Reklama

Reklama

Juan de los Muertos

Trailer

Obsahy(1)

Juan spolu s niekoľkými odhodlanými priateľmi čistí okolité ulice rodného mesta od krvilačných zombie. Napriek tomu, že sa situácia zdá bezvýchodisková, dostáva skvelý nápad v podobe založenia s.r.o. s menom "Zabijeme Vašich príbuzných". Odstupom času si však všetci začínajú uvedomovať, že pokiaľ si chcú zachrániť holé životy, musia svoje rodisko raz a navždy opustiť. V Juanových žilách ale koluje revolucionárska krv, vďaka ktorej je pre záchranu vlasti ochotný urobiť čokoľvek! (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kubánská zombiekomedie... to zní dost šíleně, ne? A taky to šílené je. Originální a hodně svérázná kombinace suchého humoru, politických narážek a ožívajících mrtvol... vlastně disidentů a agentů imperialismu. Protože kdo jiný než všehoschopné USA by mohl proti ostrovu svobody tuhle hnusnou zombieagresi rozpoutat. Ale Juan a jeho parta zombiebusterů se nebojí přesily a pustí se do boje. Juan v nátělníku a s pádlem jako maorskou taiahou je docela k sežrání. A i když mé počáteční nadšení časem trochu povadlo a zrozpačitělo, protože povadla a zrozpačitěla i scénáristova fantazie, určitě mě tahle absurdní taškařice bavila víc, než třeba nový Tarantino. ()

navorski 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa jako revoluce. Nebo kontrarevoluce? Před koukáním doporučuju doplnit si nějaké základní informace o kubánském státním zřízení, revoluci a tak. Je tam plno narážek, které dohromady s příběhem s nadsázkou, a možná poselstvím, odkazují ke kubánské realitě. Bez toho to funguje taky, je to docela vtipný, ale je to jako koukat trezorový film bez základního povědomí o normalizaci. Na zombie komedii rozhodně dost dobrý. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Neurazí nenadchne. Určitě se tam dá najít dost vtipných momentů, ale celý film je tak trochu o ničem. Děj v podstatě nikam nesměřuje, jde jen o to, kdy, kde a kdo zapíchne nějakýho toho zombíka, jinak jsou furt na střeše a kecají nesmysly :-D. Osobně bych uvítal obraz bez filtru, aby krev byla hezky červená a né skoro černá. Ale abych jen nekritizoval, tak uznávám, že se to dá bez problému dokoukat, je to místy i vtipný, Andrea Duro je neskutečná krasavice, takže ty 3 hvězdičky si to víceméně zaslouží. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Juan de los Muertos je podobně jako takový Soumrak mrtvých další z mála zombie komedií, která už svojí vlastní podstatou musí bavit. Prostředí Havany nebo neobvyklé postavy, kterým právě Juan vysloveně dominuje svojí postavou anti-hrdiny, jsou hlavním důvodem, proč stojí za to tenhle film vidět. Dokonce i inteligentní humor, který si vysloveně hned několikrát dělá legraci z Kuby, dokáže hodně pobavit. Na druhou stranu mi vadilo, že film tak nějak vůbec nic nevysvětluje. V podstatě nemá žádný příběh, žádné vysvětlení a žádný průběh. Juan mrtvoly ve vodě vnímá jak já psí hovno na chodníku a zvyknout si, že co Kubánec, to vlastně lempl, taky není nic jednoduchýho. Fakt horší, jak celej jih Evropy. A to už je hodně, co říct. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kubánska revolúcia ta trošku inak :) Juan, hlavná postava tohoto príbehu riadi skupinku kamarátov s ktorými čistia v meste okolité ulice od zombie. Založia si s.r.o. - čku "Zabijeme Vašich príbuzných". Odstupom času si však všetci uvedomujú, že ak sa chcú zachrániť, musia opustiť mesto. Juan je však typickým revolucionárom, ktorý je pre záchranu svojej vlasti ochotný aj umrieť. Skutočne, neskutočne odľahčená verzia zombie hororu, ktorá rieši nejeden sociálny problém Kubánskeho ľudu. Pobavil som sa na výbornú a myslím, že táto hororo-komédia vyčarí úsmev na tvári nejedného diváka - 75 %. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Film byl poprvé představen na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 10. září 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama