Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři lidé beznadějně uvíznou v chatce uprostřed hlubokých lesů. Každý z nich směřoval jinam a každý se tu objevil z jiného důvodu. Nedostatek jídla a vody je nutí jednat. Postupně ale zjišťují, že něco není v pořádku. Zvláštní sny jim ukazují cosi z jejich života a přes vzájemnou odlišnost nakonec zjistí, že toho mají společného víc, než je na první pohled zřejmé. (Teabag)

(více)

Recenze (129)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si říkal, že půjde zas o další nízkorozpočtovou kravinu, která se točí okolo otřepaného tématu. Navíc když do režisérského křesla usedl pro mne naprosto neznámý režisér (taky jde o jeho prvotinu) a ani herci mi nebyli moc povědomí. Tentokrát jsem se však šeredně spletl, přestože nakonec nedám zrovna dvakrát velké hodnocení, tak musím uznat, že jsem byl velice mile překvapen. Klidně bych dal i víc, jenže ten závěr se mi moc nelíbil. Každopádně si Heller, hlavní kameraman Harting a nakonec i samotní herci zaslouží mé uznání. Mám hodně rád, když se divák postupně lapí do tvůrčí pasti a nové indicie vnáší do děje hodně otazníků. Přestože nejde o čistokrevný horor, tak jako mysteriózní drama to beru všemi deseti. Možná to chtělo ještě trochu více flashbacků z minulosti postav, ale to je jen mé přání. Pocit beznaděje a postupně gradující atmosféra se stala sladkou odměnou za čas, který jsem u toho strávil. Postupné rozplétání osudových příběhů našich hrdinů a jejich vzájemné propletení je navíc okořeněno jejich pestrobarevnými charakteristikami, takže nudit se u toho rozhodně nebudete. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Do takových 25 minut před koncem to funguje dobře, je to napínavé, člověka zajímá, co se děje a kde to proboha jsou, jak se tam dostali a pomalu se toho odhaluje víc a víc... Postupně tu postavy mezi sebou prohodí několik teorií, kde jsou (takže se dá čekat, že to tak nebude), no a pak přijde pointa a bum - SPOILER časová smyčka KONEC SPOILERU. Já nevím, jestli jsem od toho nečekal moc, protože ono to i na víc mělo, ale tohle mi prostě přijde jako kdyby nad tím nikdo nechtěl moc přemýšlet, tak do toho dal jedno z nejlehčích možných vysvětlení. Nutno ale uznat, že když už to tam je, tak to využívá celkem dobře a chytře, ale já jsem si čekal něco víc... A to s tím trezorem je sice zajímavý, ale je to tam jenom proto, že to tam je, ale nějaké vysvětlení v tom, jak je to vůbec možné, tam není. Já nevím, film je to dobrý, to rozhodně, ale s tím, jak se to vyvíjelo, jsem čekal nějaké zajímavější vysvětlení... No, na víc jak silné 3* to ve finále nevidím. Navíc místy je to až moc ukecané. Btw, tenhle film děj složitý nemá, tak jsem tak nějak doufal, že se tu neobjeví někdo, kdo by se v tom všem ztratil a co nevidím - POMO to nepochopil. A navíc tohle je hlavně sci-fi, horor moc ne. Nakonec tu čtvrtou hvězdu přece jenom dám, ono udržet nějak napětí po celý film, když se to vlastně odehrává na jednom a tom samém místě je fuška a tenhle film to vlastně dokázal. Takže za 4* ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Určitě to má povedenou mystery atmosféru a dobré zvraty, ale i přesto, že v tomto žánru je možná ledasco, tak mi ten příběh přišel jako až moc velká šílenost. A i když to má opravdu povedený a nečekaný momenty, tak to místy může působit i trochu utahaně. Pro fandy mystery (hororů) je to ale víceméně povinnost a takové příjemné a nenápadné zpestření ve vodách tohoto mnou velmi oblíbeného žánru. 60% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Plnej počet, ať nežeru!!! Sice tak tak,ale jo, prostě jo!! Sebejistej film s malým rozpočtem, kterej jasně ví, co chce předvést a protáhne diváka několika "vlnami" úžasné dokonalé atmosféry, neskutečně podivných událostí, které hraničí s naprostým šílenstvím (zde jsem si vzpomněl na pár výpovědí pacientů v psychiatrické léčebně), docvákávání jednotlivých vazeb, kdy je všechno tak suprově promyšlený!! No paráááda!! To co působí z počátku jako nejistý amatérský mysteriozní "mazanec" se brzy zvrtne v perfektní, skvěle zahraný, skvěle vykonstruovaný skvost... Psychologie postav výborná, atmosféra a ta chata (fakt nechápu, jestli někdo takovýhle chatičky ve skutečnosti v lesech staví a proč) .. lesy, nejistota a absolutní WTF vývoj, který do sebe docvakne jak švícarský hodinky. Scénárista Shawn Christensen je génius a režisér Jack Heller machr. Klobouk dolů, tohle má být chatovým kultem, místo přeceňované voloviny Cabin in the Woods (2012) ... ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Pohodová záležitost a i když je fakt, že z toho má člověk pocit, že leccos už někde nějak viděl, rozhodně to není ztracený čas, sympatičtí herci, v rámci možností postav i logické uvažování, narážky na Pacmana, Deliverance a Mika Myerse rozhodně zalahodí uchu. Atmosféra je parádní, nebýt dost podivně udělaných letadel a přece jenom trošku omleté zápletky, dostalo by to pět plných, digitálních bombiček. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Keď Jody (Sara Paxton) ukázala etiketu značky výrobcu svojej vesty spolu s peniazmi, aby ukázala, z ktorého roku pochádza, na oboch bol rok 1984. O chvíľu neskôr však tvrdí, že pochádza z roku 1985. (misterz)

Reklama

Reklama