Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 1

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 603)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud ten slizký židák ubere na olizování otylých, chlupatých análů, omezí se jen na rejdění v podpažní buši neholené mužatky a přitlačí na pilu tam, kde se ostatní přizdisráči jen vyděšeně dívají jinam, je schopen s lehkostí vyplivnout genitální taškařici, po které budou arabáši mnohem rychleji obohacovat uran, jeho rabín se mu bude snažit přišít zpátky obřízku a vykonverovat jej ze synagogy a Velký satan přemýšlet o poukazu zdarma do jednoho príma kubánského letoviska all-inclusive. Bravo. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem Borata, Bruna a Aliho sice ne, ale myslím, že Diktátor, je jeden z nejlepších filmů s Cohenem, který kdy vyšel na světlo světa. Hláškami nabitá Aladin je prostě skvělý a jeho restaurace popravených ještě lepší. Většina hlášek z filmu se nejspíš skvěle ujme. Aladin sice neubránil Wadiy demokracii, ale za to má skvělý tank na přemlouvání lidí u voleb. Po Expendables 2 tak tento rok přichází zase něco povedeného a vtipného úplně bez zábran. Aladinovi v podání Sachy Barona Cohena dávám pět hvězd, protože ten tank u mého počítače je vážně strašně moc přesvědčivý. A nakonec začátek, jak skvělé slovní spojení! To na památku zemřelého Kim Čong Ila vážně, ale vážně zabily. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slabota.. Tak Hrozný jsem to vážně Nečekal.. Čekal jsem vskutku slušnou Podívanou a dostal jsem Spoustu Politických Nudných keců.. Připadalo mi to jako bych Koukal na Politické Harašení Na nově před 10 lety. Zasmal jsem se jednou dvakrát.. Spíš pousmál, než zasmál. Žádnej záchvat Smíchu Nic.. ztráta času. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Aliho G, Borata nebo, podle mě, nejhoršího Bruna, tak se mu určitě bude líbit i tahle satira na Diktátora. Někdo by mohl říct, že je celý film šíleně prvoplánový, ale já jsem se u něj prostě bavil. Nebylo to top, ale pár fórků nemělo chybu. Sacha Baron Cohen se do svého diktátora Aladeena opět tak moc položil, že třeba na posledních předáváních Oscara například vysypal popel svého kamaráda a parťáka Kim Čong Ila na moderátora. Celá ta reklama a nápad a zpracování se mě prostě hrozně líbilo. Nebejt toho, že příběh je naprosto klasika, dal bych i pět. Každopádně kvůli té řadě popkulturních narážek a celkově narážek na diktátorství si to zaslouží takové hodnocení. Já se nasmál. Rozhodně jedna z těch nejlepších komedií v tomhle roce. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na Diktátora jsem se podíval v dobrém rozpoležení, lehce intoxikován, bez nějakých velkých očekávání, jelikož mě Cohenovy (a jsou to především jeho projekty) předchozí filmy, Borat i Bruno, nechaly povětšinou klidným. Za poslední roky se můj celkový vkus sice lehce posunul, ale Cohenově politicky ultranekorektní hlíně jsem pořád na chuť nepřišel. Poměr vtipů a gagů, které mě upřímně pobavily oproti těm, které mi přišly slabé, nedotažené, hloupé, či vyloženě idiotské až nechutné zůstává pokud si dobře pamatuju přibližně stejný (tj. silně převládají ty druhé) , jako u výše zmíněných filmů. Přes to všechno jsem rád, že jsem Diktátora viděl a doporučil bych ho možná raději, než některé z filmů, které ode mě dostaly hodnocení lepší, ale jsou ze své podstaty zastupitelné. Cohenovy filmy jsou prostě výstřední, ať už se nám to líbí nebo ne, a staly se součástí kulturního zeitgeistu. 50% P.S.: Těm z vás, které rajcují proslovy střihu toho, ve kterém Aladdin vtipně srovnává praktiky diktatury a americké demokracie, doporučuji pořad Real Time with Bill Maher, ve kterém Maher servíruje podobné dobroty čtyřikrát do měsíce v závěru sekce New Rules. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Poté, co Aladeen (Sacha Baron Cohen) roztrhá listinu nové ústavy, popisuje davu v sále, jaké možnosti by se jim otevřely, kdyby byly Spojené státy také diktaturou. Ve výčtu těchto možností ale v tu chvíli silně naráží na reálné události a témata, která byly v tehdejších Spojených státech široce diskutována. Příkladem je vlastnictví značného majetku pouze velmi úzkou skupinou lidí, sanování finančního sektoru státem, snižování daní bohatým, nedostupnost školství a zdravotní péče širokým vrstvám obyvatel, zákulisní vlivy na média, příliš široké pravomoci tajných služeb, věznice ala Guantanamo, sporný výsledek prezidentských voleb v roce 2000, pochybné důvody války v Iráku nebo použití Homeland Security Advisory Systém. (GordonCZ)
  • Aladeenovu (Sacha Baron Cohen) osobní strážkyni Etru hraje Busty Heart, která se proslavila v roce 2008 v soutěži Amerika má talent (od r. 2006), v níž svými mohutnými prsy rozbíjela plechovky s pivem. (awful)
  • Scéna s postavou běžícího chlapce se zdravotnickými pomůckami na nohách, která se v krátkém prostřihu objevuje při první Aladeenově (Sacha Baron Cohen) onanii, je z filmu Forrest Gump (1994). (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno