Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Nový Sommers.¬         Režisér a scénárista Stephen Sommers z Indiany v USA je znám hlavně dvěma svými díly: vděčně přijatou "Mumií" (režie a úprava scénáře) z r. 1999 a vlažně přijatým "Van Helsingem" (režie i scénář) z r. 2004. (Podle mé mínky jsou oba snímky stejně dobře povedené, každý ovšem jiným způsobem.) Zpracování knihy známého spisovatele akčně-mysteriózních příběhů D. Koontze z Pensylvanie (USA) je ale uděláno dost nešťastným způsobem: vyprávěcím v první osobě a zároveň nadlehčeným až příliš milostnými a rodinnými vztahy a hláškami, tak moc nadlehčeným, že se setřela hororovo-mysteriózní náplň, která je pro Koontze příznačná a jednoznačně nejdůležitější. Vím, jak Koontz píše, a vím, že onen způsob podání je přímo proti srsti účinu jeho děl.¬                 Je pravděpodobné, že Sommers si chtěl vyzkoušeti, po Mumiích a Van Helsingovi, nový způsob zpracovnání látky; k tomu si ale měl vybrati buď zcela jinou předlohu, nebo si napsati předlohu vlastní, šitou jeho záměru na míru. Míním, že pan Koontz musel býti zpracováním své knižní předlohy zklamaný ne méně, než údajně zpracováním své "Skrýše". Scénář se tentokrát Sommersovi nepovedl, s ohledem na to, jak v něm knižní předlohu "ideově" přehodnotil. Střih je místy nedobrý-odfláknutý a docela dobře provedená hudba už dílo nezachrání. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM DAR, A MUSÍM HO POUŽÍVAT..…“ /// Vidí mrtvý lidi a Bůh ví, že to zvládá. Jako kdyby Cole Sear dospěl, pobral velkou dávku nadhledu a sbalil pěknou holku. Odd totiž vo mtvejch ví víc, než oni sami! Thrillerově hororová pohádka možná nejen pro teenagery. Ucházející efekty, našláplej a úspěšnej mladík, vyprávění jako videoklip – tedy v solidním tempu a příběh …. lehce strašidelnej a perfektně vodlehčenej. Taky je fajn potkat někoho, kdo je vidí a zároveň nečumět na debilní hororovou píčovinu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Podivný Thomas, kterou v roce 2003 napsal Dean Ray Koontz jsem nečetl. 2.) Když najdu bránu do pekla nezdrhám, ale vcházím! 3.) Moje sny se plněj. (Vobčas… a spíš ty hnusný…). /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Sommers v Odd Thomasovi předvádí, že ještě rozhodně nepatří do starého železa a stvořil ne zcela špatnou "blbůstku" plnou duchařiny, nadhledu, napětí a v závěrečné scéně snad i slz na krajíčku. Bohužel filmu se nedaří udržet dobře nastavenou atmosféru až do konce a v celé druhé polovině trochu scénáristicky lapá po dechu a ztrácí šmrnc. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film trošku strádal na rozpočtu, ale dohnal to zajímavým námětem, braným s hodně velkou nadsázkou, ale přece dost osobitě. Zápletka se mi zdála braná dost hopem na to, že stopáž padla na 100 minut (což se vůbec nezdálo vzhledem k míře zábavnosti). Člověk se zde kupodivu občas i lekne. A to nemluvím ani o zakončení dodávajícím na emocích. Celkově, zajímavý snímek, který je trochu rozpačitý a mixuje vše možné - od náznaků komedie, přes horor a krimi. 65% ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná tínejdž duchárčina s niekoľkými mládeži neprístupnými momentami. Neustále dianie na obrazovke (rozumej: furt tam niekto "melie pántom") a solídny "ťah na bránku" z nej robia príjemnú jednohubku. Nemôžem povedať, že som bol po celý čas napnutý ako guma v trenkách, ale tak nejak som sa prichytil pri tom, že ma úprimne zaujíma, čo bude nasledovať. Záverečná pointa sa síce dá odtušiť, ale čo na tom, keď nejaké to prekvapko pred ňou film fajnovo spestrí? Dobre pozerateľné, ľahko stráviteľné a inteligenciu diváka rozhodne neurážajúce dielko. Pre mňa príjemné prekvapenie. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď Odd (Anton Yelchin) opúšťa nemocnicu, divák si môže všimnúť jeden z nápisov, ktorý znie "IN ODD WE TRUST", čo je názov prvej časti komiksovej série venovanej hlavnému predstaviteľovi (2008). (beso74)
  • Natáčanie prebehlo v Santa Fe, v Novom Mexiku. (beso74)

Reklama

Reklama