Reklama

Reklama

REVENANT Zmrtvýchvstání

  • USA The Revenant (více)
Trailer 2

Americký západ, Jižní Dakota, 1823. Místo a čas s hodně relativní hodnotou lidského života. Zkušený lovec a trapper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) je se svým synem na výpravě s lovci kožešin. Uprostřed hlubokých lesů vzdorují nečekaným útokům indiánů a musí na své pouti překonávat nemilosrdnou, zatím nezmapovanou krajinu plnou nástrah. Glassovi se stává osudným střet s rozzuřenou samicí medvěda grizzlyho. Medvědí útok sice přežije, ale je těžce zraněný a lovecká výprava se musí rozdělit. Zatímco většina lovců pokračuje v cestě, s Glassem a jeho synem zůstanou jen dva muži, John Fitzgerald (Tom Hardy) a Jim Bridger (Will Poulter). Ti více méně jen čekají, až zemře, aby jej pak pohřbili a mohli pokračovat v cestě. Ale zraněný lovec stále neumírá, a tak se Fitzgerald rozhodne čekání na nevyhnutelné zkrátit. Při pokusu o nedobrovolnou eutanázii ho však přistihne Glassův syn, kterého Fitzgerald zabije. Ještě živého Glasse pak zahrabe v hrobě a spolu s Bridgerem zmizí. Jenže Hugh má hodně tuhý kořínek. V naprosto zuboženém stavu vyleze z vlastního hrobu, zoufale se potácí čarokrásnou, ale zcela lhostejnou krajinou. Při životě jej drží především nenávist a touha po odplatě. Musí překonat brutální zimu a hlad, divoké řeky, bojovné indiánské kmeny a dokonat svou pomstu. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (2 362)

tron 

všechny recenze uživatele

Revenant: Zmŕtvychvstanie je film rozporov. Na jednej strane krásna divočina... ale nie je to zasa ani nič mega-úchvatné... ale tá veľkoleposť a maličkosť človeka oproti prírode tam každopádne je. Tvorcom sa podarilo nájsť miesta presvedčivo simulujúce mimoriadne nehostinnú a pochmúrnu americkú divočinu 19. storočia, v ktorej bolo možné naraziť skôr na (do) grizlyho, než na človeka. A to bol možno ešte ten lepší prípad, lebo ľudia sú väčšie svine, než divoké zvieratá. Na jednej strane sa herci veľmi snažia... ale nehrajú postavy, ktoré by boli nejako extra náročné (na čokoľvek). Ale veď sú to drsní lovci kožušín, tu naozaj žiadna veľká psychológia nemala čo hľadať (a tak tu ani nie je). Naopak, dokonca by som povedal, že na to, že ide „len“ o lovcov kožušín, sú postavy dobre vykreslené, vierohodné a realistické. Na jednej strane vydarené vedľajšie postavy (kapitán, samotársky Indián, Will Poulter)... ale majú príliš malý priestor a ich odchod z deja je nie vždy uspokojivý. Na jednej strane ten, kto tvrdí, že mimo začiatku a konca sa nič nedeje, klame. Sú v tom vražedné indiánske kmene, osamelí bojovníci, Francúzi, bizóny, vlky, splavovanie rieky (bez člna) a nečakaný pád z útesu. Na jednej strane veľa snových a halucinogénnych výjavov... avšak nemôžem povedať, že by ma otravovali alebo že by v príbehu nemali miesto. Naopak, posúvajú ho dopredu a vcelku šikovne (a bez slov) vysvetľujú v deji nepovedané/zamlčané informácie. Na jednej strane dosť drsné... ale drsnosť nie je samoúčelná. A takto by sme mohli pokračovať. Proste, ako vravím - film rozporov. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Leonardo nechce zemřít. Chce Oscara.. Tuhého kořínku a mrazuvzdornější Hardyho si dává dvacet v koních, obcuje s medvědicemi, ryby jí méně kulturněji než Andy Serkis a gangréně plive pomocí indiánských farmaceutik do tváře. Fyzický výkon ve fyzickém filmu, obojí poháněné jedněmi z nejstarších motivů, co svět zná. Touhou být nejlepší a pomstou. Hledat s Lubezkim stvořitele skrz koruny stromů bylo povznášející, škoda, že se to samé nedá říct o artové pile v rukou jeho vedoucího.. Poznám dobrý film a ani mně nemusí zezadu funět do zátylku jak grizzly, přesto u mě za loňský rok na body vyhrává ambicemi skromnější a žánrově nevyzpytatelnější Bone Tomahawk. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Revenant je nepochybně jeden z nejlepších, nejdražších a nejdrsnějších survivalů vůbec. Po technické stránce absolutně bezchybný film, zde nemůže nic vyčítat ani ten největší kverulant. Kamera ( úhledy,dopady) berou dech, je to natočeno velmi autenticky téměř bez střihu a divák se místy cítí, jako by se ocitl přímo v ději. Hodně přidává i velmi syrová,nekompromisní a mrazivá příroda. Leonardo hraje jako o život, zde si sáhl úplně na dno svých sil a pro Oscara se vyloženě plazí celé 2 hodiny 30 ( byť místy přehrává, ale čeho všeho je ten chlap schopný pro zlatého plešouna je až neuvěřitelné). To platí i o Hardym, který hraje bezpáteřní sviňi od začátku do konce. Ještě bych vyzdvihl scény, které berou dech ( Nejlepší útok zvířete na člověka ve filmu) syrová a brutální akce ( byť té mohlo být o něco více), závěrečný duel Hardy/Dicaprio, kteří si dají slušně do těla anebo spacák z koně ( Vegetariáni a milovníci koňí zřejmě budou hejtit). Mínusem jest pomalejší tempo, při kterém se někdo může nudit, ale Iňaritu nepochybně chtěl bojovat o Oscary, proto zde kus artu být musí. Koule mi to neurvalo, ale na velkém plátně se Revenant vidět musí! Precizní, dravé, syrové a hvězdama nabité! Story 8/10, Atmosféra 10/10, Gore 8/10, Vizuál 10/10, Akce 5/10, Napětí 8/10,Humor 4/10. Zábavnost 7/10. 85% Váhal jsem mezi 4/5, nakonec dávám plný. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

První hodina je naprostý orgasmus na plátně, drtil jsem si při sledování koule nadšením a říkal si, že jestli to takhle bude pokračovat až do úplného konce, mám tu čest sledovat žánrovku, která se zapíše do historie. Syrovost, špinavost a krvavost ovšem po sexu Leonarda s digitálním medvědem vystřídalo ředidlo tak strašně odlišné, že se z toho rázem stal úplně jiný film. Zběsilý survival thriller téměř ihned vystřídaly existenciální pohledy do krajiny, alegorie, flashbacky, pomalé záběry na proud tekoucí řeky nebo koruny stromů a jiné "krásy" filmařiny. Artové ambice režiséra tenhle geniálně jednoduchý, přímočarý a zábavný příběh znásilnily, když z něj udělaly rozbředlou jakžtakž stále fungující záležitost, která se spolu s hlavním hrdinou dobelhala až do konce a tam v zapomnění chcípla. 75% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jako fénix z popela povstane mocný DiCaprio a navzdory všem předpokladům se v zuboženém stavu postaví tváří v tvář té největší výzvě - porazit nepřítele, porazit přírodu, porazit smrt... Příběh je to prostinký, ale to mu neubírá nic z jeho síly. Revenant představuje neúprosnou cestu za velmi dobře obhájenou pomstou, proto je snadné sžít se s hlavní postavou a film skvěle prožít. Jen to však nestačí. Aby cesta mohla být cíl, byly v Revenantu použity ty nejkrásnější kamerové záběry a obrazové kompozice severské přírody, která je nádherná i krutá zároveň. Vizuální stránka povyšuje film na zcela jinou úroveň. 9/10 ()

Galerie (106)

Zajímavosti (64)

  • Příprava úvodní scény zabrala štábu celý jeden měsíc. (klukluka)
  • Film sa nakrúcal na novovyvinutú veľkoformátovú kameru Arri Alexa 65. Kameraman Emmanuel Lubezki využil radu širokouhlých objektívov, od 12 mm po 21 mm, aby dosiahol veľkú hĺbku ostrosti. Flexibilita tohto systému umožňovala takmer neobmedzený pohyb kamery, od extrémne detailných záberov po panorámy v synchronizácii s filmovou akciou, snami a emóciami. (classic)
  • Na konci filmu, když Glass (Leonardo DiCaprio) sedí u řeky a jedou kolem něj indiáni, má vlasy přes obličej a sleduje je, ale když přijedou blíž, tak má vlasy uprostřed úhledně rozčísnuté. (Ace.A.T.L.)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Nový Predátor má název, už se natáčí

Nový Predátor má název, už se natáčí

28.07.2021

Loni na podzim přišlo oznámení, že se slavná značka Predátor dočká dalšího zářezu. K režii nového filmu nastoupil Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10), mimo to jsme ale nedostali žádné nápovědy k… (více)

Hvězda Tenet v dalším špionážním thrilleru

Hvězda Tenet v dalším špionážním thrilleru

30.08.2020

Herečka Elizabeth Debicki (Tenet, Krycí jméno U.N.C.L.E.) se upsala hlavní roli v nové špionážní minisérii ze druhé světové války Code Name Helene. Na produkci seriálu se bude podílet studio… (více)

Reklama

Reklama