Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (299)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dunstan: Sám v hotelu (Argento).. Většina z toho, co stavilo Sběratele nad průměr horor-tortúrové produkce a u čeho si člověk nemohl říct, že už to někde Saw, nyní zmizlo jak návštěvníci diskotéky po senoseči. Depresivní atmosféra, mučivá bezvýchodnost situace, strach o osud postav a i ten Juan Fernández v roli Pastičkáře, co má oční rohovky zbroušené jak Riddick. Naopak přibyla nucená akčnost, wtf momenty a jedna sbírka zvadlejch růží - jednotka žoldáků, co jako by z břicha vypadla céčkovým filmům ze Syfy channelu. Dunstan vstoupil podruhé do téže řeky, ale vybral si období sucha.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hey Saw! Welcome BACK in da House full of TRAPS!! Parádní Moderní Horor s bravůrním Gore a výtečnou Kamerou neustále se něco děje, každou chvíli někdo příjde k zranění,né zrovna hezkým způsobem ! Záporák opět drsný, chladnokrevný a nekompromisní! Zdálo se mi, že občas slyším Hudbu i ze Sawu,což mě příjemně naladilo ! jOO jOO Něco takového tady tenhle rok Chybělo ! Scéna v 11 Minutě jednoznačně TOP of Year ! 80% ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Kdo mě zná, ví, že jsem fanda exploitu, mám rád brutalitu, ale vždycky lpím na tom, aby byl snímek co nejvíc pravděpodobný. The Collection bohužel sám sebe akorát tak paroduje tím, že je totálně předimenzovaný podobně jako závěrečný díl SAW 3D. Kdybych tu měl vypsat všechny nelogičnosti, co jsem vypozoroval, tak by se před tak dlouhým komentářem sklonil i Shadwell. U takových filmů se člověk nemůže ani bát, protože to jednoduše nelze brát vážně. Ale abych jen nekritizoval, určitě si myslím, že je super jednou zase vidět horor, kde se nic neklepe a člověk si může vychutnat opravdu skvělou kameru, hudbu a i trochu toho napětí. 45% ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som si nepomyslel že dám toľko bodov novému hororu, navyše zameranému skôr na akciu a na samoúčelnú brutalitu... Tak prečo tak činím? Tento film má totiž hneď niekoľko sympatických predností oproti podobným žánrovým kúskom. V prom rade sa mi páčilo ako rýchlo ide na vec, žiadne zbytočné kecy v prvej polhodine ako býva u podobných hororov zvykom, takže som bol ušetrený od dementných mládežníckych problémov, aj keď úplne na začiatku to tak nevyzeralo. Naštastie účastníkov diskotéky veľmi rýchlo totálne zmasakroval maskovaný vrah a hneď sa mohlo ísť na vec. Hádanky a pasce boli celkom logické, postavy si počínali uveriťelne. Navyše hlavný hrdina je celkom sympatický a dá sa mu fandiť. Veľký to rozdiel oproti už vyšumelému popcornovému sendviču Saw, kde už ani nikto nevie kto je kto a aké má motivácie. Kratšia minutáž než je bežne zvykom filmu tiež sekne, prakticky tak neexistujú hluché miesta a akcia je napínavá a uveriteľná. "Relatívna nezničiteľnosť" zabijaka je už od čias slasheru tradíciou, tu som sa nečudoval. Veľmi u mňa zabodoval vydarený záver a v neposlednom rade názov opusteného hotela, kde si "Zberateľ hmyzu" urobil svoje sídlo... Hotel Argento..:) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednička šla bez odboček vyšlapanou cestičkou moderního slasheru a exploitation a měla dobrou atmosféru, střípky logiky i náznak příběhu. Dvojka se na příběh, atmosféru, dokonce i logiku vysrala úplně a jede pouze na vlně adrenalinové hororové akce, záporáka už přece známe, je to prostě sběratel s maskou, jenž od entomologie ( pozor to byla nová informace) přešel o pár tříd výš a místo roháčů a nosorožíků napichuje zástupce rodu Homo a nic dalšího nemusíme vědět a jedem, tu pozabíjíme desítky lidí na diskotéce pomocí sofistikovaných pastí, támhle si vystavíme "sawovskou" továrničku, aby si kluci trochu zablbli a tak dále a tak dále...no je to strašlivá slátanina, ale jeden se u toho nenudil a za ty formaldehydové exponáty by se nestyděli ani Damien Hirst nebo Gunther von Hagens. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)
  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)

Reklama

Reklama