Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 2

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 511)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Vzdejte hold novému králi Marveláckého filmového universa, sláva Thorovi 2! Po velkém zklamání po třetím dobrodružství Tonyho Starka je živá voda v podobě téhle záležitosti krásně osvěžující, funguje tu lépe akce, humor i to napětí. Škoda jen, že všechny zvraty dojdou do mozku divákova min. o dvacet vteřin dřív, než se zjeví na plátně, ale naštěstí i tak fungují výborně. navrch se přidává i nezábavnější cameo všehomíra a nálož humoru všeobecně, náladu mi neskazilo nic, snad krom lokiho, který se vinou čehosi asi na dvacet vteřin zasekl zády k diváctvu a dělal hlasité DZZZZZZZ. První Marvelfilm (myšleno od Marvelu přímo), který si zaslouží plný poček. Sváva Thorovi! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První díl 74% a tenhle 73%, jo? Ale kdeže. Druhý Thor je pro mě jasně nejslabší Marvelovka vůbec. Záporák o ničem, Loki sice fajn, ale Natálka už přímo nebaví a titulní postava ztratila na zbytku zajímavosti. Prostě Dvojka se vůbec nepovedla a přemýšlím jak velký podíl má na tomhle faktu Alan Taylor. Ke Thorovi patří humor, ale tady mě přišel občas až trošku dětinský. Akce je stejně jako v jedničce spíše špatná. A vůbec celý ten Assgard a problémy v něm mě začínají být poměrně ukradené. Thora bych nechal klidně v příštích Avengers zahynout. 40% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Charaktery kované ve fantasy náladě svádí poctivé hvězdné války, klíčky od auta propadají skrz portály a vlasy Toma Hiddlestona trhají plátno na kusy. Mám pro Asgarďany dost velkou slabost a jsem proto regulérně šťastný ze skutečnosti, že i tentokrát byla cesta domů z kina plná blahosklonných úsměvů z mé strany (když šel někdo proti) a simulováním toho, "jak se správně hází Mjolnirem" (když nikdo proti nešel). Přesto nemám větší problém akceptovat většinu argumentů. Příliš přímočarý záporák, maličko nesourodý rozjezd, hra o další neovladatelnou hmotu? To všechno tam je a tuhle studiovou taktiku asi hned tak někdo nezmění. Jenže - je tam stále rostoucí Hemsworthovo charisma, Lokiho glosy doslova při každé příležitosti a finální souboj v rámci prolínačky nejrůznějších světů, který je dost možná tím nejlepším marvelovským finále. Thank you. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě přivedl k myšlence zavést nějaký exkluzivní seznam filmů, jejichž prvních deset minut mě přinutí položit si otázku: "Co to jen dělám se svým životem?", odejít od obrazovky a dělat jiné věci. Ačkoliv musím uznat, že Thor mi tady přišel lépe vypadající než v prvním díle a u Natálie jsem si zase říkala, jaká to byla kdysi plnokrevná žena a dnes že už je to jenom uměle vypadající loutka. --- Tak už můžu s čistým srdcem hodnotit, protože kvůli tatínkovi jsem to už viděla celé. Fascinuje mě přerod, že v jedničce se neděje vůbec nic, zatímco tady se všichni zuby nehty snaží, aby se dělo všechno. Z mé volby slov je doufám jasné, že podle mého názoru tyto snahy moc nevychází. Nejvíc mě ovšem deptá, jakým způsobem zacházejí s pojmy jako je obětování, sebeobětování, loajalita, láska... Já jsem fanda toho, když se vyprazdňuje forma, aby pozornost tím intenzívněji ulpěla na obsahu. Tady se to děje naopak. A i když míchají sci-fi a fantasy a bůhví co všechno ještě dohromady, tak je to totálně bez výrazu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdybych věděl, že Alan Taylor udělá z fantasy vesmíru Asgardských devíti světů Hvězdné Války, asi bych mu poděkoval za jeho prezentaci a odstavil ho od režisérského křesla. Fakt je, že druhý Thor dokáže být monumentální, a nic menšího v podstatě ani není ve filmařské logice (při vědomí toho jak vypadala jednička) možné. Ale i když tu přibylo osobních motivací, krutých ztrát a v zásadě i herectví, pořád mi to nějak nesedí dohromady, a jakkoliv je to kacířské, Natalie mi tu přišla divná. Co funguje, to je jednoznačně humor, a řešení akčních scén je taky celkem nápadité - závěrečná bitva okořeněná gravitačními anomáliemi byla slušným oživením. Jenže co se týká zúčtování s hlavním záporákem, je bohužel z podobně slabšího soudku jako třeba u prvních dvou Ironmanů - nebo prvního Thora, že ano. A je to škoda, protože Christopher Eccleston srší charismatem na všechny strany. Jít na to do kina, asi bych poněkud zalitoval peněz za lístky. 70% ()

Galerie (159)

Zajímavosti (100)

  • Kaskadéři a statisté, představující Temné elfy, museli projít výcvikem, během kterého trénovali hrdý a vznešený postoj, protože Temní elfové by měli být urození. Maskér David White jim v tomto ohledu pomohl vytvořením přileb, které herce nutily mírně zaklánět hlavu, což navenek budilo dojem velké hrdosti a síly. (Zdroj: Falcon)
  • Jedná se o první marvelovský film, ve kterém se objevuje nové logo společnosti Marvel se znělkou, kterou složil Brian Tyler. (Creonik)
  • Venaheim, který se objevuje na začátku filmu, byl v severské mytologii domovem Vanů, mírumilovných bohů plodnosti a úrody. (Dracconnis)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno