Reklama

Reklama

Juan de los Muertos

Trailer

Obsahy(1)

Juan spolu s niekoľkými odhodlanými priateľmi čistí okolité ulice rodného mesta od krvilačných zombie. Napriek tomu, že sa situácia zdá bezvýchodisková, dostáva skvelý nápad v podobe založenia s.r.o. s menom "Zabijeme Vašich príbuzných". Odstupom času si však všetci začínajú uvedomovať, že pokiaľ si chcú zachrániť holé životy, musia svoje rodisko raz a navždy opustiť. V Juanových žilách ale koluje revolucionárska krv, vďaka ktorej je pre záchranu vlasti ochotný urobiť čokoľvek! (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Uáááá!" Švih! ,,To sem se naučil v Angole....to je na dlouhý povídání." Zábavná zombie komedie, která se občas zapomene, ukáže obrazy neštěstí a utrpení, ale pak to divákovi opět osolí. Hrstička zoufalců bojuje o přežití. Ba co víc, založí si podnik na zabíjení příbuzných a přátel všech, kdo zavolají. Taková čistící rota. Kromě hlavní dějové linky je dobré sledovat i druhý a třetí plán. Zatímco probíhá nějaká akce v popředí, v pozadí se děje leccos vtipného či masakrálního. Nebo si jen hlavní postavy povídají o životě, zatímco za nimi se odvíjí akce...nenápadně...jen tak bokem. Pěkné jsou i různé odkazy, např. žralok mezi zombie pod vodou připomene Zombie 2, akorát zde je neuvěřitelně rychlý. Likvidace zombie je vtipná i brutální - krev stříká proudem až na kameru. Trochu mi jen vadil Lazaro (J.Molina), jelikož vypadal jako Okamura, a tak jsem čekal, že bude zmasakrován.... Na konci ale potěšily vtipné titulky za doprovodu Sex Pistols! Pěkné. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Zombárny miluju už od dob svého dětství a i tady můžu říct, že se povedla už jen kvůli toho, že je pojatá vtipně a satiricky s prvky hororu. Herci jsou sympatičtí a i scénář je napsaně celkem kvalitně. Šlo vidět, že za kamerou nestál žádný amatér. prostě taková vtipná jednorázovka, která nenudí a také pobaví 85 %. Nemohl sem z napumpováneho černocha, který když viděl krev tak omdlel, tak ten mě dostal :) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kubánská zombiekomedie... to zní dost šíleně, ne? A taky to šílené je. Originální a hodně svérázná kombinace suchého humoru, politických narážek a ožívajících mrtvol... vlastně disidentů a agentů imperialismu. Protože kdo jiný než všehoschopné USA by mohl proti ostrovu svobody tuhle hnusnou zombieagresi rozpoutat. Ale Juan a jeho parta zombiebusterů se nebojí přesily a pustí se do boje. Juan v nátělníku a s pádlem jako maorskou taiahou je docela k sežrání. A i když mé počáteční nadšení časem trochu povadlo a zrozpačitělo, protože povadla a zrozpačitěla i scénáristova fantazie, určitě mě tahle absurdní taškařice bavila víc, než třeba nový Tarantino. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ve snímku je určitě cítit nějaké ty společenské prvky, které jsou na Kubě, chudoba, ale i ono silné vlastenectví, které se postaví proti něčemu novému, zlému, ale především je film dobrý, originální, zábavný, a přitom funguje i v dramatické rovině, kdy i finále je podáno s nadhledem, ale dovede vás přece jen zasáhnout. Kubánci a Španělé s filmem „Juan de los muertos“ trefili do černého. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak to se soudruhům věru povedlo! Služba "zabíjíme vaše bližní", válka proti "disidentům" (poddruhy "zajíc" a "želva") a pragmatický harpunář, který občas sice uloví i někoho živého (včetně nepohodlného dlužníka), ale jehož vyznání lásky při čekání na východ slunce mne dostalo do kolen. Mimochodem - pokud se vám líbila atmosféra tohohle filmu, vřele doporučuji knihu "Král Havany" Pedra Juana Gutiérreze. Sice tam nejsou žádní zombíci, ale různých zvráceností, svérázného humoru a hlavně atmosféry rozkládající se Havany si čtenář užije vrchovatě. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Film byl poprvé představen na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 10. září 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama