestižním titulem mohl úspěšně ucházet i o tak lukrativní pozici, jakou bezesporu je pytlonoš na zaplivané ruské lodi, a yntelechtuálně se tam povyšovat nad bandou bílých dezolátských lopat! Tudíž toho filantropického čokogénia a dozajista budoucího Negrohama van Helsinga považují za velké, hnědé a nestoudné bolševicko revizionistické hovno na Bramův hrob a ty tři dávám jen proto, že to mohlo dopadnout ještě daleko hůř, kdyby nemrtvý středověký valašský kníže vyhnil do ebenova a střihnul si jej třeba Jonatán Majer, Valach jako poleno. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Film sa natáčal v Nemecku a v Malte od 30. júna 2021 do 1. októbra 2021. (Ronan)
  • Demeter má spojitosť s gréckou mytológiou. V starovekom gréckom náboženstve a mytológii je Demeter olympskou bohyňou úrody a poľnohospodárstva, ktorá riadi úrodu, obilie, jedlo a úrodnosť zeme. Hoci je väčšinou známa ako bohyňa obilia, vystupovala aj ako bohyňa zdravia, narodenia a manželstva a mala spojenie s podsvetím. (Arsenal83)

Související novinky

Plavba s Drákulou našla režiséra

Plavba s Drákulou našla režiséra

02.10.2019

Po takřka dvou dekádách příprav to vypadá, že se Drákula konečně vyplaví směr Londýn. Hororový snímek The Last Voyage of Demeter totiž nejspíš našel režiséra. Tím by měl být André Øvredal (Noční můry… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

Reklama

Reklama