Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Morholt 

všechny recenze uživatele

D´Onofrio si střihl dalšího psychopata, který si tentokrát z uneseného děcka vychovává svého následovníka. Lynchová si i tady udržela svůj lehký nadprůměr, ale pořád čekám, kdy vyrazí s nějakou opravdickou peckou. Chained na trhák určitě neaspirovalo, ale přesto se jedná o velmi dobrou žánrovou jednohubku s vyústěním, které mě velmi překvapilo. 70% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keďže milujem neľudskosť, násilie a zvrátenosť, vedel som, že tento exploiťák určite bude moja krvná skupina, a je to naozaj tak. Psychopat si odchytáva mladé ženy (ako dopadnú je asi jasné), popritom unesie malého chlapca, z ktorého si urobí otroka a núti ho upratovať (presnejšie odpratávať). Trochu mi to pripomínalo Bereavement, takže paráda. Fyzický, psychický teror, mučenie, dostatok krvi, radosť pozerať. Pri niektorých zvrátených scénach som bol v siedmom nebi, ale aj tak nemôžem povedať, že to bol dokonalý horor. Mne tam strašne vadili tie nekonečné pasáže zbližovania sa dvoch hlavných postáv, najmä v dosť nudnej prostrednej časti filmu. Na druhej strane chválim výber hercov, ani neviem, ktorý z nich bol odpornejší. 8/10 - film dokáže zabrnkať na psychiku a za niektoré gorescény má u mňa najväčšie plus. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Varuji, tohle je SPOILER jako prase. Film Chained vypráví příběh rozmazleného přecitlivělého hošíka, který se Božím řízením dostane od své slabošské matky na převýchovu k pořádnému, silnému a správňáckému chlapovi, co není žádný měkkejš jako jeho táta, umí to se ženskýma a vštěpuje chlapci důležité mravní zásady jako pracovitost a poslušnost. Nevděčný spratek ale kuje proti svému chlebodárci pikle a pokouší se zdrhnout, protože je líný pracovat. V divákovi takové nevděčné chování poprávu vzbuzuje nelibost a s chlapcovým nevlastním otcem soucítí, protože je to charakterní a poctivý chlap. Je jen kapánek nekrofilní sadista, no ale co, každý jsme přece nějaký, nikdo není dokonalý, že. A on měl navíc ještě nešťastné dětství, chudák. A na kluka je sice přísný, ale i hodný, snaží se ho něco naučit, předat mu svoje vědomosti, znalosti, ale vzpurný hajzlík si toho vůbec neváží. A roste z něho ufňukaný slaboch, hanba mluvit. Chlap mu dokonce i holku přivede, no žádného vděku se opět nedočká, kluk se tváří, jako kdyby ho to snad obtěžovalo. No a když už se zdá, že z něho bude navždycky jen změkčilý a neschopný srábek, stane se zázrak, projeví se konečně pečlivá dlouholetá výchova jeho otčíma, a kluk nám najednou dospěje v muže. Tady by mohl film šťastně skončit, ale pan scénárista (nebo paní scénáristka?) si s námi nepěkně zahraje. Vše se najednou otáčí. A pak ještě jednou... Za nečekaný, i když hodně křečovitý závěr přidávám jednu hvězdu. Zajímavá komorní béčková podívaná. Pupkatý Vincent D'Onofrio podává dobrý výkon, jeho svěřenec celkem také a dcerunka Lynchová dělá svému slavnému otci jistě radost. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Každý z Vás si určitě jednou řekl, že bude kosmonautem, nebo gynekologem slavných hvězd, ale nikdo nechce být slouhou. Tady mladý Tim se jím stane na hodně dlouhou dobu a je to pekelná podívaná. Od začátku na Vás dýchá ta deprese, atmosféra a v mém případě i otec, který nervozitou dýchal tak nahlas, že i nejlepší běžec z kopce takhle nedýchá. První půlka je hlavně teror, psychický nátlak. V druhé polovině už se jen konzervuje a pomalu se docupitává do konce, který je zvládnutý na jedničku. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Netrvalo ani dlouho od ukončení "velkolepé" ságy Stmívání a Edwardu Cullenovi se přihodila nemilá věc, která nalajnovala celý jeho budoucí život. Eamon Farren jakoby "Shovel face" upírovi z tesáků vypadl. Chained v sobě nese dobrý námět i slušné herecké obsazení, jinak se však v celkovém výsledku jedná o průměrně zpracovaný thriller se závěrečným odhalením, které mi přišlo lehce vykonstruované, i když nápad to byl i tak dobrý a nejednoho diváka možná i překvapí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama