Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je vcelku dobrou mozaikou mravčej práce detektíva, ktorý sa na rozdiel od iných nenechá odradiť. Systematicky a cieľavedome odkrýva dvojaký život podozrivého. Trpezlivo číha na jeho chybu. Bohužiaľ filmu chýbalo viac akcie, napätia i prekvapení. Čakal som oveľa viac. Jediným kladom sú solídne herecké výkony Nicolasa Cagea aj Johna Cusacka. Šedivá krajina, šedivý priemer. Filmov podľa skutočnej udalosti bolo natočených kopa. Je ale ťažké ich hodnotiť. Dôležitá je totiž aj sila príbehu a to je to, čo tento film drží nad vodou. Celkom tuctovo natočená krimi dostáva tretí rozmer šokujúcim obsahom. Je až neuveriteľné, koľko dievčat jeden úchylák zniesol zo sveta a stále mu to prechádzalo. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Pro diváka zmlsaného Fincherovým Zodiacem je The Frozen Ground jen rutinním filmem na sobotní večer, který nespasí ani Vanessa Anne Hudgens v negližé. Zamrzí snad jen účast Radhy Mitchell, která se pomalu ale jistě zabydluje v rolích hodných a milujících manželek, což je posun, který mi k buchtě bojující s démony v Silent Hillu a nemrtvými v The Crazies, vůbec nesedí. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PÁNOVÉ, STÁLE JSME NENAŠLI TO, CO POTŘEBUJEME. TAKŽE JDEME ZNOVU A BUDEME TADY TAK DLOUHO, DOKUD MŮŽEME, PROTOŽE DALŠÍ ŠANCI NIKDY NEDOSTANEME..…“ /// Krimi, o dobrým policajtovi, uchylákovi, kterej rád koukal do vyhasínajících očí a šlápotě, která by mohla změnit svoji budoucnost. Vod začátku máme svědka, známe hajzla, ale všechno je to takový kreténský. Emoce spíš ty negativní, a tak bych chtěl upozornil všechny, jenž nesnášej idioty (né na tomhle serveru, spíš všeobecně ve filmech), že můžou mít s tímhle kouskem, kterej se vydává po stopách mrtvejch americkejch holek a kterej má hlavně informační hodnotu, trochu problém. A že by to bylo nějaký drámo – tak to teda není. 3* s vodřenou držkou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žeru příběhy podle skutečnosti. 2.) Přemejšlím, jak si zpestřit lov. 3.) Thx za titule ,,Bac“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ako na húpačke. Že sa dožijem filmu, v ktorom bude Cusack sterilnejší ako Cage, som vážne nečakal - i keď to je podmienkou dobre zahranej role. Celá zápletka je pomerne tuctová, no vďaka prekvapivo slušným výkonom a prostrediu zamrznutej Aljašky to má niečo do seba. Chýbal len kúsok, aby z toho bol skutočne skvelý kriminálny thriller. A Cage je tu vskutku až podozrivo dobrý. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na Aljaške vyčíňa sériový vrah, ktorý si svoje obete vyberá z pomedzi prostitútok. Polícia na čele s agentom Glennom tuší kto je ich cieľom, no nedisponujú žiadnymi dôkazmi za pomoci ktorých by ho usvedčili. Šanca prichádza v prípade mladej 17 ročnej dievčiny, ktorej sa ako jedinej podarilo zo spárov zabijaka ujsť. Ľahko nadpriemerný thriller podľa skutočnosti. Popravde jediné čo ma na tomto filme sklamalo, bol fakt, že divák hneď od začiatku poznal identitu vraha. Týmto krokom režiséra sa úplne vytratilo napätie z rozuzlenia príbehu. Skôr ako o thriller, ide o kriminálku v ktorej sa najviac času venuje hľadaniu stôp. Dúfal som, že budú vysvetlené dôvody prečo vrah konal tak ako konal. Ako napríklad v kultovom snímku Sedem či menej úspešných thrilleroch, Vraždy podľa Judáša, 8 MM či Zberateľ bozkov. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • V auguste 2020 bol film pridaný do ponuky Netflixu a rýchlo sa stal najsledovanejším filmom číslo jeden v týždni od 5. septembra 2020, čím sa pripojil k vznikajúcej množine ďalších celovečerných filmov, ktoré sa dočkali vlažného prijatia pri svojom prvom uvedení, len aby získali prekvapivo novú pozornosť po pridaní do masívnej streamovacej platformy. (Arsenal83)
  • Vo filme Cindy (Vanessa Hudgens) hovorí, že si nechala tampón vo vagíne ako dôkaz, že bola znásilnená Hansenom (John Cusack). V skutočnom vyšetrovaní si polícia v Anchorage tampón nikdy neprevzala a test na znásilnenie neurobila, preto nebol použitý ako dôkaz. (Arsenal83)
  • Na začiatku dostal Nicolas Cage ponuku hrať Roberta Hansena (John Cusack), ale Cage chcel hrať detektíva, pretože si myslel, že je to pre neho ako pre herca náročnejšie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama