Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Cesta na Měsíc

  • Velká Británie Wallace & Gromit: A Grand Day Out
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1989, 23 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Pan Wallace a jeho pes Gromit si postavili raketu a letí vstříc neuvěřitelnému dobrodružství. Britský animovaný film oscarového Nicka Parka. Víte, že Měsíc je ze sýru? V animovaném světě, kde žije pan Wallace a jeho chytrý pes Gromit, to ví každý. K vydařenému svátečnímu pikniku na tomto vesmírném tělese chybí jen maličkost: kosmická raketa. Jak všechno dopadne, uvidíte v následujícím filmu, oceněném v roce 1990 nominací na Oscara a milovaném malými i velkými diváky na celém světě. Režisér Nick Park byl s Peterem Lordem spoluatorem dlouhometrážního Slepičího úletu (Chicken Run), který slaví ve Spojených státech divácké úspěchy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit: Cesta na měsíc je prvotinou Nicka Parka na poli animovaných filmů. Těm se věnoval od malička s velkým zájmem a láskou a na Cestě na měsíc je to vidět. Byla tak dobrá, že si zasloužila nominaci na Oscara. Ústřední dvojka byla nakonec vymyšlena dobře (pes je lepší než kočka :-)). Příběh je sice trochu slabší a humor se objevuje jen občas, přesto si Cesta na měsíc čtyři hvězdy vysloužila. Kdyby totiž nebylo ní, přišli bychom v budoucnu o hromadu dalších animovaných skvostů. ()

Amberjack 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, kterak si holohlavý neonacistický prznitel zvířat (a příležitostný milovník čaje, sušenek a sýra) se svým věrným psím mrdoparťákem ve své podomácku stlučené kosmické lodi zaletí na sýrové orgie. Málem dojde k přeříznutí neochotného čokla (málem! - za to dvě hvězdy dolů:( ), a tak musí na řadu přijít čurákosavý stroj, který skinheada řádně vydojí a obdaruje jej na rozloučenou mohutným megadildem, které plastelínové trenky natrhne raz dva. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Výborná podívaná! :) Začátek jako by připomínal ..a je to! Ovšem trochu šikovnější. Zcela mě uchvátily grimasy Gromita, které jsou naprosto pochopitelné. Přestože Gromitovi z úst nevyjde ani hláska, svými pohledy řekne víc než tisíc slov. Anglický humor, kterým je celé dílko prošpikováno, je výtečný! Vždyť přece "everybody knows the Moon's made of cheese"! :) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 5* příhody vynálezce Wallace a jeho psa Gromita začínají právě tímto kraťasem. Tato plastelínová dvojice patří už ke klasice a dokáže pobavit celou rodinu. A protože vždycky dobrou náladu přenesl i na mě, tak plný počet hvězdiček je nezpochybnitelných. Když chcete, tak si ho můžete pustit třeba ze serveru UlozTo a nezapomeňte k němu přikusovat sýr nebo aspoň krekr. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

campix 

všechny recenze uživatele

Wallace and Gromit je moje oblíbená animovaná dvojka a jejich kraťasy jsou vždycky kvalitní zábavou a to nejenom pro děti. Bohužel cesta na měsíc je ve srovnání s ostatními trošku slabší a jak námět, tak dění není tolik hravé a zajímavé, jak jsem zvyklý. Stále je to velmi kvalitní stop motion animace, jenom je to o stupínek slabší než ostatní díly. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Jméno na hodinách uvnitř kosmické lodi je Wulstan. To je prostřední jméno Nicka Parka. (Kulmon)
  • Příprava filmu trvala šest let, téměř vše dělal ručně sám Nick Park. (Kulmon)
  • Autoři vložili Wallacovi do úst slovo "Wensleydale", protože to jeho tvář udělalo pořádně zubatou. (Kulmon)

Reklama

Reklama