Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (168)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Eko-teroristický Donnie Brasco aneb velmi originální variace na téma infiltrace agenta/tky do extremistické buňky a jeho/její postupná indoktrinace vedoucí až k přepólování jeho/jejích hodnot a světonázoru. Navíc to velmi kontroverzní téma dělá z The East hlubší film, jdoucí ve šlépějích Fincherova/Palahniukova Klubu rváčů. Fuck the System... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Eh... jsem na rozpacích. Myslel jsem, že to bude jen formalita a že po dalším (nepochybně) skvělém výkonu si hned po filmu šoupnu Britu do své první desítky. Ale co čert nechtěl - The East je opravdu výjimečně slabomyslná hovadina, jejíž jediné plus je příjemná klavírní hudba... Začíná ještě obstojně, jako levný béčkový špionážní thriller s náznakem jakéhosi snad mravního či psychologizujícího ocasu, ale postupně přechází v ultradementní mozkorvoucí šílenost. Parta ekoteroristických fanatiků, jejichž systém utajení je propracovanější než systém utajení Hamásu před Mossadem, je ve skutečnosti komická neohippiesácká skupinka, jejíž členové bydlí v lesní ruině a živí se prošlou zeleninou z Lidlu, většinu času se věnují společenským hrám nebo skupinovému sexu a občas nasypou prášky do pití zlým buržoustům, nebo je donutí koupat se ve špinavé vodě. Prostě nebezpeční a hrůzostrašní extrémisti par excellence. Retardovaný námět, scénář i dialogy, k tomu porce slizkého senilního pathosu (neslavně vynikají scény Izzy s jejím otcem), mizerná kamera a jako vrchol všeho postava, kterou (toporně) hraje Brit Marling, je fízlácká <-> a nablblá husa v jedné. Takže milá zlatá čekám na tvůj další film, za tohle tě na svůj herečský (sic) Olymp ještě fakt nepustím. ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Dějově vás to vtáhne, vykostí a vybleje do hajzlu. Velmi šikovně napsané a brilantně zahrané. Brit Marling je fakt krásná, ale z jejího těla uvidítě tak maximálně ručník, to je cena za fádnost. Přidat tomu víc peněz do rozpočtu, víc akce tak je s toho velmi slušný triler, který by v kinech bodoval o sto šest. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Východ - dosť neprimeraný názov pre skupinu dobrovoľných aktivistov. Vo mne toto pomenovanie evokuje skôr susednú Ukrajinu, či Rusko, tak som trocha očakával, že to bude mať s týmito krajinami nejakú spojitosť. Nevadilo mi, že sa to týmto smerom neuberalo, ale vadilo mi amatérske vystupovanie hercov ako aj slabé prevedenie filmu. Filmu zazlievať aj ďalšie nedostatky ako napríklad 70 percentné venovanie pohľadu len do hniezda beznádejných anarchistov, ktorý sa živia výhradne zvyškami z odpadkových košov, či nedôveryhodné počínanie si najlepšej agentky. Reálne bolo akurát ich povaľovanie sa v lesnom poraste a spôsob odplaty aký sľubovali v úvodnej vete ostal úplne zanedbaný. Týmto počtom akým disponovali a spôsobom akým chceli svoj názor demonštrovať bol zakrpatený a neúčinný. Porušenie klasického scenára, že super agent splní svoje úlohy bez problémov a že obráti kabát a pridá sa na stranu odporu bolo jediné plus. Film sa síce nesie v pochmúrnej a dramatickej atmosfére, ale nezaslúži si viac ako 10%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jane je bývalou zamestnankyňou FBI. Jedného dňa prichádza na pohovor do nového zamestnania. V špionážnej agentúre dostáva ihneď po nástupe neľahkú úlohu. Infiltrovať sa do skupiny "East", ktorá má na svedomí niekoľko útokov voči vysoko postaveným funkcionárom rôznych spoločností. Podarí sa jej splniť inštrukcie nadriadeného, alebo je pravda trošku iná? Thriller s výbornou myšlienkou a nápadom, avšak pomerne nezáživne spracovaný. Až na záverečnú desať minútovku, takmer bez napätia. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)
  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno