Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (299)

sud 

všechny recenze uživatele

Hodně hořká komedie a zároveň silný lidský příběh o tom, že naděje umírá poslední. I když film díky prostředí působí dost syrově, humor je nenásilný a typicky britsky inteligentní. Dnes již kultovní striptýzové číslo na závěr je výbuchem legrace, stejně jako posledním bojem šestice mužů vrátit si svou ztracenou hrdost a čest. 100%. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Britský humor má svoje kouzlo, byť možná není tak vděčný a podbízivý. Některé scény jsou jednoduše neodolatelné, Cattaneo pojal tu tragikomickou snahu stárnoucích postaviček přijít si na své a přemoci stud neobyčejně laskavě a decentně. Do filmu hladce zapadá i sociálně kritický podtext (ne nepodobný tomu z Billyho Eliotta) a vlastně všechna vážnější témata v něm nabídnutá. Třešničkou na dortu jsou precizní výkony všech zainteresovaných. Neobyčejně příjemný film! ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý slúži ako trefná analýza spoločenského úpadku v rodine a v zamestnaní podaná typicky anglickým spôsobom, ktorý je plný nečakaného humoru a vieryhodných postáv. Celý tento film je vlastne postavený na veľmi banálnej zápletke, ktorá nevybočuje zo svojho smerovania ale ktorú neskutočne obohacujú dobre napísané a zahrané postavy, z ktorých sú najvýraznejšie dva charaktery v podaní Roberta Carlyleho a Toma Wilkinsona. Inak sa jedná o veľmi pohodový filmík, ktorý dýcha uvoľnenosťou a ktorý podáva sociálne ťažké témy tým najneskutočnejším a hlavne nadmieru odľahčeným spôsobom. Nie je to dokonalé, ale rozhodne sa pri tom nudiť nebudete. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chceš si zarobiť, tak sa vyzleč. Stará osvedčená taktika nielen pre ženy. Z tohto humoru som ale nechytil nič, možno okrem samovražednej scény v aute, a holé anglické zadky a ešte mužské, to je kávička pre iných pánov. Vyzdvihujem však, že film ukázal fungujúce rodiny a ženy, ktoré napriek nezhodám svojich mužov chápu. Taký súlad sa dnes už radšej nestvárňuje. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Pod pojmem "britská komedie" bych si asi představoval něco jiného než pánský striptýz, ale i když patřím v oblasti (nejen) britské komiky spíše ke konzervativní menšině, která si tento druh oblíbila kvůli decentnosti nebo různým sofistikovaným narážkám, musím uznat, že se Full Monty jako jedna z mála z novějších ostrovních humoresek snese srovnání i s většinou svých předchůdců, byť absurditu zde pozvolna nahrazuje tvrdá realita. Nejvíce zaujalo sympatické víceméně neotřelé herecké obsazení, z kterého mi bylo známo akorát jméno Roberta Carlylea, a hudební vkus tvůrců snímku - obě věci mají například za důsledek, že při scéně na úřadu jsem měl chuť vstát z křesla a napodobovat kreace zdejších hrdinů. 80% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Názov filmu, The Full Monty, je britský slangový výraz označujúci striptízové ​​predstavenie zahŕňajúce úplnú nahotu, najmä v podaní muža. Podľa scenáristu Simona Beaufoya to bolo pre vedúcich amerických štúdií mätúce, keďže nikto vo filme sa nevolá Monty. (Arsenal83)
  • Film bol natočený za 40 dní. Natáčalo sa v Sheffielde na severe Anglicka. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama