Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Možná se jedná v Německých vodách o filmařský nadprůměr,pořád je to ale jen tupá a nudná vykosovačka,která vykrádá hned několik filmů a to přímo neskutečnou podobností scén,od Metra až po Texaský Masakr.Začátek přitom vypadal dost nadějně,podzemí,nacistická mytologie a parta tupejch komparzistů na vybití.Bohužel od zranění jejich vůdce se postavy chovaj typicky imbecilně,jak už to tak ve shlasherech bývá,Nathalie Kelley předvádí naprosto příšerný herecký výkon a bylo mi za ní normálně trapně.Roztřesená kamera je na tečku a příběh přes vlnu nudy dojede do debilního finále.Další zhovadělá píčovina které hodnocení díky bohu rychle klesá,když sem si to pouštěl mělo to 65%,proto sem si naivně myslel že by to mohlo být něco zajímavého,bohužel.Jen další,tupý a neoriginální slasher a přitom stačilo jediné....zapojit prvek fantasy,přihodit dvoumetrovou gorilu v koženém plášti s hákáčem na rukávu a udělat z toho něco démonického,jenže tohle nikoho nenapadne a celá pointa kolem lezení pod zem,abych se kouknul na 3 fresky v podělanym bunkru nabývá na mezigalaktické debilitě.Další shit.20%. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s s forsbergovým názorom, že sa z toho dalo vytlačiť viac - chcelo to explicitnejšie zobrazené mordy, poriadnu naháňačku po ponurom podzemí a tiež som sa márne tešil na črtajúci sa krvavý nástup tajomných nacistických "nadľudí", na pomery nemeckej hororovej kinematografie je však Urban Explorer bez debaty nadpriemerný počin, dejovo vzdialene pripomínajúci austrálsky The Tunnel. Nemeckí tvorcovi však namiesto v súčasnosti tak populárnych ručnokamerových found footage nezmyslov zvolili klasickú filmovú formu, čo je v tomto prípade len dobre, nakoľko v poslednej dobe ma už akosi prestáva baviť dívať sa na divoké kúsky, v ktorých je tretinu celkovej stopáže na obrazovke vidieť veľké kulové. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Standardní podzemní slasher/exploitation. Originální vůbec, natočený pěkně, bez nějakých výrazně rušivých elementů typu šíleně nelogického jednání postav atd. Zubatý záporák působí možná až moc řvavě psychopaticky, chvilkama mi připadal spíš jako nějaká parodická karikatura hororového záporáka. Urban exploring považuju za velmi zajímavou a lákavou aktivitu (hlavně proto jsem se na film velmi těšil), takže je mi trochu líto, že se tvůrci prostory opuštěné městské architektury nepokusili využít jako prostředku k budování hutné atmosféry, ale spíš vsadili na poměrně pěkný, líbivý vizuál a stvořili tak spotřební horor, který sice fanoušky neurazí, ale nadchne spíše neznalé teenagery. V daných mezích to funguje dobře, ale nejedná se nakonec o nic, na co bych měl potřebu pět ódy. A marginální stížnost na závěr: Většina filmu se odehrává v nepřístupných podzemních prostorách, ale i v momentech, kdy nikdo nesvítí baterkou, je všude světlo, jako kdyby se děj odehrával v sešeřelé místnosti, kam z povrchu proudí proudy světla. Je to sice prkotina, ale všímal jsem si toho a mírně mi to vadilo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladá skupinka zložená z francúzsky, venezuelčanky, "Bruce Lee - ho" sesternice a samozrejme američana si najme čistokrvného nemca s modrými očami, blond vláskami s ofinkou na bok, aby im ukázal tajomstvá tunelov pod Berlínom. V starých útrobách chodieb však okrem oboznamovania sa s históriou, spoznávajú "milú" spoločnosť, ktorá obľubuje svoju vlastnú hru z pred čias pádu berlínskeho múru. Nudu v tomto filme rozhodne postrádať nebudete. Na počudovanie niekoľko krát obohraný námet hororu, ktorý má svoje čaro. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu poměrně zdařilej,ale po tý nehodě už to všechno šlo do prdele.Když se pak po konci filmu zamyslíte nad tim celym,vlastně bylo spousty nadějnejch možností,jak se film mohl ubírat(tajemno,mystično,okultní vědy,mutanti),ale rejža z toho udělal velký hovno.Sice zle charismatickej dědek,kterej měl přímo ďábelskou radost z utrpení ostatních,ale jinak obsazení slabý.Uječená,a trapně nehrající Kelley,myšlení všech postav jak po mozkový příhodě,prostě nepovedenej pokus o film.Trapas.30%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama