Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 4
USA, 2013, 113 min

Režie:

Ruben Fleischer

Předloha:

Paul Lieberman (kniha)

Scénář:

Will Beall

Kamera:

Dion Beebe

Hrají:

Josh Brolin, Sean Penn, Ryan Gosling, Emma Stone, Giovanni Ribisi, Nick Nolte, Anthony Mackie, Mireille Enos, Michael Peña, Robert Patrick, Jon Polito (více)
(další profese)

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (1 214)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Můj problém s filmem se jmenuje nedůvěra. Aboslutně jsem nechápal, proč Johnova parta Mickeyho zabijáky mlátí místo aby je pozabijela, když už drsnost tak pořádná a ne na půl. Tohle mě přišlo jako hodně umělý sladidlo na efekt. Další věc se kterou bohužel nemůžu zcela ztotožnit jsou scénarisitcké dírky, tady budu spoilerovat, tak kdo nechce tak at si teď na chvíli zakryje kukadla. Scéna kdy jde chlapík bránit Emmičku před Mickeym, by byla fajn, ale dost těžko se mě věří, že Mickey by chlápka zabil a nešel si prověřit přítomnost Emičky. V okamžiku kdy by mohla scéna pokračovat a gradovat je střih a situace se už vůbec neřeší. Další je ta závěrečná přestřelka, mě by zajímalo co dělala Johnova parta za těma autama tak dlouho, když po tom co Sean vylezl z hotýlku zlikvidovala zbylý hajzly před hotelem asi za 10 sekund. Já nejsem žádnej pitval obecnej a spousty věcí přecházím, ale tohle mě prostě mlátilo do očí. Co rozhodně nezklamalo je herecká enkláva, ostatně kvůli který jsem na film šel. Ze všech nejvíc se mě líbil Ryan Gosling, ten si toho policejního barovýho děvkaře rozehrál výborně. Emma Stone sice zahrála taky dobře, ale ona bohužel není můj typ a kdyby na jejím místě hrála jiná hollywoodská samička , tak by moje oči by měli lepší mejdámek . ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Filmový ekvivalent vlákniny - projde to vámi bez překážek, bez chuti, beze změny a bez důsledků. Ono to tak strašně moc chce být neúplatnými proti zjizveným (a zatuhlým) tvářím kmotrů z gangů Los Angeles ve špinavých ulicích, nařizujícím vám, abyste pozdravili jejich malého přítele, až je z toho neatmosférické umělohmotné nic proti ničemu asi tak osmdesátkrát mělčí než rýha mezi Brolinovým obočím, co neodbytně vnucuje myšlenku zavést jeden decifleischer coby novou jednotku filmového rutinérství... ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Gangsterka, která se snažila být stylová i osudová, vtipná i vážná a nakonec akční i komorní. Výsledkem je tak trochu mišmaš, který sice dává smysl, ale to jen proto, že je to jedno velké klišé, má pár lepších momentů, ale v hlavě je příliš dlouho neudržím a v žádném případě nebudu mít v životě důvod, si tohle pustit znova. Takže za Ryana a Emmu a celkem povedené retro je to nakonec za 6/10. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Gangster Squad je totálna oddychovka bez akýchkoľvek vyšších ambícií s tak lineárnym a absolútne neprekvapujúcim scenárom, že ani nie je možné ako sa im podarilo nalákať takú hereckú zostavu. Absolútne sa to nedá prirovnať k LA Confidential či nedávnemu Lawless. V momente odchodu z kina vyprchá z hlavy. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ten moderní přístup tomu nesluší. Sean Penn to navíc herecky přehnal a z Cohena se stala taková divná karikatura. Díkybohu obsazení týmu co mu má zatopit je ukázkové. Brolin skvěle umanutý, Gosling předvádí svůj standard a kurťácký Robert Patrick jako poslední pistolník v L.A. Chyběla tomu propracovanost, chytrost a moderní zpomalovačky jsou občas zajímavé, ale po chvíli začnou rušit. Popkornovou gangsterku nenatočíš. Možná je i škoda, že zmizela tolik propíraná scéna v kině. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Jerry Wooters hovorí, že jediný slávny Mickey, ktorého pozná, je Mickey Mouse. Ako dieťa hral Ryan Gosling v MMC (Klub Mickeyho Mousa). (Spilvo)
  • Zpěvačka Slapsy Maxie (Lucy Davenport) zpívá do mikrofonu RCA 77-DX shora. Tento typ mikrofonu je však citlivý pouze na zvuk přicházející ze stran. (Dr Lizal)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama