Reklama

Reklama

Juan de los Muertos

Trailer

Obsahy(1)

Juan spolu s niekoľkými odhodlanými priateľmi čistí okolité ulice rodného mesta od krvilačných zombie. Napriek tomu, že sa situácia zdá bezvýchodisková, dostáva skvelý nápad v podobe založenia s.r.o. s menom "Zabijeme Vašich príbuzných". Odstupom času si však všetci začínajú uvedomovať, že pokiaľ si chcú zachrániť holé životy, musia svoje rodisko raz a navždy opustiť. V Juanových žilách ale koluje revolucionárska krv, vďaka ktorej je pre záchranu vlasti ochotný urobiť čokoľvek! (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Uáááá!" Švih! ,,To sem se naučil v Angole....to je na dlouhý povídání." Zábavná zombie komedie, která se občas zapomene, ukáže obrazy neštěstí a utrpení, ale pak to divákovi opět osolí. Hrstička zoufalců bojuje o přežití. Ba co víc, založí si podnik na zabíjení příbuzných a přátel všech, kdo zavolají. Taková čistící rota. Kromě hlavní dějové linky je dobré sledovat i druhý a třetí plán. Zatímco probíhá nějaká akce v popředí, v pozadí se děje leccos vtipného či masakrálního. Nebo si jen hlavní postavy povídají o životě, zatímco za nimi se odvíjí akce...nenápadně...jen tak bokem. Pěkné jsou i různé odkazy, např. žralok mezi zombie pod vodou připomene Zombie 2, akorát zde je neuvěřitelně rychlý. Likvidace zombie je vtipná i brutální - krev stříká proudem až na kameru. Trochu mi jen vadil Lazaro (J.Molina), jelikož vypadal jako Okamura, a tak jsem čekal, že bude zmasakrován.... Na konci ale potěšily vtipné titulky za doprovodu Sex Pistols! Pěkné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Juan de los Muertos je podobně jako takový Soumrak mrtvých další z mála zombie komedií, která už svojí vlastní podstatou musí bavit. Prostředí Havany nebo neobvyklé postavy, kterým právě Juan vysloveně dominuje svojí postavou anti-hrdiny, jsou hlavním důvodem, proč stojí za to tenhle film vidět. Dokonce i inteligentní humor, který si vysloveně hned několikrát dělá legraci z Kuby, dokáže hodně pobavit. Na druhou stranu mi vadilo, že film tak nějak vůbec nic nevysvětluje. V podstatě nemá žádný příběh, žádné vysvětlení a žádný průběh. Juan mrtvoly ve vodě vnímá jak já psí hovno na chodníku a zvyknout si, že co Kubánec, to vlastně lempl, taky není nic jednoduchýho. Fakt horší, jak celej jih Evropy. A to už je hodně, co říct. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Cuba para siempre, zombies gloria!" Štvavý imperialistický škvár, pokoušející se zahryznout revolučního ducha kubánského lidu! Milá a zábavná prča v socialistickém sepraném pánském tílku, coby uniformě svobodného ducha. Veselé, morbidní, sympaticky nadržené i nahláškované. Tuhle exotickou zombie Havanu určitě navštívím i znovu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

A doprdele! Tak toto bude na delší povídání....Jsme na Kubě, jsme jakýsi vekslácký póvl milující svou zem, plivajicí po disidentech, plivající po Americe. A hle, něco zvláštního se děje, už i na tu naši Kubu dorazili zombies. Tady by se zdálo, že se film ubere klasickou dráhou "zombie-komedie", ovšem je zde pár sakra podstatných rozdílů.1) SPOILER - Jak se asi zachová hlavní hrdina? Paradoxně ne jako socialista, ale jako správný kapitalista - na zomibe epidemii se přece musí vydělat! "Haló, tady Juan Řezník, pozabíjíme Vaše příbuzné!" -no já jsem chcal!!! KONEC SPOILERU 2) Masky, herci, hudba - místy až céčkové, tudíž nedoporučuju puntičkářům. 3) Gagy, hlášky - tak toto je naprosto dokonalé, takto jsem se nenasmál opravdu dlouho, natož u nějaké přiblblé komedie. Mluví se tam hodně sprostě, což hláškám dodává ještě vetší říz, musím říct, že perfektní práci odvedl překladetel ze španělštiny. 4) Je to komedie, bát se nebudete vůbec. 5) Satira, komunismus, kapitalismus, disidenti. = Celkově - já mám nutkání za céčkovost a lehce trapný konec dát 4*, ale nemůžu! Pokud se řechtám jak ten debil každou druhou scénu, tak musím dát plnej. Určitě ne pro všechny, ale pro mě skvělá zábava! ;) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

V Kubánské produkci zde nahlédneme jak se žije zombíkům i lidem v této socialistické republice. Příběh začíná na moři. CITÁT - Nechce se ti někdy pádlovat až do Miami?....... V českém překladu znamená Juan Muertos - Juan Smrťák. Zde je Juan obyvatelem Kubánského státu a vůbec se netají, že má svou zemi rád. A divák mu to i věří, je to nádherný příklad patriotismu. CITÁT - Jsi, Juane, jako tahle země, ať se stane cokoliv, ty se nezměníš......... Zajímá scéna je okolo 13 minuty u kostela. CITÁT - Nesnáším pohled na krev........... DIALOG: JUAN - Kdy Roselino přestal chodit? YIYO - Před patnácti lety. Proč? JUAN - Právě se postavil. YIYO - To je zázrak!!!! JUAN - Já myslím, že to nebude zázrak............... Když si stopnete obraz v 18 minutě a 26 vteřině, budete mít na obrazovce nádhernou fotku ala Kája Saudek. CITÁT - Tihle disidenti jsou dobře živení......... Další nádherná scéna se odehrává pod mořskou hladinou (cca 35 minuta). Úplně z ní mám mrazení. Jenže, když už jsou tu zombie, a Juan nechce svou zemi opustit, napadne ho založit si podnik. Uklízení mrtvých. CITÁT - 30 za kus, 50 včetně úklidu a odklízení těla. Slevy pro seniory a děti do dvanácti let. Dvojnásobná sazba pro cizince a pro ty, co mají příbuzné v zahraničí............... Příběh je plný krve a snad ještě víc srandy - nebo se to vyvažuje. Krásné záběry na město bez reklam v nostalgickém socialistickém hávu. Příjemná, ikdyž ne moc výrazná hudba a krvavé scény jsou mírné, nesnaží se být brutální, ale naopak polechtají bránici - to jsou klady tohoto příběhu. Zápory snad ani nebudu hledat, moc jich není a ani za to nestojí. CITÁT - Mohlo by být i hůř.......... Tanec na střeše ve druhé třetině příběhu mě dokázal rozbrečet. CITÁT - Juane s tvojí sexy sousedky už je taky disidentka......... U scény "poslední přání" už jsem se válel zase smíchy. CITÁT - No tak, jenom líznout......... Spousty krve, spousty humoru, spousty krásných žen........... Já se bavil. A co vy? HABANA LIBRE. Kamera - Carles Gusi A.E.C. Hudba - Julio de La Rosa. CITÁT - Haló? Juan Smrťák. Zabíjíme vaše bližní. Jaké máte přání?........... Tak to je Juan. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Film byl poprvé představen na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 10. září 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama