Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 1

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 511)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První Thor se mi líbil více, a to hlavně proto, že v něm nebyly momenty k pousmání, nýbrž regulérní vtipy a gagy. Takových je v pokračování jen několik, a jsou fakt dobré... Ale není jich dost. Vlastně nemám moc jasno v tom, jaký tenhle film měl být. "Temný" podtitul naznačuje jakousi osudovou podívanou s vážnější notou, jenže jaké překvapení - ona ta "vtipnější jednička" byla zároveň také mnohem vážnější! Nebo tak jen působila díky Kennethu Branaghovi? Aha! Asi jsem udeřil (mjolnirem) hřebík na hlavičku! No, naštěstí nic z toho neznamená, že by Thor: Temný svět byl špatný nebo nezábavný. Zábava to je nápaditá a svižná, ničím vyloženě neuráží a toho, co v ní nemuselo být, je jen málo (chudák Stellan Skarsgård, ten dostal od scénáře pořádnou ránu). Ani "polepšení" Lokiho mi tolik nevadilo (moment, kdy si v cele nerušen čte knížku, mě rozesmál nahlas stejně jako třeba Thorova jízda podzemkou). Čtvrtou hvězdu jsem se rozhodl přidat za finále s portály, které bylo opravdu dobře vymyšlené a nečekaně hravé. A abych nezapomněl, prima scénka po titulcích. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Nevěřil bych, že zrovna na pokračování Thora půjdu do kina, když první díl byl fajn, ale nebylo to zrovna něco, co by mě opravdu bavilo. Nicméně Thor: The Dark World mě překvapil a to moc. Film je to nečekaně svižný a vtipný (aniž by ten humor byl trapný, byť bych pochopil, že některé scénky mohly některým divákům připadat trapné) a hlavně po celou jeho délku jsem se nenudil. Myslím, a teď se nechci dotknout Kennetha, že změna režiséra opravdu pomohla. Ostatně, jak hodnocení tady tak na IMDb, tak tržby (byť tam by šlo spekulovat o vlivu snímku The Avengers, ale uvidíme, jak si povede příští Kapitán Amerika) dokazují, že tohle je pokračování, které ve všech směrech převýšilo první díl. Upřímně, třetímu dílu bych se nebránil. 100 %. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najslabšia marvelovka spomedzi rokov 2008 - 2016 (teda od prvého Iron Mana po po Občiansku vojnu). To, čo bolo super a parádne na jednotke, sa novému režisérovi ani náhodou nepodarilo zopakovať. Raz darmo, Kenneth Branagh vďaka tomu, že sa celý život aktívne venoval dielu Williama Shakespearea, dokázal takú absurdnú postavu, akou Thor bezpochýb je, úspešne zhmotniť tak, aby nebola smiešna. Alan Taylor toto nemal šancu skopírovať. Thor je v jeho sterilnej réžii nezaujímavý, nudný a miestami pôsobí ako paródia na Thora/prvý diel/Branagha/Shakespearea. Ak je najobľúbenejšou scénou mnohých divákov 3-sekundový záber na to, ako si Thor zavesí kladivo na vešiak (!), o niečom to vypovedá. Ústredný zlosyn je tradične marvelovsky slabý, akcia nezaujímavá. Vadilo mi aj to, že univerzum sa v tomto filme nikam výrazne neposunie. Sú naznačené isté veci (Loki a trón) a zomrie jedna dôležitá postava, ale to je asi tak všetko. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

První Thor mě bavil, ale od té doby omrzel a dvojka přišla s podivným mixem průměrné komiksové moderny, kde pořádně nefungovalo ani temno, ani lehkost a humor. Celé to moc netáhlo a závěr už je prostě moc... p*čovina. Budoucnost tohoto universa je i přesto slibná, pro mě v rukou Iron Mana, Kapitána Ameriky a snad o dvě třídy lepších AVENGERS. Na další prázdný vesmírný fantasy už mě nehne. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Vzdejte hold novému králi Marveláckého filmového universa, sláva Thorovi 2! Po velkém zklamání po třetím dobrodružství Tonyho Starka je živá voda v podobě téhle záležitosti krásně osvěžující, funguje tu lépe akce, humor i to napětí. Škoda jen, že všechny zvraty dojdou do mozku divákova min. o dvacet vteřin dřív, než se zjeví na plátně, ale naštěstí i tak fungují výborně. navrch se přidává i nezábavnější cameo všehomíra a nálož humoru všeobecně, náladu mi neskazilo nic, snad krom lokiho, který se vinou čehosi asi na dvacet vteřin zasekl zády k diváctvu a dělal hlasité DZZZZZZZ. První Marvelfilm (myšleno od Marvelu přímo), který si zaslouží plný poček. Sváva Thorovi! ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Podobně jako Kapitán Amerika (Chris Evans) se měl ve filmu původně objevit i Hulk (Mark Ruffalo), ale nakonec bylo od tohoto nápadu upuštěno. (Lokitre)
  • Dle logiky gravitačních anomálií by se Thor (Chris Hemsworth), Erik (Stellan Skarsgård) a Jane (Natalie Portman) a další postavy a věci kolem nich měli ve scéně, kdy vycházejí z psychiatrické léčebny, propadnout do gravitační anomálie. Právě ze země pod jejich nohami totiž vylétá hejno vrabců. (Will_X)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama