Reklama

Reklama

Dívka z budoucnosti

  • USA Sound of My Voice (více)
Trailer

Dva mladí dokumentaristé proniknou mezi členy sekty. Vládne jí žena, která o sobě tvrdí, že přichází z budoucnosti. Peter a Lorna se snaží nastartovat svou kariéru v dokumentárním filmu. Chtějí natočit film o tajné sektě, kterou vede záhadná Maggie. Členové sekty svolí k tomu, aby se s ní setkali. Oblečeni do bílých chirurgických plášťů a se zavázanýma očima jsou dovedeni na tajné místo, kde se konečně setkají s Maggie. Žena jim sděluje, že přichází z budoucnosti, kde je válka a hlad. Ona se sem vrátila, aby vybrala skupinu lidí, které připraví na to, co je čeká. Oba jsou ze začátku skeptičtí, ale Maggie má zvláštní charizma, kterému těžko odolávají. Zvláště Peter, který byl na začátku přesvědčen, že Maggie je podvodnice, podléhá jejímu ženskému kouzlu. Podaří se dvojici rozluštit Maggieno tajemství? (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Nema to konec! Ten zažranej hipster, co tak moc chtel natocit dokument byl strasne nesympatickej. Celkove to nedavalo smysl SPOILER: Co proboha delal ta cernoska v tom pokoji, ajky ta scena mela vubec pro cely film smysl... poc si pro ni neprisli do toho jejich sklepa?! Jak vubec mohal nekomu dokazat, ze je z budoucnosti... A s kym se ta mala holka tak zdravila... kdyz videtelne nemela zande kamarady, tka jaky tajny pozdrav?! ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Já bych ještě překousl, že ten film se vleče jak sopel v intošáckém duchu i to, že Marling je nesympatická anorektička s asi těma nejškaredšíma očima, co jsem viděl - vlastně v tom filmu jsou celkově hnusní herci, protože intoš si nejspíš řekne: čím víc hnusných ksichtů, tím víc nezávislý film. Ale to, že tenhle nudný opruz trpím až do konce, jen kvůli tomu, aby tvůrci přišli s "pointou", že VODA JE MOKRÁ, to už je silná káva. Navíc to vypadá, jako by byl ten film utnutý někde v polovině a další hodina ještě chyběla. Urážka diváka. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tyhlety užvaněné diskuzní filmy o prdu, jedno jestli je to Chatrč, Zrcadlení tmy nebo ten film o chlápkovi, co prohlašoval, že je Ježíš a žil i před Ježíšem (Man from Earth). Všechno jsou to instantní esoterické a new-age bláboly pro povrchní, spěchající publikum, které chce okamžitá moudra teď hned, jen zalít prášek vařící vodou a zamíchat. A jestli celý film stojí jen na tom, jestli k rozhodování máme používat rozum, nebo emoce, tak je úplně mimo, protože obojího je potřeba. Na pozadí této úžasné myšlenky se pak divákovi prodávají moderní ekologické trendy - pěstujte si rostlinky doma ve sklepě, žerte červy (ta scéna s jejich pojídáním asi ne náhodou má připomínat křesťanské přijímání), zvykejte si na svět bez elektřiny, zpívejte si sami pro sebe, žijte v lese, ne v domech... Mno, moc tomu nedodal ani ten pozdrav jako z jedné parodie, kterou jsem nedávno viděl, ačkoliv má na závěr jistý smysl (jenže nevysvětluje nic, protože třeba takoví stalkeři vědí o svých obětech i to, co oni sami o sobě ne). Navíc ten film chvílemi popírá sám sebe - eko agitka, kde se doporučuje kouřit cigarety? Ale? O jointa by moderní zelení neradi přišli? Nebo se mi líbí, jak i žena z budoucnosti musí mít nalakované nehty. (Možná nemuseli s sebou propašovávat kameru, ale spíš psychologa, který umí odezírat z lidských gest a obličejové mimiky.) Nebo - tolik tajností, kde se nacházejí, ale účastníci sezení na sebe mají kontakt, takže jedna z nich vezme Lornu do lesa? A jak ta agentka našla Lornu? A mimochodem, ta Peterova holka je taky tetovaná, má to nějaý význam? Ale zase se na obě hlavní herečky hezky kouká (ačkoliv ten nos, pánové, ten nos, abych citoval Panoramixe) a objevil jsem nové mexické jídlo huevos rancheros. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Pokud nic jiného, tak alespoň originalita a poutavý námět se tomu odepřít nedá. Celkem povedené herecké obsazení. Pořádně nevím co si o tom mám myslet. Místy jsem se nudila a místy nesnášela různé postavy. Možná kdyby bylo ve filmu míň (s prominutím) "hlubokomyslných keců" a víc děje, bylo by to o něco lepší. Kvůli závěru dávám i třetí hvězdičku s jedním okem přimhouřeným. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE PODVODNÍK. JE NEBEZPEČNÁ. TO JE DŮVOD, PROČ DĚLÁME TENHLE FILM. MUSÍME JI ODHALIT DŘÍV, NEŽ NECHÁ VŠECHNY TY LIDI SE ZABÍT“.... /// …nebo TY bys snad věřil(a), že je ta holka z budoucnosti? Seance s ,,mimozemšťankou“, kroužek mystický pravdy (či lži) a touha (tvůrců) vytvořit jakýsi fluidum tajemnýho psychologična. Film o investigativním žurnalistovi a ženě žijící ve sklepě, jenž hromadí svý věřící příznivce….. klidně si věřte. K tomu není potřeba náročná filmařina. Stačí příběh a frajer, co napíše kurevsky zajímavý dialogy. Tady je to však spíš mletí hovadin a občas nuda. Hrát si na něco ,,víc“ za málo prachů se musí umět, a ne jen vařit ,,éterickou krásu“ v prázdným hrnci (ty krávo, to je replika, že i komentátor Čapek zklapl – a to je dobře… ). Mám hloubavý kousky rád, ale tohle mě nechytlo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V jablku hledám hořkost, logiku a intelektuální hovadiny. 2.) Chodím jen na skupinový seance, kde se hromadně blije. 3.) Thx za titule ,,verus.1993“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Celý film bol natočený na digitálnu zrkadlovku (fotoaparát) Canon EOS 7D. (ash99)

Související novinky

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

03.10.2011

A nejen v Pravé krvi. Spolu s Ellen Page se totiž připojili k obsazení thrilleru The East, což je zároveň název eko-teroristické skupiny, kolem které se točí děj. Skarsgard bude velet, Ellen Page si… (více)

Reklama

Reklama