Reklama

Reklama

Manželé Roger a Carolyn Perronovi se se svými pěti dcerami přestěhují do zchátralého domu na statku v Harrisville na Rhode Islandu. Jejich pes ale odmítá do domu vstoupit. Už během první noci se ale začínají dít paranormální události. Ozývají se zvláštní zvuky, v určitý čas se zastaví všechny hodiny, obrazy padají samy od sebe a všichni mají pocit, že v místnosti s nimi někdo je. Jedna z dcer má noční můry, ve kterých se setkává s děsivým démonem, který jí říká, že chce, aby její rodina zemřela. Na statek přijíždějí vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed a Lorraine Warrenovi. To, co se Warrenovým jeví jako banalita, se brzy stává nejtěžším a nejhrůznějším případem jejich kariéry. Podaří se jim pomoct rodině ovládané hrůzostrašnými silami? (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (1 786)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

3:15 zemřeš v Amityville, 3:07 zemřeš tady - to aby si člověk v podobně nesnášenlivých domech natočil na tři budíka a šel si lehnout za psem do boudy.. Je pravdou, že Wan nepřišel s ničím novým, ale to, co důvěrně známe, dovedl k dokonalosti. Haunted House hororů s rezidencí, co vrže, skřípe, bouchá dveřmi a z nájemníků děla vynervované trosky jsem viděl tucty, stejně tak vymítacích filmů s posedlou snahou zabít své nejbližší, kroucením hlavy ve stylu puštíka a nadáváním Ježíškovi, jenže ten hrůzu přinášející Malajec umí pomocí zvuků, timingu scén, kamery i oldschoolové patiny navodit atmosféru, při které vám běhá mráz po zádech olympijské časy a to je jak známo efekt, při kterém divák sám sebe neobelže.. Apropo, absolutně jsem nečekal, že u mě The Conjuring vyvolá Pavlovův reflex - od nynějška totiž dvojí tlesknutí podněcuje reakci v podobě nutné výměny zablácených spodků! To znamená už žádné latinsko-americké tance s tleskáním nad hlavou, šatní moly zabíjet na první dobrou a hlavně, vyhnout se návštěvě divadla, neboť závěrečný aplaus by mohl vyvolat něco vskutku nechutného.. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Takový ten učebnicový strašidelný horor, který se nikde zbytečně nezdržuje, kde hrůza nesází až tolik na lekačky a vraždy, ale na hodně pozvolné budování napětí až k akčnímu finále. Takový film se musí trpělivě oddívat, takže doporučuju nevyrušovat a na tu chvíli dát pryč mobily, nepauzovat, prostě odpustit si zlozvyky moderního diváka a vžít se do děje. V podstatě je to už stokrát viděné, ale to je problém hororu obecně, stále se jedná o kvalitní a mně hodně sympaticky obsazenou novinku. ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Zvuková stopa filmu děsila i moji sestru, která vedle v kuchyni počítala limity, ale to, že jsem trošku řvala strachy (přece jen je noc a ten kravál ve filmu byl velký), mi nemůže zabránit v tom, abych se pokusila prohlásit, že film vlastně ve výsledku nic moc. Protože ta story je prostě strašně, strašně špatná. Samozřejmě jsem si vyhledala, jak že to s rodinou bylo ve skutečnosti, a ihned mě začaly napadat různé způsoby, jak by se podobná látka dala zpracovat. (Mezi jinými i bergmannovské drama, například. Černobílá. Matka v kuchyni hněte těsto. Musí se postarat o svou rodinu. Rodina musí vydržet. Políčky neviditelných rukou. Studené políčky a ji z nich pálí tváře. A znova. A znova. Otec ve sklepní dílně opravuje rozbité hodiny. Čarodějnice ho hladí po krku a zádech a představuje si samu sebe v manželské posteli. Pět dcer se k sobě tiskne v jednom pokoji, jsou oněmělé, po tvářích jim tečou slzy, zatímco slabé hlasy přesně za hranicí světla se dožadují pozornosti pro sedm vojáků pohřbených ve zdi. Deset let v tomto domě. Deset let čekání na boha.) A James Wan se samozřejmě vytasí s tak podružnou interpretací, až bych si přála ho někdy osobně potkat a nafackovat mu. Jeho (a tedy scénář napsali nějací dva jiní lidé, kteří by tedy asi taky zasloužili osobní setkání) verze okázale ignoruje jakýkoliv ze zajímavých a originálních prvků původního případu, takže nám vzniká bezpohlavní a nerozlišitelná říkanka podobná desítkám dalších, která žádnou nálepku "podle skutečné události" nikdy nemůže obhájit. Žádné ctění času nebo citlivost pro koherenci duchařského světa. Místo rozvíjení na místě přítomných motivů zanáší pozornost pitomými srdceryvnými problémy vyšetřovatelů. Damn, ale i ten sklad plný "věcí" by mohl být tak cool, kdyby vypadal a byl použit jinak. A teď už jsem tak rozčílená, že raději přestanu psát. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wane, jsi Nový Hitchcock !! Wan zde šel opravdu na maximum! The Conjuring je žánrově jeden z nejčistších a nejlepších hororů za posledních 13 let a konkurenci si stěží najde. Klady: Perfektní práce s kamerou, adrenalinové tempo, znepokojivý smyčcový hudební doprovod, skvělé instinktivní lekačky, hvězdicovité herecké výkony, vytříbený scénář a vražedná ATMOSFÉRA! Zápory: Povědomé teritorium, stopáž dvou hodin je zkratka nedostačující. Tohle je svěží závan čerstvého větru a autentická démonická jízda, která se okamžitě stala mou srdeční záležitostí! Conjuring si vyžaduje Respekt k žánru, jelikož Mámě, Sinistru i Insidiousu nakopal prdel v mnoha směrech ( vzhledem i formou). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $137,395,174Tržby Celosvetovo $318,000,141Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,275,784Tržby za predaj DVD v USA $15,783,458║ __The Exorcist dostal konečne poriadku konkurenciu!__ No James Wan sa teda pekne vyšvihol, tak dokonale vypracovaná atmosféra, sila, som to po celý čas hltal ako malinu, aj prísediaci chalani v kinosále čo si posmešne prvých 20minút stále čosi žundrali a chrúmali popcorn potom zmĺkli a bez dychu sledovali film som potom ani nevedel že sú tam,... no dostalo ma to ako už dlho nič v tomto žánri a to hlavne keď si uvedomíme že tématický podobných filmov tu máme už nespočet a toto je maximálne bez zaváhania fungujúca vec, výborná kamera, neskutočná ale neskutočná atmosféra umocnená v doprovode z účelovým zvukom a hudbou, herecky bez zaváhania, delikatesa sú masky a figurína Annabell, ... až na ten záverečný happy end ale ten prepáčim. Fajnšmekrový horror ktorý si ostatné horrory dáva na raňajky. /videl v kine: 100%/ __moja recenzia ()

Galerie (88)

Zajímavosti (61)

  • Lorraine Warren pokračovala ve vyšetřováních na počest svého zesnulého manžela i v době uvedení filmu. (Geriel)

Související novinky

James Wan chce oživit Netvora z Černé Laguny

James Wan chce oživit Netvora z Černé Laguny

13.08.2024

James Wan, talentovaný režisér a tvůrce populárních děsuplných pecek jako Saw: Hra o přežití nebo V zajetí démonů, zřejmě chystá návrat ke svým hororovým kořenům. Po práci na zakončovacím snímku DC… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reklama

Reklama