Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (299)

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak já bych The Collector a jeho pokračování The Collection přirovnal k Laid to Rest... Všechny filmy jsou prakticky jen bezduché řezničiny (což by mi nevadilo), ale zatímco první díly mají alespoň hororovou atmosféru, jejich pokračování se již soustředí jen na samoúčelnou brutalitu a pro mě zcela překvapivě na ne úplně dokonalé gore... Ne, z takovýchto filmů jsem už asi vyrostl... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá je s hodně sedřenýma ušima... s Collectorem uříznutýma ušima. Děj byl dost blbý, postavy se chovaly hrozně hloupě, ale udělané to bylo hezky a s blížícím se koncem je film lepší a lepší. Na začátku zabodoval diskotékový kombajn na lidi, pak nějaký čas úřaduje scénáristova bezradnost a hloupost, ale v druhé půli se to docela slušně rozjede. Josh Stewart opět zazářil, líbí se mi téměř homosexuálně (chovám sympatie k lidem s utrpením vrytým do tváře, ovšem snášejících ho statečně, ne k ufňukánkům). Upozornění pro diváky: "Před upotřebením vypnout mozek a nepřemýšlet!" Doufám, že bude trojka. Zajímavost - Josh Stewart má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů: VIRESCIT VULNERE VIRTUS (Mužnost sílí utrpením). Skvělé heslo a skvěle k tomuhle filmu sedne. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy je horror definovanej počtem rozsekanejch lidí na jeden metr, se může Collection sice s hrdostí pyšnit prvním místem, v porovnání s jedničkou však po režijní stránce nastal pád o dobrý dva levely. Tam kde Collector bodoval dusnou atmosférou, kdy v mnoha scénách divák téměř nedýchal, tam Collection jenom tupě váhá mezi akčností a horrorem, přičemž na akční film málo akce, na horror málo strachu a vší tý snaze pak dává korunu tupost postav, která všechno degraduje na lacinou grotesku. Vyložená sračka to sice neni a svůj účel film plní, předchozí díl byl ovšem dynamičtější a údernější, zatimco tohle začíná a končí skvělou scénou na diskotéce. Těch sto litrů krve na jednu krátkou scénu je ale sakra málo, aby mě to donutilo dát třetí hvězdu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokračování lepší prvního dílu, což se zase tak moc často nestává. Jestliže se v Collectorovi s nějakou zápletkou moc nepárali, tak tady to platí dvojnásob. Zkrátka je tu barák se schovanou holkou a komando, co jí má vysvobodit a taky si užít spoustu atrakcí či potkat zajímavý lidi. Nekompromisní krvavá jízda, u který jsem se šklebil blahem. 90% ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Sbírka se v mnohém liší od prvního dílu, což naznačuje už úvod, který je možná trochu přehnaný, ale mě se rozhodně líbil. Přibylo akce a krve, trochu na úkor atmosféry a věrohodnosti, ale mně to prostě sedlo a dobře jsem se bavil. Já byl určitě rád za velkou změnu oproti jedničce, protože ikdyž mě první díl hodně bavil, koukat na to samé jen s obměněnou sestavou obětí a pastí už by tak zábavné nebylo. Jak už zmínilo hodně uživatelů ve svých komentářích přede mnou, velkým plusem byl také konec, který jsem ale po prvním díle tak trochu očekával. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)
  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)

Reklama

Reklama