Reklama

Reklama

Volte mě!

  • USA The Campaign (více)
Trailer 1
USA, 2012, 85 min

Bratři Mitchovi jsou zazobanými Američany, kteří uplatňují svou moc prostřednictvím ovládání lidí na důležitých místech. Když se kongresman Cam Brady dopustí veřejného faux pas před nadcházejícími volbami, rozhodnou se využít vzniklé situace a nasadit proti němu svého kandidáta, který jim má zajistit vliv nad oblastí Severní Karolíny. Jejich mužem je Marty Huggins - naivní ředitel místního turistického centra. Mezi oběma kandidáty se rozhoří těžký boj, ve kterém se na pravidla slušného chování nehledí. Brady brzy přijde o své postavení, volební příznivce i manželku s dětmi. Jeho syn se dokonce postaví na stranu protivníka, což ho dovede téměř k šílenství. A to nejhorší ho teprve čeká? (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (253)

swe 

všechny recenze uživatele

“Pro vítězství hodlám udělat cokoliv, i kdybych měl poslouchat Metallicu v sauně! Ostrá politická satira místy vystupňována do absurdních (parodických) výšin. Humor občas až příliš obscénní, což ale dokresluje kontrast mezi tím, kterak se politici prezentují na veřejnosti a jací jsou ve skutečnosti. Mimo to Campaign disponuje množstvím opravdu nezapomenutelných dialogů a scén (společná motlitba, “rainbow land”, kojenec, komunistický pes...) . Zklamal mne jen závěr, který bych uvítal ve stylu “tak to je a nikdy se to nezmění” než naivní a hloupé “Pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí”. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Viděno v RegioJetu po cestě z Prahy do Brna. Není to špatné, ale jak co a jak kdy. U něčeho jsem se bavil docela slušně a některé ty nápady se mi líbily, navíc místy to dokáže být docela přesné (včetně toho, jak dav jedná naprosto bezhlavě, ať stojí na jakékoli straně barikády), jenže to kazí nemalý počet trapných scének jak z kdejaké podprůměrné americké komedie, kvůli kterému to chytřejší v tom prostě vyniknout nemůže. A kvůli tomu to celé bohužel spadlo do průměru a dokonce ani nevím, jestli se mi to spíš líbilo nebo ne. Tak moc neutrální dojmy z toho mám. Tak jako tak, charakter Martyho Hugginse je zpočátku takový, jako by vypadl z Ligy gentlemanů, to se mi popravdě celkem líbilo... :D 3* ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Jay Roach si tento rok strihol dva filmy z politického prostredia. V Prezidentských volbách sa pozrel na tému vážnejším a serióznejším spôsobom a vznikol film hodný pozretia. O Pr(e)dvolebných sľuboch ( ozaj originálny slovenský názov ) sa to už jednoznačne povedať nedá a hoci chápem režisérovu potrebu "vyblázniť" sa na politikoch, humor nie je pre každého. Hraničí s boratovsko-diktátorským prístupom, hoci netlačí na pilu až takým spôsobom ako Cohen. Táto brutálna satira na politické voľby a sľuby s tým súvisiace má kompaktný dej ( na rozdiel od Diktátora ) a pohybuje sa na hrane únosnosti, kde hlavne stredná časť ide do extrému. Ale zrejme to bol zámer, ako inak sa dá od srdca vysmiať politikom, ktorých spôsoby súbojov sú pre obyčajného človeka desivé, ale v mnohom pravdivé. Film si nedáva servítku pred ústa a do morku kostí odhaľuje praktiky zadubených kandidátov a ich bezcharakterných sponzorov. Určite je podobný film potrebný, nech politici vedia, na čom sa ľudia smejú. Lenže pokým majú ľudia svoju zábavu, politici a ich mecenáši majú peniaze a moc. Lebo ak sa tento film skončil ako rozprávka, realita je iná. Nič to, ja som sa na tejto kampani pobavil. Ale mohlo to byť ešte lepšie... ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No to bola kravina. Ešteže som mal pár pív vypitých inak by to nefungovalo. Najprv negatíva. Zach nie je ani trochu vtipný. Jeho postava, jeho prejav, jeho vzhľad, proste všetko ma sralo. Taký tučný sráč. Vlastne už ani tak tučný nie je ako býval. Willa nemám rád ale v porovnaní s Galifianakisom je vinikajúci. Tá slúžka Číňanka by si zaslúžila päsťou. Rovnako ako Galifianakisova manželka. Kopec vecí je trápnych. Proste hovorím o celých pasážach, ktoré tvorcovia nezvládli. Klady? Ako človek znalý politického marketingu oceňujem, niektoré interné vtipy a celkové parodické zobrazenie určitých častí kampane. Zasmiať sa dá aj mimo to. Hlavne kvôli pár vydareným vedlajším postavám a obstojnom Ferrellovi. Špeciálna pochvala patrí Dylanovi McDermotovi. Vtipné minicameo má aj Goodman. 60%, ale nebyť piva tak idem ešte nižšie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

"VÁLKA MÁ SVÁ PRAVIDLA, ZÁPASY V BAHNĚ MAJÍ SVÁ PRAVIDLA …. POLITIKA ŽÁDNÁ PRAVIDLA NEMÁ." … /// O tom, že volby v Americe jsou ta nejnepředvídanější událost (pokud teda nemáte hafo prachů)…. Dva podivní kandidáti a jejich souboj, má blíž ke komedii než k politice. Líbí se mi ironie a parodie na reálný politický věci, stejně jako zajímavý postavy a do nich obsazený herci. Jeden, dva (tři) kurevský ,,zápichy“ a vlastně dokonalý znevážení všeho kolem voleb (v klídku, v Americe, u nás je to přece v pořádku…) by mohlo potěšit i apolitickýho diváka. A to včetně toho ,,nádherně“ patosáckýho závěru. Komedie? Jo! Taková ta vkusná a milá zábava (…co to meleš za sračky ….?) s jednou (dvěma) nechutnostma, po který dostanete chuť vzít do ruky košťata a …. 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Filmy vo politice mě nebavěj. 2.) Karel Schwarzenberg prezident? Kurva kolik mám v prasátku…? (P.S.: to zjistíte po volbách!) 3.) Thx za titule ,,Beddny“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Předlohou k filmu bylo dílo Shawna Harwella "Eastbound and Down". (chelseaman22)
  • Labradory a retrievery sú vo filme predstavené ako typické americké psy, avšak labradory pochádzajú z Kanady a retrievery zase z Veľkej Británie. (vander19)
  • Snímek satirizuje aféru, v níž bratři Kochové ovlivňovali politika Johna Edwardse. (chelseaman22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno