Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (343)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivé krimi na téma zarputilý policista vs. psychopatický sériový vrah. Mrazivá atmosféra zasněžené Aljašky tomu strašně slušela a svoje dodalo i to, že se jednalo o příběh natočený podle skutečných událostí. A pozor, tady se tomu dá bez problémů věřit. Pro mě bylo pozitivním zjištěním, že mi tentokráte nevadily psí pohledy Nicolase Cage a John Cusack mi v roli vrahouna také sedl. Příslibem pro budoucnost je i Vanessa Anne Hudgens. Nejspíš se k tomu už nikdy nevrátím, ale jako večerní jednohubka je to v pohodě. 70% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Poctivá mrazivá kriminálka s hutnou atmosférou v temném prostředí, co rozhodně nemá v úmyslu diváka rozehřát. Jde si ve svých kolejích realismu, kde těžko najít nečekané zvraty, bouřlivé efekty, či šílené fantasmagorické prvky. Ona holá pravda je obvykle velice obyčejná, nenápadná, nečekaná a tak trochu nudná. Podobně jako život váženého kuchtíka Boba, či kdo to byl, nemám zájem jeho životopis dál pitvat nebo študovat. Co se cení kromě přirozených hereckých výkonů je vůbec počin natočit tak otřesnou skutečnost o lidech mezi námi. Budiž blahořečeno, že se občas najde někdo, komu záleží na své práci, na cizích osudech, na tom, jak o malé procento snížit statistiku zločinnosti nebo rovnou hnusné zlo zastavit. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Magor někde u Aljašky unáší holky, znásilní, zabije. Polda s traumatem po něm jde a má jen jednu svědkyni, protože magor je jinak vážený občan. Celou dobu jsem čekal nějaké ozvláštnění, vykolejení z rutinní jízdy miliónkrát vyježděnými kolejemi, ale nic nepřišlo. Nic, co by člověka donutilo nadskočit překvapením na sedačce. Všechno v jedné lajně a jedině zimní atmosféra tomu dodává nějaký feeling. Jenže ten máte i v Insomnii, ta však navíc pracuje s určitými zlomy ve vyprávění a nejednoznačnou postavou policajta. Tohle je prostě jen standardní kriminální thriller na tak provařené téma, až bolí. Všechny ty pokusy o prvky sociologie a rodinných motivů jsou tady pak navíc a působí jako pěst na oko. Je to podle skutečné události a v závěru defilují fotky všech zavražděných dívek - je to smutné, je to šílené, ale film má používat filmařské prostředky. Tenhle prostě od začátku jede pořád ve stejné lince, nikam nevybočuje, ničím nepřekvapuje. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je vcelku dobrou mozaikou mravčej práce detektíva, ktorý sa na rozdiel od iných nenechá odradiť. Systematicky a cieľavedome odkrýva dvojaký život podozrivého. Trpezlivo číha na jeho chybu. Bohužiaľ filmu chýbalo viac akcie, napätia i prekvapení. Čakal som oveľa viac. Jediným kladom sú solídne herecké výkony Nicolasa Cagea aj Johna Cusacka. Šedivá krajina, šedivý priemer. Filmov podľa skutočnej udalosti bolo natočených kopa. Je ale ťažké ich hodnotiť. Dôležitá je totiž aj sila príbehu a to je to, čo tento film drží nad vodou. Celkom tuctovo natočená krimi dostáva tretí rozmer šokujúcim obsahom. Je až neuveriteľné, koľko dievčat jeden úchylák zniesol zo sveta a stále mu to prechádzalo. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Podpriemerná kriminálka z prostredia blízko polárneho kruhu, kde je tma a zima a úchylák si odchytáva mladé prostitútky a po dlhej súloži sa ich zbavuje. Vo filme niet napätia, zaujímavých detektívnych ťahov, všetko to je zmrznuté ako tamojšie prostredie. Nuž ale čo, ak to tak zrejme skutočne bolo. Nie všetky masové vraždy vedia urobiť dobrý film. Možno tam mohli pripojiť niečo z vrahovho detstva alebo jeho motívov, prečo sa na to dal a nekonal inak, lebo to čo bolo vo filme sa dalo čakať. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • Scenár/režisér Scott Walker odložil natáčanie o päť mesiacov, aby mohol film nakrútiť na prahu jesene do zimy, aby mohol dosiahnuť vzhľad a dojem z filmu, ktorý začína bez snehu a končí v hlbokej zime. Povedal, že doslova chcel, aby sa do príbehu a okolo neho zatvorilo počasie a zmrazilo prípad. V dôsledku natáčania v tomto ročnom období bolo na konci 26-dňového natáčania o 3 1/2 hodiny menej denného svetla ako na začiatku natáčania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama