Reklama

Reklama

Hasič Jeremy Coleman se se svým otcem stal svědkem brutální vraždy a sám jen tak tak vyvázl živý. Jakožto svědek proti vládci podsvětí Haganovi je umístěn do programu ochrany svědků pod dozor amerických maršálů. Když je však ohrožena i jeho nová identita, je Jeremy nucen podniknout neočekávanou akci, aby získal zpět svůj život a zachránil životy svých nejbližších. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (168)

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Krásně špinavý akčňák, který mi hodně připomíná 80. a 90 léta. Přesně tohle dnešní akční filmy potřebují, nezvladatelné věci, např. střelba na snipera. Staré dobré prvky. Josh Duhamel mi jako zabiják nepřijde, ale v jeho roli mi nevadil. Taky jsem čekal "větší" roli Bruce, ale to jak si podal toho chlápka v pár sekundách mi stačilo. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Expendables byli slabý záchvěv a už se Bruce zase topí v bejkárnách. Laciný úvod, kýčovité prvky, některé maličkosti se objevují jen proto, aby se později mohly vytáhnout a působily na efekt, ale je to tak otřepaný a čitelný. Kostra příběhu jde, trochu hra na emoce, pořádně se naštvat a sejmout zmrdy, který mi nedaj pokoj. Škoda, že z toho snímek víc netěžil; takhle to jsou pro dlouhém váhání slabé 3*. Přesto to je te z mého pohledu stále koukatelný film. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 5 | hudba 5 | humor 0 | akce 5 | napětí 3 | pustil bych si znovu 4 ()

Reklama

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Slunné Vánoce nezačnou v Kalifornii pro hasiče Jeremyho Colemana (Josh Duhamel) nijak zvlášť dobře. Shodou okolností se připlete k dvojnásobné chladnokrevné vraždě a sám je během ní postřelen. Jako jediný přeživší, řádění gangu skinheadů, je korunním svědkem v procesu proti jejich vůdci Davidu Haganovi (Vincent D'Onofrio) a aby ho policie ochránila před zastrašováním od nebezpečného sociopata, je umístěn do federálního programu na ochranu svědků. Starému mládenci se tak změní ze dne na den celý jeho dosavadní život. Novým přechodným domovem se mu stane New Orleans a překvapivě tu kromě bezpečí najde i životní lásku. Nájemní vrazi jsou mu však na stopě a tak bere hrdinný hasič do rukou spravedlnost. Musí ochránit nejen sebe, ale hlavně své blízké, nad kterými visí Damoklův meč msty šíleného neonacisty. Cvrkot z povzdálí kontroluje polda z vesnice, poručík Mike Cella, kterého hraje, protože všichni musíme platit složenky, unavený Bruce Willis. Vše se přímočaře sune k nevyhnutelnému předvídatelnému ohnivému finále. Vcelku slušně obsazená, průměrná, lehce patetická krimi, která se nebojí násilí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A tak dobré to mohlo být... Kdyby všechna ta klišé, co po nich film jede jak slepice po flusu, a díky nimž víme o deset scén dopředu, co přijde, kdyby byly podané aspoň s nějakým nadhledem, a ne tak vážně. Stačilo hrozně málo a byla z toho slušná parodie. Ty dialogy, ty trhaly uši. A celou dobu jsem čekal, kdy on pronese: "Dívej se mi do očí, určitě se zachráníme." Ani ty akční scény nic moc, a po všech těch kopancích by každý jiný už zdechl. A naprosto nevyužitý potenciál Bruce Willise a "toho chlápka z Nip/Tuck" (Julian McMahon). ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný akční filmek, ve kterém je hasič svědkem rasistické vraždy a je jediný, který může dostat bosse rasistické skupiny za mříže. Boss je však extrémně nebezpečným hajzlíkem, a tak dostane hasič novou identitu od ochrany svědků. Když už si všichni myslí, že bude klid a vše proběhne v klidu, objeví se nájemní vrazi, kteří mají hasiče zabít....... Filmek je podobný akčňákům z 80.a 90. let, kdy se jeden obyčejný člověk střetne s bandou nepřátel a nenechá si nic líbit. Bruce Willis hraje jen vedlejší roli, ve které se akce nezůčastní. Drobák Jackson ve filmu opruzuje jen pár minut, takže mě tam moc neštval. Akce je pěkná a filmu dávám 69% :) ()

Galerie (141)

Zajímavosti (3)

  • Film je věnován herci Justinu Holecekovi, který zemřel v roce 2009. (Terva)
  • Po filmu Sin City - město hříchu (2005) se jedná o druhou spolupráci hereckého dua Bruce Willis a Rosario Dawson. Herci Josh Duhamel a James Lesure si spolu zahráli hlavní role už v seriálu Las Vegas: Kasino (od r. 2003), kde rovněž hráli kolegy v zaměstnání. Josh Duhamel a Kevin Dunn si spolu zahráli také ve všech dílech série Transformers. (mzss1)
  • Napriek tomu, že sa väčšina filmu odohráva v Kalifornii, tak celé natáčanie prebiehalo v meste New Orleans v Louisiane. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama